BAŞKAN SEÇER, BAYRAMIN 3. GÜNÜ ÇAMLIYAYLA HALKI İLE BULUŞTU

SEÇER: “BİZ İYİ İŞ YAPMAK PEŞİNDEYİZ,ÇAMLIYAYLA DA BİZİM, ANAMUR DA BİZİM TARSUS DA BİZİM”

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.07.2023 14:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
59 okunma
Takip EtGoogle News

Başkan Vahap Seçer, Kurban Bayramı'nın 3. günü Çamlıyayla'nın Sarıkavak, Atdağı ve Fakılar mahallelerine ziyaret gerçekleştirerek Çamlıyayla halkı ile bir araya geldi.

Parti ayrımı gözetmeksizin vatandaşlara hizmet ulaştırdığını söyleyen Başkan Seçer, “Biz iyi iş yapmak peşindeyiz. Benim yaptığım hizmetlerin, emeğimin, gecemi gündüzüme katarak nasıl Mersin halkına hizmet ediyorsam bunu vatandaşımın görmesini bilmesini ve seçimlerde de ona göre tavır almasını arzu ederim” dedi.

Yayla bölgelerinde özellikle yaz aylarında yoğun nüfus artışı yaşandığına dikkat çeken Başkan Seçer, ilçe belediyesinin imkanlarının ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmaya yetmeyeceğini söyledi. Seçer, “Çamlıyayla da bizim, Anamur da bizim Tarsus da bizim. Böyle de devam edecek” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı'nın 3. günü de mahalle ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Bayram dolayısıyla Çamlıyayla ilçesine bağlı Sarıkavak, Atdağı ve Fakılar mahallelerini ziyaret eden Seçer, Çamlıyayla halkı ile bir araya gelip bayramlarını kutladı.

Seçer'e ziyaretlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları eşlik etti.

Ziyaretlerine ilk olarak Sarıkavak Mahallesi ile başlayan Seçer, tüm Sarıkavaklıların bayramlarını kutladığını söyledi. Başkan Seçer, kendisi gibi düşünen belediye başkanlarının hizmeti yaparken sadece kendi partilisine değil herkese yönelik hareket ettiklerini söyledi. Seçer, “CHP’li belediye başkanıyız ama hizmette herkesin belediye başkanıyız. Bazı gerçekleri bilmeliyiz. Grup yolları dışında merkezde 15 metrelik ve daha büyük caddeler dışında Büyükşehir’in yolu yok. Muhtarlar bilir bunu” dedi.

Çamlıyayla’nın toplam 14 mahallesinin yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında ciddi fark olduğunu belirten Seçer, “İlçe belediyesi bunun altından kalkamıyor. Hangi başkanı getirsen kalkamaz. 8-10 bin yerleşik nüfusa göre istihkak geliyor. Fakat yazın nüfus 100-120 bin oluyor. Bunun altından kalkması mümkün değil. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak benim dönemimde özellikle yaylalık alanlarda ‘İlçe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ demeden imkânlarımı seferber ediyorum. Çünkü o yolları ben yapmazsam kimse gelip yapmayacak. Biz bunları yapıyoruz ve bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

“Çamlıyayla’ya yakışır modern bir katlı otopark yaptık”

Başkan Seçer, Çamlıyayla Katılı Otopark ve Pazaryeri hakkında bilgi vererek, çalışmanın çok modern ve kullanışlı olduğunu söyledi. Seçer, “Güzel bir katlı otopark yaptık oraya. Çamlıyayla’ya yakışır modern bir katlı otopark yaptık. Orada haftanın iki günü pazar kurulacak. Üreticiler de orada olacak. Güzel de bir pazar yeri oldu, tertemiz. İçinde tuvaletiyle, güvenliğiyle gayet temiz. Hatta orada kına yapacağız, toplantı yapacağız. Böyle bir mekana kavuştu” dedi.

“Biz iyi iş yapmak peşindeyiz”

Başkan Seçer, Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki bölgelerin çalışmalarını yerine getirirken talebe ve aciliyete göre sorumluluk dışında kalan yerlere de hizmet götürüldüğünü belirtti. Seçer, ayrıca parti ayrımı gözetmeksizin vatandaşlara hizmet ulaştırdığını söyleyerek, “Biz iyi iş yapmak peşindeyiz ama ben de Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanıyım. Partisiyle onur duyan bir belediye başkanıyım. Benim yaptığım hizmetlerin, emeğimin, gecemin gündüzüme katarak nasıl Mersin halkına hizmet ediyorsam bunu vatandaşımın görmesini bilmesini ve seçimlerde de ona göre tavır almasını arzu ederim. Marifet iltifata tabidir. Bir de duanızı bizden eksik etmeyin” diye konuştu.

