‘KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI’ BU KEZ UZUNCABURÇ’TA GERÇEKLEŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’, merkezde yaşayan kadınlarla kırsalda yaşayan kadınları buluşturmaya devam ediyor

Gündem Yayın: 07 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 07.10.2023 19:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
92 okunma
Takip EtGoogle News

‘KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI’ BU KEZ UZUNCABURÇ’TA GERÇEKLEŞTİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KADIN ELİNDEN ÜRETİMİ DESTEKLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’, merkezde yaşayan kadınlarla kırsalda yaşayan kadınları buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda merkezden ve Tarsus’tan gelerek Silifke İlçesi’ne bağlı Uzuncaburç Mahallesi’ni gezen kadınlar, yöre halkı tarafından geleneksel yöntemlerle elde edilen üzüm pekmezinin yapımını izledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı üretici stantlarının da yer aldığı etkinlikte, bölgeye özgü üzüm, pekmez, ceviz, kekik ve el emeği ürünler sergilenerek satışa sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve merkezde yaşayan kadınlarla kırsalda yaşayan kadınları buluşturan ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ nın bu haftaki gezi durağı, tarihi ve doğal güzellikleriyle dolu Silifke ilçesi oldu. Uzuncaburç Mahallesi’nde önce üzüm hasadına eşlik eden kadınlar, yöre halkının üzümden geleneksel yöntemlerle elde ettiği pekmez yapımını izledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı üretici stantlarının da yer aldığı etkinlikte; üzüm, pekmez, ceviz, kekik ve el emeği ürünler sergilenerek satışa sunuldu. Bölgeye özgü doğal lezzetleri inceleyen ve tadına doyamayan kadınlar, hem tarihi hem doğal güzelliğiyle Silifke’ ye hayran kaldı.

Sert: “ Büyükşehir Belediyesi olarak kadının elinden üretimi destekliyoruz”

‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında merkezden gelen kadınlarla, Silifke’nin Uzuncaburç Mahallesi’nde bir araya geldiklerini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlisi Burcu Sert, “Mersin'den ve Tarsus'tan otobüslerle misafirlerimiz geldi. Uzuncaburç Mahallesi’nde üzüm hasadı yaptık. Hasattan sonra, geleneksel yöntemlerle pekmez yapım atölyesine geçtik. Misafirlerimizin birçoğu pekmez atölyesini ve pekmez yapımını ilk kez gördüler” diye konuştu.

Etkinlikte kadın üretici stantlarının da bulunduğunu kaydeden Sert, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem kadının elinden üretimi destekliyoruz, hem de geziler düzenleyerek köyde yaşayan vatandaşlarımızın el emeği ile ürettiği ürünleri tanıtıp satışını ve onlara mali kaynak yaratma imkânı sağlıyoruz. Bu şekilde projelerimiz devam edecek” dedi.

Pekmez yapımını izleyen kadınlar, doğal üretimin tadına doyamadı

Geziye katılan kadınlardan Pınar Ateş; Silifke’nin havasının da, doğasının da, insanının da güzel olduğunu belirterek, “Burada pekmez yapımını izledik. Hepsi doğal ürün. Şehirden de bu ürünleri alıyoruz, ama bu tarz yerlerde daha doğal ve daha organik oluyor. Bu ürünlerin tanıtımının yapılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Güzel ve keyifli bir gezi oldu” dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliklere sık sık katıldığını ifade eden Nurcan Akbaş, “Geçen yıldan beri, bizleri gezilecek yerlere götürüyorlar. Harika bir şey. Başkanımız Vahap Seçer’le tanışmamış olanlar bile, O’na karşı büyük bir sempati duyuyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Daha önce pekmez yapımını hiç görmediğini belirten Akbaş, “Bize her sene Toroslar’ dan pekmez geliyor, ama nasıl yapıldığını görmemiştim. Bugün benim için ilk oldu. Harika bir deneyimdi. Pekmezler de çok güzeldi, tadı damağımızda kaldı. Bu tür etkinliklerle, birebir üreticiyle muhatap olmak, direkt ürünleri onların elinden almak ve tatmak çok özel şeyler. Bunların karşılığı parayla ödenemez. Muazzam bir değer” şeklinde konuştu.

30 senedir Tarsus’ta yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi sayesinde ilk kez Silifke’de kırsal mahalleleri gezdiğini söyleyen Zühal Çetin, “Ben de köylüyüm, ama pekmez yapımını ilk kez gördüm. Bağımız olmadığı için, daha önce televizyonda görmüştüm. Bana çok değişik geldi, güzeldi. Büyükşehir Belediyesi gerçekten harika. Yalnızca Tarsus halkı değil, Mersin halkı da çok mutlu” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.