MESKİ, KAYIP-KAÇAKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

MESKİ, 2 MİLYON 250 BİN METREKÜP İÇMESUYUNU GERİ KAZANDIRDI, MESKİ DOĞU VE BATI SIZINTI ŞEFLİKLERİ, YÜZEYE ÇIKMAYAN 3 BİN 195 ARIZAYI AKUSTİK DİNLEMEYLE ONARDI

Gündem Yayın: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2023 07:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
111 okunma
Takip EtGoogle News

Suyu korumak ve yarınlara taşımak için nitelikli çalışmalara imza atan MESKİ Genel Müdürlüğü, kayıp-kaçakla mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda MESKİ SCADA Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra 2022’de kurulan Doğu ve Batı Sızıntı Şeflikleri tarafından toplam 3 bin 195 adet yüzeye çıkmayan içmesuyu arızası tespit edilerek, akustik dinlemeyle onarıldı. Böylece, yaklaşık 2 milyon 250 bin metreküp içmesuyu geri kazanıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kayıp-kaçakla mücadeleye devam ediyor.

MESKİ, akustik dinlemeyle suyu korumaya devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kuraklığa karşı ciddi önlemler almaya devam eden MESKİ’nin SCADA (Veri Tabanlı İzleme Sistemi Merkezi) Kayıp-Kaçak Şube Müdürlüğü, 4 merkez ilçede (Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir) düzenli akustik dinleme işlemleri ile içmesuyunu koruma altına alıyor. Bu kapsamda 2022 yılı içerisinde oluşturulan Doğu ve Batı Sızıntı Şeflikleri de 8 ekip, 19 personel ile 9 ilçede aktif olarak akustik dinleme işlemleri gerçekleştiriyor. Böylelikle, merkez ilçelerde uzun süredir aktif olarak görev yapan MESKİ akustik dinleme operatörleri ile Mersin’in doğu ve batı ilçelerinde kurulan şeflikleri tarafından düzenli olarak yapılan akustik dinlemeyle yüzeye çıkmayan içmesuyu arızaları tespit ediliyor ve kısa sürede onarılıyor.

1 yılda 3 bin 195 arıza giderilerek, 2 milyon 250 bin içmesuyu korundu

Kuraklıkla ve kayıp-kaçakla mücadelede çalışmalarını hızlandıran MESKİ’nin 2022’de kurduğu Doğu Sızıntı Şefliği’nde 1327 ve Batı Sızıntı Şefliği’nde 1868 olmak üzere toplam 3 bin 195 adet yüzeye çıkmayan içmesuyu arızası tespit edilerek, onarıldı. Tespiti gerçekleştirilen arızaların akustik dinlemeyle onarılması sayesinde yaklaşık 2 milyon 250 bin metreküp içmesuyunun geri kazanımı sağlandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.