İŞ İNSANI VE SİYASETÇİ LÜTFİ PARILTI'DAN İSRAİL'İN HASTANE SALDIRISINA SERT TEPKİ

İş insanı ve siyasetçi Lütfi Parıltı, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nde bulunan Baptist Hastanesi'ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurarak en az 500 ila 1000 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırıyı kınayan sert bir açıklama yaptı

Gündem Yayın: 20 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 20.10.2023 12:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
142 okunma
Takip EtGoogle News

İŞ İNSANI VE SİYASETÇİ LÜTFİ PARILTI'DAN İSRAİL'İN HASTANE SALDIRISINA SERT TEPKİ: "İNSANLIK DIŞI EYLEMLER DERHAL SONLANDIRILMALI"

İş insanı ve siyasetçi Lütfi Parıltı, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nde bulunan Baptist Hastanesi'ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurarak en az 500 ila 1000 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırıyı kınayan sert bir açıklama yaptı. Parıltı, uluslararası toplumu, insan haklarına ve insani değerlere yönelik bu tür saldırıları durdurma konusunda acil eyleme geçmeye çağırdı.

Lütfi Parıltı'nın kınama mesajında şu ifadeler yer aldı: "Gazze'de yaşananlar, savaşın en karanlık yüzünü gösteriyor. Sivilleri, çocukları, kadınları hedef alan ve hastaneleri bile bombalayan İsrail, tüm insanlık adına kabul edilemez bir vahşet sergiliyor. Bu eylemler, açıkça savaş suçu niteliğindedir."

"Uluslararası toplum, bu insanlık dışı eylemlerin sonlandırılması için derhal harekete geçmelidir," diyen Parıltı, insan yaşamına verilen değerin ve uluslararası insan hakları normlarının göz ardı edilmesinin, küresel ölçekte ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Parıltı, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsanlığın ortak vicdanı adına, bu barbarlığı durdurmamız gerekiyor. İsrail'in sivil halka yönelik saldırılarına son verilmesi, uluslararası toplumun öncelikli sorumluluğu olmalıdır. Dünya liderleri ve uluslararası kuruluşlar, insanlığın bu ortak yarasını sarmak için bir araya gelmelidir."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.