BAŞKAN SEÇER BÜYÜK AİLESİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, PİKNİK PROGRAMINDA PERSONEL VE AİLELERİ İLE BULUŞTU SEÇER’DEN ÇALIŞANLARA: “MERSİN HALKI ADINA HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM, GÖNLÜMÜZ RAHAT, BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ADINI MERSİN OLARAK YAZDIK TÜRKİYE’YE

Gündem Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 08:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 13 dk.
72 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER BÜYÜK AİLESİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, PİKNİK PROGRAMINDA PERSONEL VE AİLELERİ İLE BULUŞTU

SEÇER’DEN ÇALIŞANLARA: “MERSİN HALKI ADINA HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM, GÖNLÜMÜZ RAHAT, BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ADINI MERSİN OLARAK YAZDIK TÜRKİYE’YE”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, “Çok Çalıştık Şimdi Eğlence Zamanı” sloganıyla, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün; Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke, Mut, Gülnar ve Erdemli ’de görev yapan personelinin kaynaşması amacıyla düzenlenen Piknik Etkinliği'nde personel ve aileleri bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, Mersinlilerin verdiği her bir oya karşı sorumluluk içerisinde hareket ederek çalıştıklarını belirterek “Hiçbir ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet götürdük. Gönlümüz rahat, başımız dik, alnımız açık” dedi.

Yaşanılan tüm olumsuzluklarda ‘Önce insan’ diyerek hizmet ürettiklerini aktaran Seçer, “Sosyal Belediyeciliğin adını Mersin olarak yazdık Türkiye’ye. Bunu tüm Türkiye duydu” diye konuştu.

Görevde olduğu süre boyunca hesabı verilmeyecek hiçbir iş yapmadıklarına dikkat çeken Başkan Seçer, üzerlerine atılmaya çalışılan çamurlarında boşa çıktığına vurgu yaparak “Bizim alnımız açık. Bizim 2 tane kırmızı çizgimiz var. Bir tanesi Albayrak, diğeri de Mustafa Kemal Atatürk. Bizim yolumuz belli, bizi bu yoldan kimse çeviremez. Üzerimize atılan çamurlar, yapıştırılmak istenen yaftalar hepsi boşa çıkar, çıktı da” ifadelerini kullandı.

‘Büyük ailem’ dediği personel ve aileleri ile bir arada olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu da söyleyen Başkan Seçer, emeklerinden ötürü tüm çalışanlara teşekkür etti.

Yerel seçimlerde tekrar aday olacağını ve kazanacaklarından emin olduğunu dile getiren Seçer, “Biz hizmet yaptık, seçimleri tekrar kazanacağız. Hiçbir endişem yok. İkinci 5 yıllık dönemimizde ilk 5 yılda edindiğimiz deneyimlerle, elde ettiğimiz tecrübeler ve birikimlerle, Mersinimize hizmet yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, “Çok Çalıştık Şimdi Eğlence Zamanı” sloganıyla düzenlenen Piknik Etkinliği'nde Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü personeli ve aileleri bir araya geldi. Personel, etkinliğe aileleri ile birlikte katılım sağladı.

Silifke Çamdüzü Şehitlik Tabiat Parkı'nda düzenlenen piknik programına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, CHP ilçe başkanları, muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları ile daire başkanları katılım sağladı.

Piknik programı; Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke, Mut, Gülnar ve Erdemli ’deki Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü personelinin kaynaşması amacıyla düzenlendi. Başkan Seçer’in personel ile bir araya geleceği piknik ve kaynaşma etkinlikleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Etkinlikte konuşan Başkan Vahap Seçer, ‘Büyük ailem’ olarak addettiği Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ personeli ile görevde olduğu 4,5 yıllık süre içerisinde çok önemli ve değerli birçok çalışmaya imza atmanın haklı gurur ve onurunu yaşadığını söyledi. Günümüzde zamanın çok kıymetli olduğunu ve boşa geçen zamanın o toplum için felakete bir adım daha yaklaşmak anlamına geldiğini söyleyen Seçer, “Çalışmak zorundayız. Ülke olarak, millet olarak çalışmak zorundayız. Dünyada rekabet artık çok zorlu. Akılla, fikirle, ilimle, bilimle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ dediği gibi ilimin peşinden giderek Türkiye’mizi dünyada daha saygın bir ülke haline getirmek için çalışmalıyız ve çalışıyoruz da” dedi.

