BAŞKAN SEÇER, CHP İLÇE BAŞKANLIKLARINI ZİYARET ETTİ

“MERKEZ DIŞINDAKİ İLÇELERDE EN YÜKSEK OYU ANAMUR’DAN ALDIK”

Gündem Yayın: 05 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.04.2024 07:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 16 dk.
86 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, CHP İLÇE BAŞKANLIKLARINI ZİYARET ETTİ

“MERKEZ DIŞINDAKİ İLÇELERDE EN YÜKSEK OYU ANAMUR’DAN ALDIK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Anamur, Gülnar ve Mut İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek partililer ve yurttaşlarla bir araya geldi. Seçer, çalışmanın ve azim göstermenin her zaman karşılık bulacağını dile getirdi. Merkez dışındaki ilçelerde en yüksek oyu Anamur İlçesi’nde aldıklarını vurgulayarak, “Hizmet getirdiğimiz için her 3 kişiden 2’sinin oyunu alarak merkez dışındaki ilçelerde en yüksek oyu Anamur’dan aldık” dedi.

Seçer, bu hizmetlerin ilçe belediyesiyle birlikte büyüyerek devam edeceğini ifade ederek, “Artık Mersin’i siyaseti asaletiyle yapan Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları yönetiyor” diye konuştu. Seçer, artık Meclis’te muhalefetin çoğunluğu olmadığı için projelerde engellenmeyeceğini sözlerine ekleyerek, “Çok daha güzel, dolu dolu bir 5 yıl geçireceğiz. Meclis’in gücüyle hem gücümüz kudretimiz yerinde olacak, hem huzurumuz yerinde olacak. Çok daha süratli hizmetler gelecek” dedi.

2024 Mahalli İdareler Seçimi’nin birçok anlamda önemli olduğunu söyleyen Seçer, “Bu basit bir yerel seçim gibi görünse de Türk siyasetine yön çizecek, bir girizgah olacak bir seçim. Artık yeni yöneticiler Türkiye’yi yönetecek” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur, Gülnar ve Mut İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek partililer ve yurttaşlarla bir araya geldi.

Başkan Seçer: “Merkez dışındaki ilçelerde en yüksek oyu Anamur’dan aldık”

İlk olarak CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Başkan Seçer, Anamur’da olmaktan dolayı oldukça keyifli ve mutlu olduğunu ifade etti. Çalışmanın ve azim göstermenin her zaman karşılık bulacağını dile getiren Seçer, “Bu gülücüklerin, huzurun ve mutluluğun sebebi emeğiniz, alın teriniz, kazanma ve çalışma azminiz. Hep çalıştık. Anamur gözden ırak diye zannetmeyin ki kalbimizden ve gönlümüzden de uzak. Anamur hep kalbimizde dedik ve buraya hizmet getirdik. Hizmet getirdiğimiz için her 3 kişiden 2’sinin oyunu alarak merkez dışındaki ilçelerde en yüksek oyu Anamur’dan aldık” dedi.

“Biz, herkesin belediye başkanıyız ve herkesi kucaklıyoruz”

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Mersin’den rekor bir oy elde ettiklerini de hatırlatan Seçer, “Anamur’un oy oranı Silifke ile birbirine çok yakın. Hem ilçe bazında hem büyükşehir genelinde partimiz açık ara farkla birinci çıktı. Rekor seviyede sonuçlar elde edildi. Her yerde açık ara seçimleri kazandık. Bu belediyecilikte hizmetin esas olduğunun göstergesidir” diyerek belediyecilikte parti ayırt etmeksizin yurttaşların yapılan hizmeti gördüğünü ve buna oy verdiğini ifade etti. Seçer, “Biz, herkesin belediye başkanıyız ve herkesi kucaklıyoruz ama partimizi de övünerek söylüyoruz. Başkan Vahap Seçer, CHP’li bir belediye başkanıdır. Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, CHP’li bir belediye başkanıdır ama herkese hizmet yapacaktır” dedi.

“Her ilçemiz adaletli destek alsın diye çalıştık”

Seçer, yol, asfalt, sosyal projeler, tarım destekleri, kadın ve çocuk hizmetleri, eğitim, evde bakım gibi hizmetlerde merkezde yapılan hizmetlerin aynısının Anamur’da da yapıldığını söyleyerek, “En uçtaki ilçemiz de merkezdeki ilçemizde adaletli destek alsın diye çalıştık ve muvaffak olduk ki Mersin gibi kozmopolit ve küçük Türkiye diye tabir ettiğimiz bir şehirde yüzde 60 oy alabildik. Tarihte böyle bir oy oranı yoktur. Bu çalışılınca oluyor, insanları kucaklayınca oluyor” diye belirtti. Anamur’a en kısa sürede yapılacak 3 majör projenin detaylarını veren Seçer, Anamur’a yeni ve modern bir sebze meyve hali ve Kültür Merkezi’nin yanı sıra Otluca Projesi’ni hayata geçirerek su sorununu ortadan kaldıracaklarını belirtti.

