BÜYÜKŞEHİR DÜNYA ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU

BÜYÜKŞEHİR’İN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ İLE MERSİN SOKAKLARI KARNAVAL ALANINA DÖNDÜ

Gündem Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 05:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
76 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR DÜNYA ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU

BÜYÜKŞEHİR’İN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ İLE MERSİN SOKAKLARI KARNAVAL ALANINA DÖNDÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için 4 günlük festival organize eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ni Mersinli çocuklara ve dünyanın dört bir yanında gelen çocuklara unutulmaz kılmaya devam ediyor. Forum AVM önünde başlayan korteje Türkiye’den ve dünyanın birçok yerinden gelen halk dansları topluluklarında yer alan çocuklar katılırken, vatandaşlar korteji sokaklardan, evlerinden ve iş yerlerinden coşkuyla izledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için 4 günlük festival organize eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ni Mersinli çocuklara ve dünyanın dört bir yanında gelen çocuklara unutulmaz kılmaya devam ediyor.

Festival coşkusu Forum AVM önünden Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar yapılan kortej ile Mersin’in sokaklarına taşınırken, binlerce çocuğun yer aldığı korteji, vatandaşlar sokaklardan, evlerinden ve iş yerlerinden izledi. Festival, kortejin ardından Büyükşehir’in Sivil Toplumun Sesi Korosu ile çocukların yer aldığı Umut Işığı Korosu konseriyle taçlandırıldı. Hem ailelerin hem de çocukların coşkuyla eğlendiği festivalin ikinci günü dünyanın birçok yerinden gelen yüzlerce kişinin eşlik ettiği şarkılar ile sona erdi.

Mersin’in tüm sokaklarını karnaval alanına çeviren etkinliğe; Mersin’den Mezitli Şehit Yiğitcan Çiğa İlkokulu, Yenişehir Mersinli Ahmet İlkokulu, Akdeniz Iğdır Ortaokulu halk dans topluluklarının yanı sıra Ankara, deprem illerinden Hatay ve Adıyaman’dan gelen halk dansları toplulukları yörelerine özgü kıyafetleri ile yer kortejde yerlerini aldı. Festival için yurt dışından ise; Litvanya, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Moldova, Romanya, Kuzey Makedonya, Polonya, Bulgaristan, İran, Bosna Hersek, Almanya ve Kosova’dan gelen 350 çocuk kendi ülkelerine ait kıyafetlerini ve kültürlerini sergileme şansı yakaladı.

Tarsus’ta da coşku artarak devam ediyor

‘Uluslararası Çocuk Festivali’ coşkusu Tarsus’ta ikinci günde de artarak devam etti. Tarsus’ta festival alanına dönen Kültür Park’ı, çocuklarını yanlarına alarak gelen binlerce vatandaş ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin birçok Daire Başkanlığı’nın kurduğu atölyelerde etkinliklerin yapıldığı programlar kapsamında, üretici kadın stantları da yoğun ilgi gördü. Kültür Park içerisinde kurulan sahnede ise Hacivat-Karagöz gösterisinin yanı sıra hareketli müzikler eşliğinde çocuklar hem dans etti hem de eğitici atölyelere katıldı.

Dünya çocukları Mersin’de buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk gerçekleştirilen ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ne Kosova’dan gelen Hatice Çürt, “Farklı ülkelerden gelen öğrenciler var. Biz de onlardan biriyiz. Burada gösteri yapacağız, gezeceğiz, eğleneceğiz Ben şahsen organizasyonu çok beğendim ve arkadaşlarım da aynısını düşünüyor. Her şey çok güzel. Türkiye’ye ilk kez geldim ve Mersin bence çok güzel bir şehir. Buradan diğer ülkelerde yaşayan bütün çocukların 23 Nisan’ını kutluyorum” dedi.

