GÖZNE’DEKİ ATIKSULAR, ATIKSU ARITMA TESİSİ İLE BULUŞUYOR

MESKİ, GÖZNE PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİNİ DEVREYE ALDI,GÖZNE’NİN ATIKSU PROBLEMİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

Gündem Yayın: 26 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 26.08.2023 13:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
67 okunma
Takip EtGoogle News

GÖZNE’DEKİ ATIKSULAR, ATIKSU ARITMA TESİSİ İLE BULUŞUYOR

MESKİ, GÖZNE PAKET ATIKSU ARITMA TESİSİNİ DEVREYE ALDI,GÖZNE’NİN ATIKSU PROBLEMİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

MESKİ Genel Müdürlüğü, Gözne 1. Etap Kanalizasyon çalışmasının ardından, Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamladı. Bölgenin atıksu problemine çözüm getiren çalışmalar sayesinde, özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerinin önüne geçildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamladı.

MESKİ, çevre dostu çalışmalarına devam ediyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi’nde 1.Etap Kanalizasyon Hattı yapımının ardından başlattığı paket atıksu arıtma tesisi çalışmalarını da tamamladı. Bölgedeki atıksuların toplanabilmesi için kurulan tesis, özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerini ortadan kaldıracak.

MESKİ; Gözne, Ayvagediği, Çandır, Darısekisi, Bekiralanı, Soğucak, Yeniköy ve Kepirli mahallelerinden ortalama 90 seferle, her gün en az 30 kilometre yol kat ederek atıksuları taşıyor, dolaylı yollarla merkezde bulunan kanalizasyon şebekesine deşarj ediyordu. MESKİ’nin Gözne 1. Etap Kanalizasyon ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’ni devreye almasından sonra, hem yakıt ve zamandan tasarruf edildi, hem de vatandaşa hizmet etme süresi kısaldı.

Gözne sakinleri, kanalizasyon şebeke bağlantıları için MESKİ’ye başvuru yapabiliyor

MESKİ’nin ön arıtma, dengeleme tankı ve 5 adet biyolojik reaktör donanımına sahip Gözne Paket Atıksu Arıtma Tesisi’ne; herhangi bir personele ihtiyaç duyulmadan tamamen otomasyon sistemiyle müdahale edilebilecek. Tesisin devreye alınmasıyla kanalizasyon şebekesi ile toplanan atıksular arıtılarak, alıcı ortama deşarj ediliyor. Vidanjör talepleri yoğun olan bölgede vatandaşların kanalizasyon şebekesine bağlantılarını yaptırmasıyla birlikte, zaman zaman yaşanan koku problemlerine de son verilecek.

Apaydın: “Yakıt ve zamandan tasarruf ediliyor, vatandaşa hizmet süresi kısalıyor”

MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İlkay Apaydın; “Vatandaşa verilen hizmet kalitesinin artırılması için, Gözne 1. Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımı tamamlanarak, devreye alındı. Bu bölgede oluşan tüm atıksular, vidanjör yardımıyla merkeze kadar taşınarak kanalizasyon şebekesine deşarj ediliyordu. Atıksu arıtma tesisi devreye alındıktan sonra, Ayvagediği’nden Kepirli Mahallesi’ne kadar olan tüm mahallelerin atıksuları buraya taşınmaktadır. Bu sayede yakıt ve zamandan tasarruf edilerek, vatandaşa hizmet süresi kısaltılmıştır” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.