HÜSEYİN ŞENDAĞ “ ATALARIMIN DİLİNİ ÖĞRENİYORUM” ADLI KİTABINI TANITTI

Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantına konuk olan Hüseyin Şendağ “ Atalarımın Dilini Öğreniyorum” Adlı Kitabını Tanıttı

Kültür Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 07:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
77 okunma
Takip EtGoogle News

HÜSEYİN ŞENDAĞ “ ATALARIMIN DİLİNİ ÖĞRENİYORUM” ADLI KİTABINI TANITTI

Tarsus Ticaret Borsası Şubat Ayı Meclis Toplantına konuk olan Hüseyin Şendağ “ Atalarımın Dilini Öğreniyorum” Adlı Kitabını Tanıttı

Tarsus Ticaret Borsasının 30 yıldır üyesi olan Hüseyin Şendağ  üç yıldır büyük uğraşlar içinde hazırladığı “Atalarımın Dilini Öğreniyorum” adlı kitabını Girit dilini (Rumca)  yeni nesillere aktarmak amacıyla yazdığını açıkladı.

Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “Hüseyin Bey, Meclis Üyemiz Burak Şendağ’ın hem amcası, hemde şirket otağı değerli bir iş insanımız. Borsamızın da 30 yıllık üyelerimizden. Kendi kuşağının kıymetli temsilcilerinden.Yazdığı kitabı ile yeni nesillere bir armağan bırakıyor. İnsanları yaşarken övmenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum burada.” İfadesinde bulundu.

Kitap hakkında bilgiler veren Hüseyin Şendağ,  ” Üç yıldır büyük uğraşlar neticesinde “Atalarımın dilini öğreniyorum” isimli kitabımı çıkarttım. Kitabı çıkartmamda en büyük nedenlerden biri ise Atalarımızın dili olan Girit dili (Rumca)  yeni nesillere aktarmak ve bu dünyaya güzel insaoğluna yararlı bir miras bırakmaktır. Benim çocukluğum türkçe bilmeyen babaannemin yanında geçtiği için Girit dilini (Rumca) yanında öğrendim. Yılar geçtikçe Atalarımın dili olan Giritçe’yi yeni nesillere aktarmak İhsaniye köyünde  Girit dilini (Rumca) öğretmeye başladım. Bu, uğraşlarımdan sonra “Atalarımın Dilini Öğreniyorum” isimli kitabımı çıkarttım.  Kitabımın içeriği ise A’dan Z’ye Girit dili sözlüğü, maniler, sayılar, Övgüler, Girit yemeği tarifleri Girit Adasında yaşayan Atalarımızın kısa  hayat hikayeleri bulunmaktadır. ”dedi.

Ziyaretin ardından Hüseyin Şendağ kitabını imzalayarak Meclis başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tekeye hediye etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.