BAŞKAN SEÇER, ‘MUHTARLAR GÜNÜ’ DOLAYISIYLA, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARLARIYLA BULUŞTU

SEÇER: “BİZİM HESAP VERECEĞİMİZ MERCİ HALKTIR, TÜRKİYE'DE SOSYAL POLİTİKALAR KONUSUNDA ADINDAN BAHSETTİREN BİR BELEDİYEYİZ, HALKININ DERDİYLE DERTLENMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM, YOKSUL, GARİBAN, ÇOCUK VE KADIN İÇİN DÜŞÜNÜLMEYEN HER ŞEYİ YAPTIK”

Gündem Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 06:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
172 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, ‘MUHTARLAR GÜNÜ’ DOLAYISIYLA, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARLARIYLA BULUŞTU

SEÇER: “BİZİM HESAP VERECEĞİMİZ MERCİ HALKTIR, TÜRKİYE'DE SOSYAL POLİTİKALAR KONUSUNDA ADINDAN BAHSETTİREN BİR BELEDİYEYİZ, HALKININ DERDİYLE DERTLENMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM, YOKSUL, GARİBAN, ÇOCUK VE KADIN İÇİN DÜŞÜNÜLMEYEN HER ŞEYİ YAPTIK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla 4 merkez ilçenin muhtarları ile bir araya geldi.

Yaklaşık 5 buçuk ay sonra gerçekleşecek yerel seçimler hakkında konuşan Başkan Seçer, “Bu bir hizmet kervanı. Hepimiz seçimle geldik. Yaklaşık 5 buçuk ay sonra da sandığa gideceğiz, bizim hesap vereceğimiz merci halktır” diye konuştu.

Büyükşehir’in çalışmalarında dezavantajlı grupları öncelediğini dile getiren Seçer, “Biz Mersin’de yoksul, gariban, çocuk ve kadın için düşünülmeyen her şeyi de yaptık. Paramız, pulumuz, bütçemiz yok diye bu hizmetleri sunmaktan hiçbir zaman imtina etmedik” dedi.

Görevde olduğu süre boyunca her bölge ve toplumun tüm kesimlerine adil ve eşit hizmet götürdüklerinden söz eden Seçer, “Halkının derdiyle dertlenmiş, mutluluğuyla mutlu olmuş bir belediye başkanı olarak ikinci 5 yıllık dönemde de bu kente çok önemli, çok değerli hizmetler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen buluşma programında, 4 merkez ilçenin muhtarları ile bir araya geldi. Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar’da görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Seçer, muhtarlar ile iyi ilişkiler ve iletişim içerisinde görev yapmanın önemine dikkat çekti.

Divan Otel’de düzenlenen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, siyasi partilerin temsilcileri, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) bürokratları, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

“Muhtarların özlük hakları sorunlarının çözüm yeri parlamentodur”

Programda konuşan Başkan Vahap Seçer, muhtarların özlük hakları sorunlarının olduğuna değinerek, “Bunların çözüm yeri parlamentodur. Bugüne kadar hala aynı anlayış ülkeyi yönetiyor. 2002’den bu yana 21 yıl geçmiş, muhtarlar çıkıp kürsülerden; ‘Bizim sosyal ve özlük haklarımız konusunda sorun var!’ diyorsa, demek ki 21-22 yıldır iktidar onları memnun edememiş” dedi. Muhtarların yaşadıkları sorunlar karşısında, yerelden çözümü noktasında belediyelerin de yapacakları katkılar olduğuna değinen Seçer, “Bu konularda belediyeler mevzuata uygun katkıları yapar, hatta bazıları zorlar, mevzuata uydurur” ifadelerine yer verdi. Seçer, 4 merkez ilçede toplam 204 muhtar bulunduğunu ve bunlardan 18’inin kadın muhtar olduğunu belirterek, “Umuyorum ki bu seçimlerde sayıları artacak” dedi.