“Belediye akılla yönetilir”

Belediyecilikte rutin işlerin dışında majör ve önemli projeler yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Seçer, yapılan hizmetlerin halk tarafından görüldüğünü belirterek, “Yurttaşlarımız rahat olsunlar. Artık Mersin’i siyaseti asaletiyle yapan CHP’li belediye başkanları yönetiyor” dedi. Seçer, mevcut olan ve yeni kazanılan belediyelerin yönetiminde de her zaman belediye başkanlarının yanında olacaklarını vurguladı.

“Daha büyük zaferler gelecek”

2019’da CHP’li belediye başkanlarının tarih yazmaya başladığını hatırlatan Seçer, yeni seçilen başkanların da aynı anlayışla çalışacağını belirterek, “Türkiye’de belediyecilik dendiğinde artık büyükşehir belediye başkanlarından dolayı CHP belediyeciliği geliyor. Bu bir gerçek. Ne mutlu ki takdir edilen, hep konuşulan belediyeler ve başkanlar arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı da var. Bu tüm Türkiye’ye yayılacak, tahkim edeceğiz” diye belirtti.

“İlk seçimlerde halk bize oy verecek”

Türkiye’de insanların CHP’li belediyelerin hizmetleriyle gerçek hizmetin ne olduğunu anlayacağını sözlerine ekleyen Seçer, “İlk seçimlerde halk; ‘CHP’li yöneticiler belediyecilikte iyi sınav verdi. Onlara teşekkür ediyoruz. Şehirlerimiz düzene girdi. Talan düzeni, soygun düzeni bitti. Artık her kuruşu bilinçli harcıyorlar, akılcı politikalar yapıyorlar. Kadına çocuğa yönelik sosyal politikalar gelişti. Kültür sanat gelişti. Neden artık Türkiye’yi de CHP’li kadrolar yönetmesin’ diye gelip bize oy verecekler” dedi.

“Başkan’ınız hayatını bu ülkeye ve Mersin’e vakfetmiş bir Başkan’dır”

Yerel seçimlerde elde edilen başarının önemine dikkat çeken Seçer, “Bu tarihi bir şanstır, partimiz ve ülkemiz adına tarihi bir fırsattır. Asla bunun heba edilmesine fırsat vermeyeceğiz. Bu görev bizimdir. Bu; gerçek CHP’li siyasetçilerin ve Belediye Başkanlarının görevidir. Bundan yana rahat olun. Başkan’ınız burada. Başkan’ınız hayatını bu ülkeye ve Mersin’e vakfetmiş bir Başkan’dır. Özgüveninizi, moralinizi yüksek tutun. Çok daha güzel işler yapacağız. Bunu hep beraber yapacağız” diye konuştu.

Başkan Deniz: “Haritayı kırmızıya boyayacağız”

Hiç durmadan çalıştıklarını ve emeklerinin karşılıklarını aldıklarını söyleyen Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, yurttaşların Büyükşehir’den aldıkları hizmetlerin farkında olarak oy verdiğini söyledi. Halkın yüzde 60’ının oylarını aldıklarını söyleyen Deniz, “Seçimler bitti, şu an artık partimiz Türkiye’deki açık ara partilerden birisi. Önümüzdeki seçimlerde bunun kat kat üzerine koyarak devam edeceğiz. Partimiz hem burada hem Türkiye’de açık ara birinci olacak. Haritayı kırmızıya boyayacağız” diye konuştu.

Ömür: “Büyükşehir ve Anamur Belediyesi uyumla ve huzurla çalışacaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Koral Ömür, 2019 yılından bu yana Başkan Seçer’le birlikte Mersin’in çok değiştiğini söyleyerek, “Bir 5 yıl daha birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde olup, bu süreyi hizmetle geçirmeliyiz. Büyükşehir ve Anamur Belediyesi uyumla ve huzurla çalışacak ve bu süreci çok daha ileriye taşıyacaktır” diye konuştu.

Çakırcı: “2 Başkanım el ele vererek çok güzel hizmetleri hayata geçirecek”

CHP Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, Anamur’da ve Büyükşehir’de 5 yıl boyunca hem Başkan Seçer’in hem Anamur Belediye Başkanı Deniz’in çok güzel hizmetleri hayata geçireceğini ifade ederek, “Güzel bir Mersin, güzel bir Anamur için 2 Başkanım el ele ve kol kola vererek, güzel bir çalışma yapacak ve daha güzel hizmetleri hem Anamur’da da hem Mersin’de hayata geçirecek” dedi.

