BAŞKAN SEÇER MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER: “SİZDEN ALDIĞIM GÜVENİ, ONURLA VE ŞEREFLE HİZMETLERİME YANSITMAYA ÇALIŞTIM, BİR OLALIM, BİRLİKTE OLALIM, MÜCADELEMİZİ BİRLİKTE SÜRDÜRELİM”

Gündem Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 09:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
59 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER: “SİZDEN ALDIĞIM GÜVENİ, ONURLA VE ŞEREFLE HİZMETLERİME YANSITMAYA ÇALIŞTIM, BİR OLALIM, BİRLİKTE OLALIM, MÜCADELEMİZİ BİRLİKTE SÜRDÜRELİM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Dayanışma Platformu tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen ‘Geleneksel Pilav Kavurma Günü’ etkinliğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, " Sizden aldığım güveni, onurla ve şerefle hizmetlerime yansıtmaya çalıştım. Bize destek verenlerin yüzünü öne eğecek hiçbir işin altına imza atmadık. 2024'ün Mart ayında yine bir mücadele var. Bir olalım, birlikte olalım. Mücadelemizi birlikte sürdürelim” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer, protokol üyeleri ve Mersin Dayanışma Platformu üyeleri tarafından barış ve demokrasi için gökyüzüne alkışlar eşliğinde güvercin uçuruldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Dayanışma Platformu tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen ‘Geleneksel Pilav Kavurma Günü’ etkinliğine katıldı.

Park Kafe’de düzenlenen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, 25 ve 27. Dönem Halkların Demokratik Partisi Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Bülent Ufuk Ateş, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Dayanışma Platformu Başkanı Ali Özdemir, STK ve sendika temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri ve dayanışma platformu üyeleri katılım sağladı.

12 Eylül rejiminin idam ettiği ilk kişi olan devrimci Necdet Adalı’nın mektubunun okunması ile başlayan etkinlikte yaptığı konuşmada Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlere değinen Başkan Vahap Seçer, sonucun matematiksel olarak olumsuz görünse bile konuya farklı açıdan bakan insanların temel ilkeler çerçevesinde elinden gelen gayreti göstermiş olmasının önemine işaret etti. Seçer, “Sonuç bizim için matematiksel olarak olumsuz bir sonuç ama dayanışma ruhu ve anlayışı, ortak ilkeler çerçevesinde gerektiği zaman beraber olabilme olgusu açısından da son derece önemli bir sınav olduğunu düşünüyorum. Bu ve bunun gibi birliktelikleri aslında daha öncede yaşadık gelecekte de yaşamak zorundayız. Bir gerekliliğin ötesinde bir zorunluluk” dedi.

Aynı birlikteliğin 2019 yerel seçimlerinde de yaşandığını hatırlatan Seçer, elde edilen başarı sayesinde her kesime eşit hizmet götüren anlayışın iş başına geçtiğini söyledi. Seçer, “Küçük Türkiye hüviyetindeki, farklı demografik yapı, farklı siyasal görüşlerden, farklı etnik yapılardan, mezhepsel, meşrepsel yapılardan oluşan, hatta farklı ekonomik yapılardan oluşan Mersin’de belki de insanların kendini öteki hissetmemesini sağlayacak, her insanın kimliği, etnik yapısı, dili ne olursa olsun, kendini Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşı olarak görmesini sağlayacak bir anlayış iş başına geldi” diye konuştu.

“Sizden aldığım güveni, onurla ve şerefle hizmetlerime yansıtmaya çalıştım”

Seçimlerinin ardından tüm engelleme, zorluklar ve mücadelelere rağmen bu anlayış çerçevesinde hizmet ürettiğini aktaran Başkan Seçer, “Sizden aldığım güveni, onurla ve şerefle hizmetlerime yansıtmaya çalıştım. Asla bana destek verenlerin, ki bu insanlar devrimci, sol-sosyalist gelenekten gelen, ülkesini seven, Atatürkçü insanlardır, onların başını öne eğdirecek, onların yüzüne kara çalacak, ‘Tüh yanlış yaptık, keşke yapmasaydık’ dedirtecek hiçbir işin altına imza atmadık. Hep halkımız için çalıştık. Bugüne kadar gidilmemiş Büyükşehir Belediyesi’nin taşıtlarının girmediği sokaklara gittik. Götürülmemiş hizmetleri götürdük. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bir olalım, birlikte olalım, mücadelemizi birlikte sürdürelim”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için de aynı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesini istediğini dile getiren Seçer şunları kaydetti: “Buradaki tüm arkadaşlarımızdan, tüm mücadele insanlarından isteğimizdir; bir olalım, birlikte olalım, mücadelemizi birlikte sürdürelim. Geçmişe dönük eksiklerimizi yanlışlarımızı görelim. Geleceğe dönük umutlarımızı yeşertelim. Elbette elimizdeki mevzileri koruyalım. Ama bunların üzerine de çok daha fazla sayıda mevzi kazanmak bizim başlıca görevimiz olmalı. Bugün burada sizlerle olmaktan tekrar mutluluk duyduğunu ifade etmek istiyorum. Gelecek günlerde daha güzel bir Mersinde daha güzel bir Türkiye'de, barışın, huzurun hakim olduğu, demokrasinin kurumlarıyla ve kurallarıyla yerleşik olduğu, gerçek bir hukuk devleti hüviyetinde ki bir ülkede yaşama özlemiyle hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Seçer, protokol üyeleri ve Mersin Dayanışma Platformu üyeleri tarafından barış ve demokrasi için gökyüzüne alkışlar eşliğinde güvercin uçuruldu. Program katılımcılara pilav ikramı ile sona erdi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.