“Gönlümüz rahat, başımız dik, alnımız açık”

Seçilmişlerin, vatandaşların emanet oyları ile makama geldiklerini hatırlatan Seçer, bir siyasetçinin bu bilinç ve anlayış ile hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Seçer, “Değerli bir siyasetçiye yakışan halktan aldığı bu güvene ihanet etmemektir, halkına hizmet etmektir. Halkının cebinden alınan kaynakları doğru bir şekilde tekrar halkına hizmet olarak götürmektir. İyi bir siyasetçinin, doğru bir siyasetçinin yapması gereken budur. Göreve geldiğimiz günden bu yana hep şiarımız oldu. Mersin halkı bize destek verdi. Bizde hiçbir ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet götürdük. Gönlümüz rahat, başımız dik, alnımız açık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin emektarlarının hizmetlerini yaparken asla ve kat’a ayrımcılık yapmadığımı muhtarlarımızda biliyor. İhtiyacı olan herkese hizmeti getirdik. Fakirin, fukaranın, mağdurun yanında olduk. Çiftçinin, üreticinin, alın teri dökenin, halkın yanında olduk. Gerçekten bu vatanı, milletini seven, zamanı geldiğinde kınalı kuzusunu askere götüren halkımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Doğru direk yıkılmadı, evelallah yıkılmaz da”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin 11 bin insanın emek verdiği büyük bir aile olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en saygın belediyelerinden, Mersin ise Türkiye’nin en saygın şehirlerinden birisidir. Doğasıyla, tarihiyle, insan zenginliğiyle sadece Türkiye’nin değil bölgenin ve dünyanın saygı duyduğu bir şehir haline geliyor burası. 4,5 yıllık görev süremiz içerisinde pandemi, ekonomik kriz, deprem, siyasi gerginlikler, seçim atmosferi ve onun yansımaları gibi olumsuzluklar oldu. Ama doğru direk yıkılmadı, evelallah yıkılmazda” ifadelerini kullandı.

“Sosyal Belediyeciliğin adını Mersin olarak yazdık Türkiye’ye”

Yaşanılan tüm olumsuzluklarda ‘Önce insan’ diyerek hizmet üretmeye devam ettiklerini aktaran Seçer, “Pandemide evinden çıkamayan vatandaşımızın evine yemeğini götürdük. Çocuğunun mamasını, sütünü, ilacını götürdük. ‘Önce insan’ dedik. ‘Yol yapımını, kanalizasyon yapımını bir yana bırakalım, elimizdeki kaynakları şu anda insanlarımız yaşasın diye harcayalım’ dedik ve böyle yaptık. Türkiye'de de tarih yazdık. Sosyal Belediyeciliğin adını Mersin olarak yazdık Türkiye’ye. Bunu tüm Türkiye duydu. Depremde sizlerin sayesinde orada ki kardeşlerimize, vatandaşlarımıza bir tas çorba götürdük, bir kova suyu ulaştırdık. Bu sizlerin sayesinde, bu büyük ailenin sayesinde, memlekete emek eden sizlerin sayesinde oldu. Hepinizin eline yüreğine sağlık” dedi.

“Ailemden önce Mersin’i, sağlığımdan önce insanların mutluluğunu düşündüm”

Yaklaşık 5 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere vicdanı rahat, alnı açık, başı dik bir aday olarak gireceğine dikkat çeken Başkan Seçer şunları söyledi: “Sizleri seviyoruz. Memleketimize hizmet eden taş üstüne taş koyan herkesi çok seviyoruz. Görev süremiz bitiyor. Yaklaşık 5 ay sonra sandık başına gidilecek. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu süreç içerisinde başkanınız olarak birikimim, inançlarım, dünya görüşüm doğrultusunda en iyisini yapmaya gayret ettim. Ailemden önce Mersin’i, sağlığımdan önce insanların mutluluğunu düşündüm. Bugüne kadar kendi cebimdeki parayı belediyenin parası kadar koruyamadım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına halel getirmemek için, onların parasını, kaynakları, bize aktarılan vergileri korumaya çalıştım. İsraf etmeden en kaliteli şekilde Mersinimize hizmet için kullandık. Değerli ve güzel işler yaptık.”

“2 tane kırmızı çizgi var. Birisi Albayrak, diğeri de Mustafa Kemal Atatürk”

