BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN KRAV MAGA KURSU AÇIYOR

ÇALIŞAN KADINLAR İSTEDİ, BÜYÜKŞEHİR YENİ GRUP AÇTI

Gündem Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 19:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
98 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN KRAV MAGA KURSU AÇIYOR

ÇALIŞAN KADINLAR İSTEDİ, BÜYÜKŞEHİR YENİ GRUP AÇTI

ÇALIŞAN KADINLARA UYGUN SAATLER AYARLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların kendilerini savunabilmeleri ve koruyabilmeleri adına bir süre önce açtığı Krav Maga kursunu, çalışan kadınların katılabilmesi için akşam saatlerinde de vermeye başladı. Çalışan kadınlar mesai sonrası kursa katılabilecek ve Krav Maga öğrenebilecek. Kurs, Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde Salı ve Perşembe günleri, 17.30-18.30 saatleri arasında verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kadınların kendilerini savunabilmeleri ve koruyabilmeleri adına, bir süre önce açtığı Krav Maga kursunu, ilgisi olan, ancak çalışma saatleri dolayısıyla gelemeyen kadınlar için akşam saatlerinde ayrıca verecek. Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşarak, çalışanlar için de kurs talep eden kadınların talebi kısa sürede yerine getirildi.

Çalışan kadınlar için uygun saatler ayarlandı

Kadınların olası bir saldırı anında kendilerini nasıl savunacaklarını öğrendiği ve tamamen teknik odaklı bir savunma sanatı olan Krav Maga kursu, artık çalışan kadınları da bekliyor. Krav Maga kursuna katılmak isteyen, ancak mesai saatleri dolayısıyla sabah ve öğle seanslarına katılamayan kadınlar için, haftanın 2 günü akşam saatlerinde yeni gruplar açıldı. Kurs, Salı ve Perşembe günleri 17.30-18.30 saatleri arasında verilecek.

Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde, Milli sporcu ve Milli antrenör Fatih Kaya tarafından verilen kursta kadınlar, olası saldırı durumunda neler yapmaları gerektiğini öğrenirken, olaydan en az zararla kurtulup karşı tarafı etkisiz hale getirmeyi de öğrenmiş oluyor.

Kaya: “Çalışan kadınlar talep etti, Büyükşehir yeni grup açtı”

Milli sporcu ve Milli antrenör Fatih Kaya, Krav Maga kursuna talebin çok fazla olduğunu belirterek, “Biz önce 30 kadınla başladık. Sonra bu sayı arttı ve çok yoğun bir talep olmaya başladı. Bu talebi karşılamak ve bu arada çalışan kadınların da katılımını sağlamak adına, Salı ve Perşembe günleri saat 17.30-18.30 arasında Krav Maga kursumuzu bir ileri seviyeye taşımaya karar verdik” dedi.

Çalışan kadınlardan çok fazla talep geldiğini ekleyen Kaya, “Akşam saatlerindeki kurs, çalışan kadınların talebi doğrultusunda oldu. Çalışan kadınlar ‘Saat 5’ten sonra gelmek istiyoruz, böyle bir imkan sunulabilir mi?’ dediler. Böylece bu seansın açılmasına karar verildi” diye konuştu.

Kaya, Krav Maga’nın ne olduğuna dair kısa bir bilgi de vererek, “Kadınların dışarıda başlarına gelebilecek herhangi bir probleme karşı; bu gasp olur, hırsızlık olur, birinin silah doğrultması ya da bıçak çekmesi gibi; kendisini korumayı öğretiyoruz” dedi.

“Kursiyerlerden mükemmel geri dönüşler alıyoruz”

Son olarak daha önce kursa gelen kadınlardan çok güzel geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekleyen Kaya, “Geri dönüşler muhteşem. Merak edenlerin, gelip buradaki kadınlarla konuşmalarını istiyorum. Hem duygusal, hem bilişsel anlamda gelişimlerini mutlaka gelip yerinde incelemeleri lazım. O yüzden tüm Mersin halkını buraya davet ediyorum. Mutlaka uğrasınlar. Dersimizi izlesinler ve kadınların neleri başardıklarını görsünler” ifadelerini kullandı.

Bilgi ve kayıt için

Kadınlar, Krav Maga kursuna kayıt yaptırmak ve bilgi almak için, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin 0 324 533 19 51 numaralı telefonunu arayabilirler.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.