TARSUS BELEDİYESİ, ATATÜRK MAHALLESİ'NE 9 YENİ HİZMET KAZANDIRDI

Yenilikçi çalışmaları ile hizmet veren Tarsus Belediyesi, Atatürk Mahallesi’nde 9 yeni hizmetin açılışını gerçekleştirdi

Gündem Yayın: 05 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 05.11.2023 08:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
128 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS BELEDİYESİ, ATATÜRK MAHALLESİ'NE 9 YENİ HİZMET KAZANDIRDI

ATATÜRK MAHALLESİ'NDE HALKIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN 9 YENİ HİZMET

Tarsus Belediyesi kente yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Yenilikçi çalışmaları ile hizmet veren Tarsus Belediyesi, Atatürk Mahallesi’nde 9 yeni hizmetin açılışını gerçekleştirdi.

Yenilikçi hizmet anlayışı ve kararlı çalışmalarıyla dikkat çeken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Atatürk Mahallesi'nde 9 önemli hizmetin kapılarını halka açtı. Mahalleye muhtarlık binası, okuma salonu, sergi salonu, oyun parkı, çalışma atölyesi, tarım alanı ve Koruluk kazandırıldı. Mahalleye kazandırılan muhtarlık binası, modern ve işlevsel yapısıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca, okuma salonu ve sergi salonu gibi kültürel faaliyetlerin düzenleneceği mekânlar, mahalle sakinlerinin eğitim ve sanatsal etkinliklere kolay erişimini sağlayacak. Çocukların keyifli vakit geçirebileceği oyun parkı, mahalledeki genç neslin sosyal gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Aynı zamanda, çalışma atölyesi ve tarım alanı gibi yenilikçi projelerle mahalle sakinlerine eğitim imkânları sunulacak. Doğal yaşam alanlarına verilen önem çerçevesinde, açılan koruluklar da çevre dostu bir anlayışın mahalledeki yeşil dokuya katkısını artırıyor.

Mahalle sakinleri ise, belediyenin bu hizmetlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, çocuklarına ve gençlerine yönelik bu tür sosyal ve kültürel imkânların artırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

‘’MUHTARLARIMIZ İLE EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ’’

Başkan Bozdoğan, “Bu ülkenin kurucusu, bu ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verildiği Atatürk Mahallesi.. Bugün Türkiye’de her gittiğim yerde de söylüyorum köyde de anlattım. Şu an büyük şehirlere nasip olmayan eserler ortaya konuldu. Düşünün 65 tane köyün sosyal tesisi bitti. Bunlar doktor muayene odaları, muhtar odaları, okuma salonları ve konuk odaları. Bunlardaki en büyük başarı da muhtarların bizlerle olan ciddi çalışmalarındaki ortaklığımız. Bu ortaklık inanın başarıyı getiriyor.”

“KENTİMİZDE YEŞİL ALANLARI ÇOĞALTTIK”

Her daim yeşil alanı artırma gayesiyle çalışıldığını belirten Başkan Bozdoğan “Tarsus Belediyesi 4 buçuk yılda 50 tane yeni park yaptı. Bu kente hiç koruluk yoktu. Şu an 55 tane koruluk oldu. Ne kadar ciddi bir rakam olduğunu düşünmenizi istiyorum. 198 bin metrekareye yeşil alan yapıldı. 13 tane tarım alanı oldu. Tarım müzesi ile birlikte genel olarak düşündüğünüz zaman özellikle ata tohumunun bir kent için önemini herkes bilir. 84 çeşit ata tohumu var.” ifadelerini kullandı.

“BU KENTİN İKBALİ İÇİN BU KENTİN GELECEĞİ İÇİN YAPTIK”

Hizmetlerini gelecek kuşaklar için yaptığını belirten Başkan Bozdoğan, “6 tane kreş açacağız dedik. 10 tane oldu. Burada çok güçlüyüz, çünkü biz yatırımımızı seçim için yapmadık. Seçim için üretimde yapmadık. Kişisel geleceğimiz için siyasi çalışma da yapmadık. Bu kentin ikbali için bu kentin geleceği için yaptık. Yani seçime değil. Yeni gelecek olan kuşağa yapıldı bu yatırım. O yüzden de Atatürk Mahallesi ’de eminim bizleri çok daha iyi anlayacaktır. Gençlerimiz, kadınlarımız şundan eminim, onlara yapılan yatırımın karşılığı mutlaka vardır. Bugün muhtarlık binası olsun, okuma salonu olsun, sergi salonu olsun, tarım uygulama alanları olsun, Küçük Çınar tarım alanı, Şehit Halil Özdemir Koruluğu ve çalışma atölyeleriyle, çocuk oyun parklarıyla ciddi anlamda bir mahalle için önemli olan pırıl pırıl tertemiz bir yer yaratıldı.” dedi.

“KUBİLAY MUHTARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Bunun için başta sevgili Kubilay muhtarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü belediyeye geldiğinde bile ne yapmamız gerektiğini nasıl yol izlememiz gerektiğini oturdu bizlerle konuştu. Uzlaştık, sağduyulu arkadaşların gösterdiği yolu çizerekten yapılması gerekenler planlandı ve ekipteki memur arkadaşlarım, başkan yardımcılarım, çok değerli başkan yardımcılarım, işçi kardeşlerim ellerinden geleni yaptılar, iyi bir emek verdiler. Onların emeklerini ödemek öyle kolay değil. Gerçekten kolay değil. Nasıl çalıştıklarını sabahın beşine kadar çalıştığımda tek tek hepsini görüyorum. Hangi serviste kim duruyor, ne yapıyor, ne ediyor. Hepsini görebiliyorum. Huzurunuzda kendilerini hem teşekkür ediyorum. Hem de gerçekten alkışlarınızı istiyorum. Bu kente bir başarı hikâyesi elbette var ama bu hikâyenin henüz daha gelişme bölümü. Bu hikaye devam edecek ondan eminim. Halk elini vicdanına koyarak neyin doğru, neyin ahlaklı olduğunu herkesten çok daha iyi görüyordur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘’MAHALLEMİZDE DAHA BİR ÇOK HİZMET YAPILDI’’

Atatürk Mahallesi Muhtarı Kubilay Hıdıroğlu, “Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz tesislerin haricinde mahallemizde Tarsus Belediyesi Fen İşleri tarafından 12 kilometrelik sıcak asfalt, 3 kilometre sati asfalt, 3 kilometre kaldırım çalışması yapılmıştır. Geride kalan yerlerimizin de en kısa sürede tamamlanmak üzere iş programına alınmıştır. Tarsus Belediyesi Park Bahçeler ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüklerimiz tarafından 8 bin 765 metrekare yeşil alan, bitirilmiş ve birçok alan projelendirip yatırım programına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladığımız bu günlerde ve aynı zamanda ikinci yüzyılına heyecanla girdiğimiz bu ayın üçüncü günü olan, bugün de yeni yüzyılımızın ülkemiz sınırları içerisinde muhtarlığımızın açılış törenine katılımınızdan dolayı sizlere şahsım mahallem adına teşekkür ederim..” şeklinde konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.