“Meclis’te yaşadığımız sıkıntıları; 4 buçuk yıldır halkla paylaşarak yaşadık”

“Bizim hesap vereceğimiz merci sandıkta halktır” diyerek konuşmasını sürdüren Seçer, Belediye Başkanlığı görevini isteyerek ve severek yaptığının altını çizerek, “Çünkü istedim, talip oldum. Hiçbir şikayetim de yok. Elbette yaşadığım zorlukları Mersin’de yaşayan, hele hele sizler gibi muhtar olan, belediye ile ilişkisi olan yöneticiler biliyor. Meclis’te alınan kararlarda yaşadığımız sıkıntıları, gecikmeleri, maddi açıdan elimizi daraltacak bazı uygulamaları, önümüze konan engelleri 4 buçuk yıldır kimseden gizlemeden halkla paylaşarak zaten yaşadık” dedi.

Muhtarların Teksin uygulamasını kullanmalarını öneren Seçer, “Hangi ilçe, belde ve mahallenin vatandaşları hangi konuda mustarip ve şikayetçiyse hepsini biliyorum. Bu kadar iyi bir mekanizma. Sizin de menfaatiniz icabı, hizmetlerin daha hızlı ve efektif olması için bunu harfiyen kullanmanızı arzu ederim” diye konuştu.

“2022’de bütçe gerçekleşme oranımız yüzde 93”

Büyükşehir Belediyesi’ni yönetirken şeffaf davrandıklarını ve bütçenin durumunu halkla paylaştıklarını, yapılan her işi ve projeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Hiçbir şeyi tesadüf yapmadık. Hiçbir şeyi akşam karar verip sabah uyanıp yapmadık. 2022’de bütçe gerçekleşme oranımız yüzde 93. Ortaya koyduğumuz her 100 liralık sözün 93 liralık kısmını gerçekleştirmişiz. Bu; belediyede mali disiplinin zirvede olduğunu gösteren bir rakamdır” ifadelerini kullandı.

“Büyükşehir yönetimi ciddiyet ister”

Mersin’in adeta küçük bir Türkiye olduğunu ve her kesimden insanı bünyesinde barındırdığını ifade eden Seçer, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu hassasiyet ile kenti yönettiğini kaydetti. Seçer, “Büyükşehir yönetimi ciddiyet ister. Ben Mezitli’ye de Yenişehir’e de diğer ilçelere de rahat giderim. Size bugüne kadar oy vermemiş, oy vermeyi düşünmemiş yerlere gidiyorsanız, oraya hizmet götürüyorsanız, gittiğiniz zaman 7’den 70’e saygıyla, sevgiyle karşılanıyorsanız işte o zaman belediye başkanlığı yapıyorsunuz derim” diye konuştu.

“Nereye ne ihtiyaç varsa ona göre yatırım programına alınıyor”

Seçer, bölgelerin ihtiyacına göre asfalt döküldüğünü ya da sathi kaplama yapıldığını vurgulayarak, “Burada 4 ilçenin muhtarları var. 4 ilçeye asfalt 1 milyon 118 bin ton. Yani toplam 1 milyon 665 bin ton asfaltın önemli bir kısmı bu 4 merkeze ayrılmış. Çünkü nüfusun yüzde 65’i merkezde yaşıyor. Nereye ne ihtiyaç varsa ona göre yatırım programına alındı” dedi.

Siyasette yaşanan gerginliklerin kentlere ve o kentlerde yaşayan insanların hayatlarına olumsuz etkilerine değinen Seçer, ulaşımda Metro Projesi dışında planlaması yapılan tüm çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Seçer, “Metroda gereksiz yere, siyasi gerginlik dolayısıyla, Maliye ve Hazine Bakanlığı’nda imzalanmayan iç ve dış kredi kullanma izninin dışında bütün plan ve projelerimizi gerçekleştirdik. Onu da iki yıl sonra yeni Bakan Sayın Şimşek imzaladı” diye konuştu.

“Türkiye'de sosyal politikalar konusunda adından bahsettiren bir belediyeyiz”

Mersin’in Türkiye’de en çok vergi ödeyen kentlerden birisi olmasına karşın çok sayıda geliri düşük vatandaşa da ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başkan Seçer, “Biz Türkiye'de sosyal politikalar konusunda adından bahsettiren bir belediyeyiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Biz zengin bir memleketiz, Türkiye’nin en çok vergisini ödüyoruz ama gelir durumu düşük çok sayıda vatandaşımız var” dedi.