Seçer: “Her yere başı dik, alnı açık gittik. Çünkü herkese samimiyetle hizmet yaptık”

Seçer, Anamur’un ardından gittiği Gülnar İlçe Başkanlığı ziyaretinde; yerel seçimlerde aldıkları oyların bir kısmının konjonktürel gelişmelerden kaynaklı kalanın ise belediye başkanlarının başarısı olduğunu belirterek, “Siyasi hayatımın en rahat kampanyasını yaptık. Gidemediğimiz ne bir hane, ne bir sokak, ne bir mahalle, ne bir ilçe kalmadı. Her yere başı dik, alnı açık gittik. Çünkü herkese samimiyetle hizmet yaptık. Kadına da çocuğa da ziraatçıya da herkese uzandık, yolları ve altyapıları yaptık. Her şeyden önce kentimize huzur getirdik. Biliyorlar ki; ‘Başkan adaletsizlik, ayrımcılık yapmaz, insanları sever, sayar, çocuklara şefkatli davranır.’ Şimdi bu havayı dağıtmayacağız” diye konuştu. Seçer, yerel seçimlerde CHP Gülnar Belediye Başkan Adayı olan Bayram Ali Dede’nin bu süreçte çok çalıştığını belirterek, “Bayram Ali kardeşimiz daha önce bu kente hizmet etti. Bu demokratik bir yarıştır. Efendice, centilmence mücadelesini verdi ve iyi de bir kampanyaya götürdü. Cumhuriyet Halk Partili ahlakına yakışır bir kampanyaya götürdü. Cumhuriyet Halk Partili ailemiz üzülmesin, biz buradayız” dedi.

“Gülnar’da hizmetlerimiz devam edecek”

Seçer, Gülnar’daki hizmetlerinin devam edeceğini kaydederek, “Büyükşehir burada sizin yüzünüzü yine ağartacak. Eksik kalan hizmetlerimiz tamamlanacak. Yine geleceğiz, gideceğiz. Ilısu Projesi devam edecek. Kısa sürede bitireceğiz. Altyapınızı, kanalizasyonunuzu, arıtmanızı, yollarınızı yapacağız. Sosyal politikalar ve tarım destekleri devam edecek. Gençlere burada bir merkez sözü verdik ve gerçekleştireceğiz, ilçeyi sosyalleştireceğiz. Buranın Meslek Yüksekokulu var. Yurt, okuma salonu, çocuk atölyesi açtık. Şimdi bir merkez yapacağız. Hem gençlerimiz hem kadınlar yararlansın, meslek öğrensin. Söz verdik. Bunları takip edeceksiniz. Belediye hepimizin. Hepimiz belediyenin başarısı için koşturacağız” ifadelerine yer verdi.

“Çok daha güzel, dolu dolu bir 5 yıl geçireceğiz”

Seçer, artık Meclis’te muhalefetin çoğunluğu olmadığı için projelerde engellenmeyeceğini sözlerine ekleyerek, “Çok daha güzel, dolu dolu bir 5 yıl geçireceğiz. Rahat rahat gideceğim projelerimi anlatacağım. Hiçbir siyasi saik sebep öne sürmeyecekler, doğru projelerime destek olacaklar. Ben de huzurlu, mutlu olacağım. Beni parasızlıkla terbiye etmeye çalıştılar. Ama şimdi Meclis’in gücüyle hem gücümüz kudretimiz yerinde olacak, hem huzurumuz yerinde olacak. Çok daha süratli hizmetler gelecek. Mersin emin ellerde. Gülnar emin ellerde” dedi.

Ömür: “Artık Mersin’de çok güçlüyüz”

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Gülnar ilçe belediye başkan adayı Bayram Ali Dede’ye seçim süreci boyunca verdiği emekten dolayı teşekkür etti. Kazandıkları ilçe sayılarını artırdıklarını sözlerine ekleyen Ömür, “7 ilçemiz oldu. Artık Mersin’de çok güçlüyüz, Meclis çoğunluğumuz var. Artık hizmet eskisinden çok daha iyi olacak. Vahap Başkanımızla 2. dönemde Gülnar’da hep beraber çok daha güzel hizmetlere imza atacağız ve bir sonraki yerel seçimde Gülnar’a da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz” dedi.

