AKADEMİ DERNEĞİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN “10 KASIM” ETKİNLİĞİ

Akademi Derneği ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Atatürk ve Türk Demokrasisinin İnşası ve Pekiştirilmesi” temalı konferans düzenlendi

Gündem Yayın: 13 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.11.2023 10:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
55 okunma
Takip EtGoogle News

AKADEMİ DERNEĞİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN “10 KASIM” ETKİNLİĞİ

Akademi Derneği ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Atatürk ve Türk Demokrasisinin İnşası ve Pekiştirilmesi” temalı konferans düzenlendi.

Akademi Derneği ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti birlikteliğinde, “ 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” etkinliği kapsamında konuşmacı olan E. Tuğgeneral, E. Şam Askeri Ataşesi, E. Aselsan Yönetim Kurulu Üyesi ve Akademi Derneği Kurucularından Prof. Dr. Esat Arslan,  Atatürk’ün Cumhuriyetimizi kurarken vermiş olduğu büyük mücadeleyi ve tarihin yaygın olarak bilinmeyen önemli olaylarını paylaştı.

Akademi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, bilim insanı ve Cumhuriyet Tarihçisi Dr. Ayhan Cankut, “Ebedi Önderimiz Atatürk” başlıklı sunumunda, Atatürk’ün hayatı ve liderliği gibi birçok detaya dikkat çekti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, konuşmasında, “Akademi Derneği ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinliği büyük önem arz ediyor. Bu önemli günde, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ve bizlere tarihin bilinmeyenlerini de aktaran Prof. Dr. Esat Arslan ile Dr. Ayhan Cankut’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Akademi Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Yeşilkuş ise konuşmasında, Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görevin; “Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak olduğunu vurguladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ile Akademi Derneği üyeleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden şube müdürleri ile okul müdürleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi Yönetimi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi Yönetimi ile üniversitelerden öğrenciler katılım gösterdi.

Etkinlik sonunda ise, konuşmacılara ve etkinliğe katkı sağlayanlara çiçek takdiminde bulunuldu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.