“Biz herkesle dertlendik”

Mahalle Mutfakları, 1 Ekmek 1 Çorba ve gıda yardım kolisi gibi sosyal projeler hakkında da muhtarlara bilgi veren Seçer, “Zengin için çorbanın önemi olmayabilir ama akşam aç yatan kişi için bir tas çorbanın önemi vardır. Mahallelerinize tarihinde olmadığı kadar gıda kolisi geldi. 4-5 yılda belediyeler 120 bin koliyi dağıtırken biz sadece pandemide yaklaşık 140 bin koli dağıttık. Bir yılda bir büyükşehir belediyesinin dağıttığını, depremde depremzedelerin misafir kaldığı evine kadar gönderdik. Biz herkesle dertlendik” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de yoksul, gariban, çocuk ve kadın için düşünülmeyen her şeyi yaptık”

Kadınlara, hastalara, hasta yakınlarına, çocuklara ve toplumun tüm kesimlerine adil ve eşit hizmet verdiklerinin ve dezavantajlı grupları bu çalışmalarda öncelediklerinin altını çizen Seçer, “Biz Mersin’de yoksul, gariban, çocuk ve kadın için düşünülmeyen her şeyi yaptık. Paramız, pulumuz, bütçemiz yok diye de bu hizmetleri sunmaktan hiçbir zaman imtina etmedik” dedi.

“Sorunlara mümkün olduğunca süratle müdahale etmeye çalışan bir Sular İdaresi yapımız var”

MESKİ’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Seçer şunları kaydetti:

“Yakında Mezitli’nin içmesuyu şebekesinin yapımına başlıyoruz. Mezitli’nin her bölgesi altyapı, içmesuyu anlamında problemli, tamamen değiştirilmesi lazım. Hatta biz o bölgelere yol hizmetlerinde geri kalmak zorunda kaldık. Bugün yapacağız, yarın içmesuyu şebekesi için tekrar bozacağız. ‘Bir kamu kaynağı israfı’ deyip sadece çok zorunlu olduğumuz yerlerde yol çalışması yaptık. Yine bu bölgede Akdeniz'de Homurlu’nun kanalizasyon sorunu büyük. Akdeniz ilçesi, Akdeniz Mahallesi ve Homurlu. Onun da 7 milyon avroluk kredisini tamamladık. Tömük’te de yapacağımız çalışmalar ile bu hizmetler bizim altyapımızı çok daha iyi noktalara getirecek. Biz elimizin değdiği her yere imkanlarımız ve bütçemiz dahilinde yatırımları yapıyoruz. Her bölgede, ilçede, mahallede olaylara, sorunlara mümkün olduğunca süratle müdahale etmeye çalışan bir Sular İdaresi yapımız var.”

Yaklaşan yerel seçimlerde Mersinlilerin karşısına 5 yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmetler ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefli bir belediye başkanı olarak çıkacağını aktaran Seçer, “Umut ediyorum ki ikinci 5 yılımızda çok daha önemli projeler başlar, çok daha etkin çalışmalar olur. 5 yılda hiçbir ayrım yapmadan, her bölgenin ihtiyacına göre hizmet yapmış, halkının derdiyle dertlenmiş, mutluluğuyla mutlu olmuş bir belediye başkanı olarak ikinci 5 yıllık dönemde de bu kente çok önemli, çok değerli hizmetler yapacağız” dedi.

Tarhan: “Muhtarlıklar ve belediyelerin birlikte çalışması büyük bir güçtür”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, muhtarların ‘Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, “Muhtar arkadaşlarımızla belediyelerin birlikte çalışması büyük bir güçtür. Biz bunu sağladık. Mezitli Belediyesi olarak 40 mahalle muhtarımız, Muhtarlar Derneği Başkanımız ve aileleriyle birlikte bir aile olduk” ifadelerini kullandı.

Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kiremithane Mahallesi Muhtarı Ali Gülgen, Toroslar Muhtarlar Derneği Başkanı ve Osmaniye Mahallesi Muhtarı Cengiz Şahpaz ile Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Adnan Giray Atilla, Tüm Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı ve Akdeniz İlçesi Yeşilova Mahallesi Muhtarı Ergün Ünlü ve Mezitli Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan da yaptıkları konuşmalarda hizmet ve muhtarlara katkılarından dolayı Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Program Başkan Seçer ve muhtarların birlikte çektirdiği aile fotoğrafının ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.