Dede: “Yerel seçim iktidarını genel seçime taşıyacağız”

Yerel seçimler CHP Gülnar Belediye Başkan Adayı Bayram Ali Dede, seçim süreci boyunca çok çalıştıklarını ifade etti. Yerelde gösterilen başarıyı genele yayacaklarını ifade eden Dede, “Biz 1 Nisan sabahından itibaren yerel seçim iktidarını genel seçime taşıyacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Cumhuriyet Halk Partili olacak. Bana verdiğiniz destekler için hepinize teşekkür ediyorum. Nasıl Mersin’de Taş Bina’ya diktiysek bir gün Gülnar Belediyesi’ne de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

Bakır: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’le gurur duyuyoruz”

CHP Gülnar İlçe Başkanı Mesut Bakır, Büyükşehir Belediyesi’nin rekor bir oyla alınmasının onur verici olduğunu söyleyerek, “Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’le gurur duyuyoruz” dedi.

Seçer: “Türk siyasetine yön çizecek bir seçim”

CHP Mut İlçe Örgütü’nde yaptığı konuşmasında, vatandaşları mutlu görmenin kendisini de son derece mutlu ettiğini ifade eden Seçer, en çok mutluluk duyduğu konunun da Mersin’den başlayarak tüm Türkiye’ye yansıyan seçim sonuçları olduğuna vurgu yaptı. Seçer, “Toplumumuzun şöyle bir; ‘oh dünya varmış’ deyip rahat bir nefes aldığı bir süreci başlattığımız için dünyanın bütün servetine değecek mutluluğu yaşıyorum. Onun için çok mutluyum” dedi. Anamur ilçesinde yaşadığı bir diyaloğu da paylaşan Seçer, “Bir vatandaşımız; ‘Bizleri mutlu ettiğiniz için rahat bir nefes aldırdığınız için umutlarımızı yeşerttiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum’ dedi. İşte vatandaşın duyguları bu. Bu basit bir yerel seçim gibi görünse de; seçimden önce de vurguladığım gibi; Türk siyasetine yön çizecek, bir girizgah olacak bir seçim” ifadelerine yer verdi.

“Yolun sonu aydınlık”

Seçer, Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirterek, “Artık yeni yöneticiler Türkiye’yi yönetecek. Yeniden umut yeşerecek. Göreceksiniz, belediyelerin estirdiği bu rüzgarla bize sağlanan bu desteğin, bu teveccühün değerini bilir, parti olarak bu oyların bize ait olmadığını ama bize ait olmak üzere olduğunu görüp daha çok çalışırsak o insanları kucaklarsak yolun sonu aydınlık. Bu desteğe sahip çıkmak lazım” diye belirtti.

“Vatandaş; ‘bunlar iyi belediyecilik yapıyor’ dedi”

Seçer, vatandaşların artık uygulanan yanlış politikalara ve ekonomik çöküşe tepki verdiğini sözlerine ekleyerek, CHP’li belediyelerin hizmetlerinin oy verme noktasında önemli olduğuna vurgu yaptı. Seçer, “Vatandaş; ‘bunlar iyi belediyecilik yapıyor’ dedi. Manisa, Denizli, Balıkesir, Bursa, Adıyaman ve birçok ilçe belediyesi geldi. Toroslar, Anamur, Aydıncık, Silifke geldi” ifadelerine yer verdi.

Ömür: “Genel iktidara yürüyüşümüz 1 Nisan’da başlamış oldu”

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Türkiye haritasının kırmızıya boyandığını vurgulayarak, bunun büyük de bir sorumluluk olduğuna değindi. Ömür, “Bundan sonraki süreçte örnek olacak bir yerel iktidarla genel iktidara yürüyüşümüz de 1 Nisan’da başlamış oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin hedefi Türkiye çapında iktidar olmaktır” dedi.

Mut: “Mersinliler Mersin’e sahip çıktı, Mersin kıpkırmızı oldu”

Yerel seçimlerde CHP’nin Mut Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Gülsüm Kevser Mut, “Mustafa Kemal Atatürk’ün şöyle bir sözü vardı; ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız.’ Evet Mersinliler Mersin’e sahip çıktı, Mersin kıpkırmızı oldu. Türkiye kıpkırmızı oldu. Vahap Seçer Başkanımızı da rekor oyla Belediye Başkanı yaptık ve kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum” ifadelerini kullanarak, bu süreçte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kaya: “Hedefimiz genel iktidar”

CHP Mut İlçe Başkanı Ali Kaya, seçim kampanyası süresinde Mut’ta çok sayıda mahalleyi ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Mersin’de ve tüm Türkiye’de güzel bir oy aldık. Hedefimiz genel iktidardır. Bunu da yerel yönetimlerden yapacağız. Vahap Başkanımız artık daha güçlü olarak geldi. Bundan sonra da ilk hedefimiz genel iktidar ve bundan sonraki seçimde Mut Belediyesi” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.