Tarımsal desteklerden, sosyal hizmetlere, Halk Kart desteğinden küçükbaş hayvan desteğine kadar Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerde vatandaşın yanında olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, yaz aylarında yapılan sinekle mücadele çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Bu mücadelede vatandaşların çevreyi temiz tutarak çok önemli bir destek sağlayacağını ifade eden Seçer, “Kanalizasyonların, fosseptik çukurlarının taşmaması, apartman ve ev altlarının, bodrumların su birikintisiyle kalmaması lazım. Burada bahçeleri sulamak için sulama havuzlar yapıyorlar. Onun içinde günlerce kalan su, bizim için tam bir sinek yuvası. Oradan çıkıyorlar ovaya hücum ediyorlar. Durgun bir bardak suda bir ay içinde 6 bin sivrisinek ürüyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kış: “Bayramlaşmaya, dayanışmaya, birlik, beraber olmaya geldik”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, bayram boyunca birçok yerde vatandaşlarla bir araya gelip bayramlaştıklarını belirterek, “Bayramlaşmaya, dayanışmaya, birlik, beraber olmaya geldik. Başkanımız Vahap Seçer’in göreve geldiği günden itibaren çok çalıştığını hepiniz biliyorsunuz. Biz de bu bayram milletvekili olarak kendisine eşlik ettik. Ben inanıyorum ki 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde Başkanımız Vahap Seçer'in adaylığında sizlerin takdiri ile başkanımız tekrardan Belediye Başkanımız olacak ve hizmetlerine devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Sarıkavak Mahalle Muhtarı Ahmet Ünal, talep ettikleri hizmetlerde sorumluluk alanında olsun olmasın Büyükşehir’in mahallesine birçok hizmet yaptığını ifade ederek, “Başkanımız bizi kaç senedir yalnız bırakmadı. Bütün hizmetleri yağdırdı. Aynı şekilde devam ediyor. Bütün amirlere, daire başkanlarıma şükranlarımı sunar, kurban bayramımızı kutlarım” dedi.

Ardından Atdağı Mahallesi'ni ziyaret eden Seçer, burada esnaf ziyareti yapıp esnaf ve vatandaşın bayramını kutladı.

“Çamlıyayla da bizim, Anamur da bizim Tarsus da bizim”

Ziyaretlerinin son durağı olan Fakılar Mahallesi'ne giden Seçer, burada mahalle halkıyla bir araya geldi. Fakılar Mahallesi’ndeki konuşmasına “Bayramınız kutlu olsun tekrar. Allah her bayramda mutluluk, umut, bolluk, bereket nasip etsin inşallah. Gelecek bayramlar daha güzel olsun” diyerek başlayan Başkan Seçer, yayla bölgelerinde özellikle yaz aylarında yoğun nüfus artışı yaşandığına dikkat çekerek, ilçe belediyesinin imkanlarının ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmaya yetmeyeceğini söyledi.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağ ile geçmişte yaptıkları bir konuşmada, ilçeye gerekli tüm desteği vereceğini söylediğini aktaran Başkan Seçer, “Biz bugüne kadar olmamış bir şeyi yaptık. Büyükşehir Belediyesi daha önce Çamlıyayla Belediye Başkanı’mızın kendi partisindeydi. Ama baktım ki eksik kalınmış. Yaylacı geliyor, araba eve çıkmıyor. Yani bu yaylanın gerçeği bu. Biz elimizden geldiğince büyük destek veriyoruz. Helali hoş olsun. Çamlıyayla da bizim, Anamur da bizim Tarsus da bizim. Ne kadar görev alanımız olmasa da destek oluyoruz. Böyle de devam edecek” şeklinde konuştu.

Yaylaların özellikle nüfusunun olduğu zamanlarda en büyük sorunu su olduğunu dile getiren Seçer, “Biz sadece burada değil, Mersin’in tüm yaylalarında bu sorunu büyük bir oranda aştık. Çok ciddi çalışmalar yaptık. Burada da yaptık. Burada ilave çalışmayı yapınca su miktarımız arttı ve biz rahatladık” diye konuştu.

Fakılar Mahalle Muhtarı Seyfi Eren, Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan hizmetler adına teşekkürlerini iletti. Ziyaretlerde Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından çocuklara oyuncak da dağıtıldı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.