BÜYÜKŞEHİR’İN YURTLARI ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ BEKLİYOR

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ YURTLARI VE KONUKEVİ İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI, ÖN KAYITLAR İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 8 EYLÜL

Gündem Yayın: 30 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 30.08.2023 03:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
197 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’İN YURTLARI ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ BEKLİYOR

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ YURTLARI VE KONUKEVİ İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI

ÖN KAYITLAR İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 8 EYLÜL

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yükseköğrenim Yurtları için ön kayıtlar başladı. Mersin merkezde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için ön kayıtlar 28 Ağustos’ta başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek olan ön kayıt başvuruları mersin.bel.tr adresinde yer alan ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin Mersin mobil uygulamasında bulunan ‘Başvurular’ kısmından online yapılabilecek. Başvuru sonucunda yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler aranarak bilgi verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak Mersin merkezde hizmet veren Erkek Öğrenci Yurdu ile Gülnar’da bulunan Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için ön kayıtlar başladı. 28 Ağustos’ta başlayan ön kayıtlar için son başvuru tarihi 8 Eylül.

Kimler başvurabilir?

Öğrenciler, başvurularını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mersin.bel.tr sayfasında yer alan ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin Mersin mobil uygulamasında bulunan ‘Başvurular’ kısmından online yapabilecek.

Yurtlara; T.C. vatandaşı olanlar, öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumu Mersin il sınırları içinde olanlar, devlet üniversitesinde veya yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olanlar, taksirli suçlar hariç yüz kızartıcı suç işlediğine dair adli sicil/arşiv kaydı bulunmayanlar, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh sağlığı sorunu ve/veya bulaşıcı hastalığı olmayanlar ve daha önce kaldığı yurtlarda disiplin suçu işlememiş olanlar başvurabiliyor.

Ön kayıt için istenen belgeler; YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi, Anne ve Babanın Gelir Durum Belgesi (Maaş Bordrosu, E-Devlet Barkodlu Son 6 Aya Ait Hizmet Dökümü, Vergi Levhası vb.) Adli Sicil Kaydı, Engelli Bulunanlar için Engelli Raporu (Engelli Olduğunu Beyan Eden Öğrenciler için Tam Teşekküllü Hastaneden Alınan Engelli Raporu), Şehit ve Gazi Yakınları için Şehadet veya Gazi Belgesi.

Merkezde en uygun yurt

Merkezde bulunan Erkek Öğrenci Yurdu, 120 kişilik kapasiteye sahip ve odalar 4’er kişilik olarak düzenlendi. Özel gereksinimli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde, 1’er kişilik 5 adet engelsiz odanın bulunduğu yurt, aylık 1440 liraya öğrencilere hizmet verecek.

Işık: “Özel yurtlar ve ev kiralarıyla kıyaslanacak olursa, fiyatlarımız çok makul”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Emrah Ayhan Işık, yurdun genel özelliklerini anlatarak, “Yurdumuz 120 kişi kapasiteli. Gıda mühendisleri kontrolünde kahvaltı ve akşam yemeği sunuluyor. Her odamızda banyo-tuvalet ve 24 saat sıcak su mevcut. Yurt bünyesinde ayrıca eğlence, dinlenme ve ders çalışma odaları bulunuyor. Odalarda her öğrenci için çalışma masaları da var” dedi.

Öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin özel yurt ve ev kirası fiyatları olduğunu kaydeden Işık, bu noktada öğrencilere destek olmak istediklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kazanç amacı gütmüyoruz. Özel yurtlar ve ev kiralarıyla kıyaslanacak olursa, fiyatlarımız çok makul. Aylık 1440 lira ve bu fiyatın içinde elektrik, su, internet, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği mevcut. Kayıtlarımız 28 Ağustos’ta başladı ve 8 Eylül’e kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

“Önceliğimiz, maddi anlamda gerçekten zorluk çeken öğrenciler olacak”

Işık, yurda kabul için öğrencilerin belirli şartları sağlaması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Kayıtlardan sonraki süreçte, değerlendirme aşamasında puanlama sistemiz var. Puanlamada ilk önceliğimiz, maddi anlamda gerçekten zorluk çeken öğrenciler olacak. Sonrasında başarı sıralaması gözetiyoruz. Özel üniversiteleri kazanan öğrencilerimiz için de yüzde 100 tam burslu olma şartı var. Bu puanlama sistemini hesapladıktan sonra, yurtta kalmaya hak kazanan öğrencilere geri dönüş yapıyoruz. Üniversite sınavını kazanan öğrencilerimize ve ailelerine yardımcı olmak ve sevinçlerine ortak olmak istiyoruz” diye konuştu.

Çelik: “Başvurularımız 28 Ağustos ile 8 Eylül arasında yapılacak”

Gülnar’da eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin de barınma sorunu yine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor. Gülnar’da bulunan ve toplamda 108 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu ile erkek öğrenci konukevinde yemek, internet, ütü ve çamaşır gibi birçok hizmet veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Arife Çelik, “Gülnar Kız Öğrenci Yurdumuzda kalan 68 ve Erkek Konukevi’nde kalan 52 öğrencimiz için de başvurular 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Başvurularımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi web sayfasındaki ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin mobil uygulamasından yapılacak. Yurda kabul edilen öğrencilerimiz, daha sonra asıl kayıt için kurumlarımıza davet edilecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.