Festival velileri de çocukları da mutlu etti

Forum AVM önünde başlayan eğlenceye oğlu ile birlikte katılım sağlayan anne Songül Süreklisağ, “Çok güzel ve çok duygulu bir gün. Çok mutluyuz ve duyguluyuz. Organizasyon çok güzel. Biz de eğlenceye geldik. Oğlumla birlikte çok heyecanlıyız ve çok coşkulu geçecek. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Baba Erhan Buğday da Mersin Büyükşehir tarafından yapılan organizasyonun çok güzel olduğunu ifade ederek, “Oğlumun ilk 23 Nisan kutlaması ve çok heyecanlı. Çok renkli, eğlenceli ve güzel bir organizasyon. Özellikle çocuklar için biz ebeveynleri mutlu eden bir organizasyon oldu. Katılımdan da anlaşılıyor” diye duygularını aktardı.

Ankara’dan gelen Zeynep Selin, etkinlikleri çok beğendiğini söyleyerek, “Diğer organizasyonlara göre çok çok iyi. Mersin’e daha önceden de gelmiştim, her zamanki gibi çok güzel. Havasını da çok seviyorum” dedi.

Macak: “Her zaman olduğu bir kez daha Atatürk’e teşekkür ediyoruz”

Defne Elif Macak ise, organizasyonu çok beğendiğini söyleyerek Mersin Büyükşehir’e teşekkürlerini iletti. Mersin’i çok sevdiğini belirten Macak, “Çok güzel bir şehir. Bence organizasyon da baya eğlenceli geçiyor. Hoş zamanlar geçiriyoruz, eğleniyoruz. Herkesin 23 Nisan’ı kutlu olsun. Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş, her zaman olduğu gibi bir kez daha ona teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Esnaf Betül Özdemir ise bayramları yeniden yaşamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, “Bizim için önemli bir kültür, kaybedilmemesi gerekiyor. Kültürel anlamda da milli değerlerimizin korunması anlamında da sürekli yapılmalı” dedi.

Kemal Güzeloğlu, organizasyondan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Heyecanlıyız. Kortej güzel geçti, yürüyüşümüz de güzel geçti. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Çocuklarını festivale getiren anne Songül Andıç Kaya da, “Başkanımız Vahap Seçer’in çocuklar için yaptığı etkinlik çok güzel, çok memnunuz. Organizasyon 4 gün boyunca devam edecek. Bütün ülkenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Ünsal: “Mersin her zaman bir numara”

Festivale katılım sağlayan yetişkinlerden Asuman Ünsal da, “Organizasyon harika ve Mersin her zaman bir numara. Festivali çok güzel buldum ve Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum. Harika ve çok güzel etkinlikler var, çok mutlu oluyorum. Bu tarz organizasyonların her yıl yapılmasını isterim. Vahap Bey böyle eğlence yapsın, gençler yaşadığını anlasın. Bütün çocuklara Allah mutlu ve güzel günler, yıllar nasip etsin. Medeni bir şekilde yaşasınlar, en güzel şeylerden faydalansınlar. Tek isteğim o” diye belirtti.

İran’dan gelen Elyar Majıdzadeh de, organizasyon sayesinde yeni arkadaşlar edindiğini ve Mersin’i tanıdığını belirterek, “Çok iyi bir organizasyon, çok sevdik. Farklı şehirlerden insanlar gelmiş, hepsini tanıdık. Yeni yeni arkadaşlar edindim. Mersin’e ilk defa geldim ve çok beğendim. En güzel şehirlerden biri. Çocukların bayramını kutluyorum, gelecek bizim elimizde” ifadelerine yer verdi.

Aygül: “Belediye Başkanımız böyle işlerde çok güzel, çok süper”

Torunuyla birlikte Tarsus Kültür Park’ta ki programa katılım gösteren Kenan Aygül, etkinleri çok beğendiklerini söyleyerek, “Etkinlik çok güzel. Zaten Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle işlerde çok güzel, çok süper. Başarılarının devamını diliyorum. Tarsus ilklerin memleketi. Tarsus ve Mersin süperiz zaten” diye konuştu.

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.