Türkiye’de siyasi konjoktürden ötürü merkezi iktidarın belediyelere yönelik ayrım yaptığına vurgu yapan Başkan Vahap Seçer, “İsterdik ki imkânlarımız daha iyi olsun. Türkiye’de siyasi gerginlik olmasın, merkezi hükümet ile belediye ayrımı olmasın. ‘Bu belediyenin önünü keselim, kolunu kıvıralım, onu zor duruma getirelim’, gibi bir düşünceyle karşılaşmak istemezdim. Ama bunları da aştım. Kimseye minnet etmedik, kimsenin karşısında eğilmedik, bükülmedik. Üzerimize gelindi, birçok haksızlıklar yapıldı, bize yafta yapıştırıldı, operasyonlar yapıldı. Biz dedik ki bizim belediyemizin onuru vardır, kurumsal kimliği vardır, ona halel getirmeyiz. Bizim alnımız açık. Bizim için 2 tane kırmızı çizgi vardır. Bir tanesi Albayrak, diğeri de Mustafa Kemal Atatürk. Bizim yolumuz belli, bizi bu yoldan kimse çeviremez. Üzerimize atılan çamurlar, yapıştırılmak istenen yaftalar hepsi boşa çıkar, çıktı da. Ben Belediye başkanınız olarak halkın arasına rahat giren bir insanım. Yürüyerek, vatandaşlarımın arasında sohbet ederek gezen bir adamım. Çünkü kimseye verilmeyecek bir hesabımız yok. 4,5 yıl memleketimiz için çalıştık. Vicdanımız rahat, alnımız açık, başımız dik” diye konuştu.

“Seçimleri tekrar kazanacağız. Hiçbir endişem yok”

Konuşmasının sonunda ‘Büyük aile’sine teşekkür eden Başkan Seçer sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bugüne kadar sizlerle beraber yol yürüdüm. İyi, zorlu, acılı, mutlu günlerimiz oldu Ama vatandaşlarımıza imkanlarımızı en iyi kullanarak hizmet etmenin onurunu gururunu hep beraber yaşıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde tekrar halkımızın karşısına aday olarak çıkacağız. Ondan sonra takdir halkımızın. Tekrar seçimleri kazanacağız, hiç endişem yok. Elbette siyaset bir iddia işidir, bu doğaldır. Demokrasilerde yarış olur, iddia olur, centilmence mücadele edilir, demokrasi çerçevesinde mücadele edilir. Ama seçimleri hizmet kazanacak. Biz hizmet yaptık, seçimleri tekrar kazanacağız. Hiçbir endişem yok. İkinci 5 yıllık dönemimizde ilk 5 yılda edindiğimiz deneyimlerle, elde ettiğimiz tecrübeler ve birikimlerle, Mersinimize hizmet yapmaya devam edeceğiz. Çok daha anlamlı, çok daha güzel çok daha büyük hizmetler yapacağız. Bunu hep beraber, bu büyük aile ile beraber yapacağız. Bugün Meral Hanımla beraber sizlerin arasında olmak, sizlerin çocukları, eşleriyle beraber olmak bizleri binlerce kez mutlu etti. Bugüne kadar gösterdiğiniz emekten dolayı hepinizden Allah razı olsun.”

Başkan Seçer’e konuşmasının ardından personel tarafından doğum günü dolayısıyla da sahnede pasta sürprizi yapıldı. Piknik programında şişme oyun alanları, Dj performansı, çocuklar için geleneksel oyunlar ve drama atölyeleri, yetişkinler için geleneksel oyunlar yer alırken, ‘Bozuk Akorlar’ konseri ve yerel sanatçı konseri gerçekleştirildi.

Programda ayrıca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından bir fotoğraf çekim alanı oluşturuldu ve günün hatırası olarak personele çekilen fotoğrafları baskı şeklinde hediye edildi. Başkan Seçer ve Meral Seçer de Piknik Hatırası alanı önünde hem kendileri fotoğraf çektirdi hem de personel ile fotoğraf çekildi.

Etkinlikten hem personel hem de aileleri memnun kaldı

Etkinliği çok güzel bulduğunu ifade eden Rabia Yılmaz, “Etkinlik bizim için gayet güzel geçti. Çok hoşumuza gitti. Memnun kaldık” dedi. Ülker Zil de, “Her şey çok güzeldi. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe Uzuncaburç’tan katılan Zeynep Eker ise, “Etkinliği çok güzel buldum. Vahap Başkanımıza teşekkürler” ifadelerini kullanırken; Hakan Özer de, “Hem bizim için hem çocuklar için değişiklik oldu. Bundan sonraki etkinliklere devamlı katılmayı düşünüyorum” dedi. Etkinliği eğlenceli bulduğunu söyleyen Kevser Yıldırım, “Çok eğlendik. Vahap Başkanımızı yine bekliyoruz” diye duygularını dile getirdi.

Ailesiyle birlikte etkinliğe katılan çocuklardan Deniz Döküş de, “Etkinliği güzel buldum. Zıp zıp da çok güzel oynadım” dedi. Etkinliğe katılan çocuklardan Azime Gökçe de, “Pamuk şeker yedik. Dans ettik” şeklinde konuştu. Mehmet Akif Çınar ise, “Etkinliği çok güzel buldum. Başkanımıza teşekkür ederim. Oyunlar oynadık. Eğlendik. Dağıtılan ikramlıklardan yedik. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.