2023 ARATOS KÜLTÜR SANAT ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Aratos Felsefe Dergisinin 2011 yılında vermeye başladığı ve gelenekselleştirdiği Aratos Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu

Kültür Yayın: 30 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.11.2023 06:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
74 okunma
Takip EtGoogle News

2023 ARATOS KÜLTÜR SANAT ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Aratos Felsefe Dergisinin 2011 yılında vermeye başladığı ve gelenekselleştirdiği Aratos Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan 3. Tarsus Felsefe Festivali programı kapsamında, 2023 Aratos Kültür Sanat Ödülleri iki değerli isme takdim edildi.

3. Tarsus Felsefe Festivali’nin açılış konuşmalarının ardından yapılan ödül töreninde Tarsuslu sanatçı Dr. Halil Atılgan’a ve yine Tarsuslu Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e 2023 Aratos Kültür Sanat Ödülü verildi.

Yapılan açıklamada, Aratos dergisi Seçici Kurulu’nun 2023 Aratos Kültür Sanat Ödüllerinin veriliş gerekçesi olarak, “Genelde Çukurova bölgesinin özelde ise Tarsus’un türkülerini, halk ozanlarını araştırıp derleyerek, bunları bir yayın haline getirip kitaplaştıran, Tarsus türkülerini, yine Tarsuslu türkücülere özel stüdyolarda seslendirilmesini sağlayarak 4 cd halinde bize kazandıran, kendisi de bağlamasıyla halk ozanı olan, halk bilim araştırmacısı, koro şefi, TRT’de türkü programı yapımcısı Tarsuslu Dr. Halil Atılgan’ı Tarsus ve yöre kültürüne yaptığı değerli kalıcı çalışmaları ve katkıları için verildiği” belirtildi.

Dr. Halil Atılgan, Aratos Ödülü’nü Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Dinsever’in elinden aldı.

Aynı şekilde seçici kurulca, “Gerek mesleği tıp dalında bir doktor olarak sağlık alanında gerekse fotoğraf sanatı, yöre tarihi ve kültürü alanındaki kitaplarıyla, aynı zamanda bir fotoğrafçı olarak sanatsal çalışmaları, Tarsus tarihi üzerine yaptığı çalışmalar, bu kentteki felsefe çabalarına verdiği destekle Bugün Türk Tabipler Birliği 2. Başkanlığı’nı da yürüten Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’i, 2023 Aratos Kültür Sanat Ödülü verilmesi uygun görmüştür” denildi.

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’e ödülünü ise Mersin Üniversitesi Felsefe Ana Bilim Dalı Başkanı ve aynı zamana Aratos Felsefe Dergisi Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehragül Aşkın tarafından takdim edildi.

2023 Aratos Kültür Sanat Ödülünü alan Dr. Halil Atılgan ve Doç. Dr. Ali İhsan Ökten birer konuşma yaparak Aratos Ödülü almaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, ödüle layık görüldükleri için teşekkürlerini ilettiler.

Aratos Dergisi kurucusu ve Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın yaptığı konuşmada, Aratos dergisinin Türkiye’de yaşayan en uzun süreli dergilerin arasında olduğunu belirterek, “Aratos dergisi olarak felsefe ile birlikte pek çok sanat dalında etkinlikler yapıyoruz. Bir gelenek haline getirdiğimiz Aratos ödüllerini bu yıl sunduğumuz iki değerli insan, Dr. Halil Atılgan ve Doç. Dr. Ali İhsan Ökten hocalarımı kutluyorum. Varlıkları ve emekleri için teşekkür ediyorum.

Aratos, yerel değil ulusal ölçekte evrensel değerleri taşıyan bir dergidir. İçinde yaşadığımız süreçte aydınlanma çabalarıyla toplumsal değişim ve dönüşüm sürecini ileriye taşımayı amaç edinmiştir. Buna bağlı olarak da Tarsus’u felsefenin kenti yapmak konusunda çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.