TARSUS BELEDİYESİ’NİN MEGA PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Tarsus’un kalkınması ve rahata kavuşması için Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı ve 2. Halk Ekmek Fırını çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Gündem Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 09:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
125 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS BELEDİYESİ’NİN MEGA PROJELERİ DEVAM EDİYOR

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN İVME KAZANDIRAN PROJELER TAMAMLANIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından kentte büyük bir yankı uyandıracak olan 3 önemli mega proje tüm hızıyla sürüyor. Tarsus’un kalkınması ve rahata kavuşması için Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı ve 2. Halk Ekmek Fırını çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan toplum sağlığını ön planda tutarak Dünyada bir ilk olan Sağlık Yerleşkesini, uzun yıllardır Tarsusluların hasret kaldığı Kent Meydanı’nı ve Tarsus halkının ekonomik yükünü hafifletecek olan 2. Ekmek Fırını çalışmalarını sürdürüyor. Tarsus’a yakışacak ve büyük ivme kazandıracak olan bu projelerle kent, uzun yıllardır hak ettiklerine kavuşacak.

BENZERSİZ SAĞLIK MERKEZİ TARSUS’A KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediyesi, öncü bir proje olan Sağlık Yerleşkesi’nde çalışmasını sürdürüyor. İş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek bu benzersiz sağlık merkezi, Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri bulunmayan nitelikleriyle dikkat çekiyor.

DEPREME DAYANIKLI YAPILAR ARASINDA YER ALACAK

Temelinde kullanılan sağlam C-35 beton ile depreme dayanıklı yapılar arasında yer alacak olan "Sağlık Yerleşkesi," bölgede yaşayanların sağlık düzeyini artırmayı ve toplum sağlığına katkı sağlamayı amaçlıyor. İçerisinde sağlık alanında çeşitli hizmetler sunulacak. Gezici sağlık hizmetleri, temel laboratuvar hizmetleri, sağlık taramaları ve eğitim gibi önemli faaliyetler, tüm halkın sağlık bilincini artırmaya yönelik olarak düzenlenecek. Proje, özellikle öncelikli hedef gruplara yönelik farkındalık ve duyarlılık oluşturarak sağlık bilgi ve becerilerini artırmayı, toplumda olumlu davranış değişiklikleri meydana getirmeyi hedefliyor.

KENT MEYDANI TARSUSLULARA NEFES ALDIRACAK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarsus’u uzun yıllardır hak ettiği meydanına kavuşturuyor. Çalışmaları devam eden, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı olarak değerlendirilen Caminur Mahallesi’nde bulunan alanda, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamında yürütülen çalışmalarla Tarsuslular, estetik ve sanatsal olarak önemli bir alana sahip olacak.

TURİZM ALANI YARATILIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek. Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği önemli turizm alanı yaratılmış olacak.

TARSUS’TA EKMEK ALIMINDA YAŞANAN ZORLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kemalpaşa Mahallesi’nde İkinci Ekmek Fabrikası çalışmalarını sık sık yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan, fabrikada üretilecek uygun fiyatlı ekmek sayesinde Tarsus halkının ekonomik yükü hafifletecek. 400 bini aşkın nüfusa sahip Tarsus’ta ekmek alımında yaşanan zorlukların önüne geçilecek. Hijyen koşullarına uygun olarak üretilen 210 gram ağırlığındaki ekmekler, Tarsus Belediye Ekmek Fırını’nda 3 TL’den uygun fiyatla satışa sunuluyor. Gösterilen yoğun talep üzerine ve Tarsusluların ekmeğe ulaşımı kolaylaştırmak için 2. ekmek fabrikasının çalışmaları Tarsuslular için devam ediyor.

“HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDAYIZ”

Tarsus Belediye Başkan Dr. Haluk Bozdoğan yapılacak projelere değinerek “Söz verdiğimiz üzere koşullar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Hiç durmaksızın hizmetimizi

Tarsus için gerçekleştirmek üzere buradayız. 3 önemli mega projemizin de çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çok yakında tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşayacağız.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.