MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ANAMUR’DA HUMMALI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, MERKEZDEN EN UZAK İLÇESİNE KADAR KENTİ PIRIL PIRIL YAPIYOR

Gündem Yayın: 05 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 05.06.2023 21:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
192 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi; daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için, Mersin’in 13 ilçesinde gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Mersin merkeze en uzak ilçe olan Anamur’da 7/24 çalışmalarını sürdüren Büyükşehir sayesinde, Anamurlular tertemiz bir ilçede yaşamanın keyfini sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanabilir bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü temizlik çalışmaları, 13 ilçede aralıksız devam ediyor. Mersin merkeze en uzak ilçe olan Anamur’da Büyükşehir ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sayesinde, Anamurlu vatandaşlar temiz ve sağlıklı bir ilçede yaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Anamur sokaklarında görüntü kirliliği oluşmaması adına yaptıkları hummalı temizlik çalışmaları ile cadde, sokak ve kaldırımları süpürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasına giren cadde ve sokaklar da, tazyikli su ile yıkanarak temizleniyor. Gece saatlerinde başlayan temizlik işlemleri, sabaha kadar devam ediyor. Böylelikle Anamur’daki vatandaşlar, her sabah tertemiz bir Anamur’a uyanmanın ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın mutluluğunu yaşıyor.

Çıtırkı: “Anamur’un 21 caddesini 13 personel ile düzenli olarak temizliyoruz”

Temizlik işlemleri ile ilgili bilgi veren Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Temizlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü görevlilerinden Yusuf Çıtırkı, temizlik işlemlerini her gün rutin olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Anamur’un 21 caddesini 13 personel ile düzenli olarak temizlediklerini belirten Çıtırkı, “Personellerimiz ve süpürge aracımızla beraber, günlük faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Anamur’u daha temiz tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Temizlik işlemine sabaha karşı 04.00’te başladıklarını aktaran Çıtırkı, “İnsanlarımız sokaklara çıkmadan temizlik işlerine başlıyor ve uyandıklarında daha temiz cadde ve sokaklarda yürüyüş yapmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Muhtar Haber: “Büyükşehir ekipleri, temizlik konusunda çok hassas”

İskele Mahallesi Muhtarı Hayrettin Haber, yapılan temizlik çalışmalarından çok memnun olduklarını vurgulayarak, “Temizlik konusunda arkadaşlar gerekeni yapıyor. Geceden başlıyorlar öğlene kadar çalışıyorlar. Sabahları süpürge araçları da katılıyor. Mahallemiz, Anamurluların rağbet ettiği ve gelip dinlenerek nefes aldığı bir yer olduğu için çabuk kirleniyor. Fakat Büyükşehir ekipleri temizlik konusunda ellerinden gelen hassasiyeti gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“Mahallemiz çok güzel görüntüye kavuştu”

Büyükşehir’in geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yol çalışmalarından sonra, İskele Mahallesi’nin ilçenin göz bebeği haline geldiğini ve bu yüzden de mahallenin caddelerinin temizliğinin son derece önemli olduğunu belirten Muhtar Haber, “Yolumuz da yapıldıktan sonra burası çok güzel oldu. Allah razı olsun Vahap Başkan’dan. Mahallemiz çok güzel bir görüntüye kavuştu. Her yer güzel, pırıl pırıl. Çiçeklerimiz de çok güzel. Şu anda kavşağımız da çok güzel oldu” dedi.

Küper: “Kirlenen yerler anında temizleniyor”

Yapılan temizlik çalışmaları sayesinde Anamur’un dört dörtlük bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Anamurlu vatandaşlardan Ayşegül Küper, “Bu bölgenin önceki haliyle, şu anki hali arasında dağlar kadar fark var. Özellikle İskele için temizlik, çiçeklerin bakımı ve her konuda kesinlikle memnunuz. Başkanımız öyle bir sistem geliştirmiş ki, kirlenen yerler anında temizleniyor. Hiçbir şekilde o pislik orada kalmıyor. Çok memnunuz” ifadelerine yer verdi.

Her sabah temiz bir Anamur’a uyanmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Küper, “Geçtiğimiz günlerde daha gün ağarmamıştı. Büyükşehir’de çalışan emekçi arkadaşlarımızın, erkenden kalkıp gelip buraları süpürdüğüne ve temizlediğine şahit olduk. Bu çok önemli. Şimdi önümüz yaz. Anamur yazın çok kalabalıklaşıyor. Temizlik de bizim için çok önemli oluyor” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.