TARSUS ŞEHİR TİYATROSU 'ÇİRKİN' OYUNUNU ADANA’DA SAHNELEDİ

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ünlü Alman oyun yazarı Marius von Mayenburg tarafından kaleme alınan tek perdelik ‘Çirkin’ oyunu, Adanalılardan tam not aldı

Sanat Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 06:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
49 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU 'ÇİRKİN' OYUNUNU ADANA’DA SAHNELEDİ

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ‘Çirkin’ isimli oyunu, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Adana 8. Şehir Tiyatroları Festivali’ kapsamında Adanalı tiyatroseverlerle, Adana Şehir Tiyatroları Sahnesi’nde buluştu. Oyun ayakta alkışlanarak, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ünlü Alman oyun yazarı Marius von Mayenburg tarafından kaleme alınan tek perdelik ‘Çirkin’ oyunu, Adanalılardan tam not aldı. Adana’da, Adana Şehir Tiyatroları Sahnesi’nde oynanan oyun, izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Yönetmenliği Nihat Çapar tarafından yapılan oyunda, Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut ve Yahya Okat yer aldı.

“HEPİNİZE KATILIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yönetmen ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Çapar, “Bugün burada olduğumuz için çok mutluyuz. Sizlere Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın selamlarını getirdik. Bu festival için Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a, hem genel sanat yönetmenimiz hem Adana Şehir Tiyatrosu emekçilerine teşekkür ederiz. Bu festivalin yapılması ve hayata geçmesi noktasında mücadele verdikleri için hem kurumum adına hem ekibim adına hem kendi adıma şükranlarımı sunuyorum Bu salonları, bu meydanları, bu alanları doldurduğu sürece bizler buraya gelmek için büyük çaba ve memnuniyet sarf edeceğiz. Büyük gayretler sarf edeceğiz. Bu tip etkinlikler sürdürdüğü sürece destekçisi olmaya, alın teri akıtmaya devam edeceğiz. Hepinize katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK GENÇ VE DİNAMİK BİR EKİP”

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Doçent Doktor İsmail Güneş katılımlardan dolayı teşekkür ederek, “Katılım için Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na çok teşekkür ediyoruz. Geçen yıl da harika bir oyunla katılmışlardı. Bu yıl da çok beğendim. Çok genç ve dinamik bir ekip. Bu yönüyle özellikle dikkatimizi çekiyor. Dolayısıyla bugünkü oyun aslında çağın ciddi bir soruna parmak basıyor günlük yaşam içerisinde, iş yaşamından tutun, aile yaşamına, sokakta farklı kimlikler ve kişiliklerle bulunurken toplumsal etkileşimler ve farklı maskelerimiz üzerinden Çok ciddi bir sorgulamaydı. Herkesin izlemesini tavsiye edeceğim bir oyun. Hem bir sistem eleştirisiydi hem de aynı zamanda giderek birbirine benzeyen tek tipleşen bir kültürün, bir tüketim kalıbının veya bir anlayışın sorgulanmasıydı. Bu nedenle oyunu gerçekten çok beğendim. Ve bölgemizdeki ulaşabilen, erişim şansı olan insanları da mutlaka izlemesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

“UMARIM TEKRAR SİZİ ARAMIZDA GÖRÜRÜZ”

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Önder Özcan oyunu çok beğendiğini belirterek, “ Tarsus Belediyesi'ne, Tarsus Belediye Başkanı'na, Tarsus Şehir Tiyatrosu'na çok çok teşekkür ediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı. Oyununuz çok güzeldi. Ben aynı zamanda geçen sezon Prömiyer için Tarsus'a geldim. Bu oyunun minimalist sahnede küçük bir dekorla izlemiştim. Büyük salonda büyük dekorla daha başka oldu. Daha güzel oldu. Seyircimiz de salonu doldurdu ve çok çok beğendiler. Alkışlardan ayakta alkışlanmasından belliydi. Umarım tekrar sizi aramızda görürüz Tarsus Şehir Tiyatrosu olarak. Çok teşekkür ederim” dedi.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, “Oyun çok güzeldi, Adana’ya geldiğiniz ve festivalimize katıldığınız için teşekkür ederiz. Biz bu oyundan büyük dersler çıkardık.” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.