BAŞKAN ÖZYİĞİT, “BELEDİYEMİZDE EN DÜŞÜK İŞÇİ ÜCRETİNİ 15.651,77 TL OLARAK BELİRLEDİK”

Başkan Özyiğit, “Güzel bir Yenişehir için özveriyle emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.” dedi.

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 17.08.2023 00:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
79 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi ile yaptıkları ara protokol kapsamında en düşük işçi ücretini 15.651,77 TL olarak belirlediklerini söyledi. Başkan Özyiğit, “Güzel bir Yenişehir için özveriyle emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, yüksek enflasyon nedeniyle personellerinin ücretlerine ara zam yaptı. DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ve sendikanın iş yeri temsilcileriyle bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ara protokol kapsamında yaptıkları en düşük işçi ücretini açıkladı. En düşük işçi ücreti 15.651,77 TL’ye yükselirken, 55 TL olan günlük yemek ücreti 80 TL’ye, 103 TL olan yakacak yardımı ise 250 TL’ye çıkarıldı.

Başkan Özyiğit, “Bu sıkıntılı süreçte dayanışma ve birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok.”

“Yenişehir’de yaşayan her vatandaşımız ailemizin bir ferdi. Onların sıkıntısı bizim de sıkıntımız.” diyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Bugün gerçekten de ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu zorluk maalesef yıllardır uygulanan politikaların bir sonucu olarak toplumumuzu derinden etkiliyor. Enflasyon aldı başını gitti. Bunun en büyük sıkıntısını ücretliler çekiyor. Ev kiralarından doğalgaza, ciddi fiyat artışları yaşanıyor. Bu sıkıntılı süreçte dayanışma ve birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok. Ekmeği bölüşeceğiz. Sendikamıza da emekçinin yanında gösterdikleri tavırdan ötürü teşekkür etmek isterim. İyi bir dayanışma gösteriyorlar, yapıcı bir tavırları var. Yenişehir büyük bir ilçe. Yenişehir’de yaşayan her vatandaşımız ailemizin bir ferdi. Onların sıkıntısı bizim de sıkıntımız. Bu kurumda tabi ki biz vefayı önemsiyoruz, iyi niyeti önemsiyoruz, iyiliği önemsiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla en düşük işçi maaşını 15.651.77 TL olarak belirledik. Güzel bir Yenişehir için özveriyle emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Göksoy, “Mersin’de en yüksek ücreti aldığımız belediye Yenişehir Belediyesidir.”

DİSK/Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Öncelikle bir şeyin altını çizmek istiyoruz. Gerçekten Yenişehir Belediyesinin bu tutumu, bu yaklaşımı bizim için önemlidir. Yenişehir Belediyesi kendine yakışanı yapıyor, Abdullah Özyiğit kendine yakışanı yapıyor ama yapmayabilirdi de. Bu kırmızı çizgi dediğimiz şey şu; biz bir toplu iş sözleşmesi içerisinde değiliz. Biz ara protokolü yapıyoruz. Önce Başkanımın aktardığı gibi geçim sıkıntısı, geçim şartları, yaşam şartları ‘keşke elimde olsa daha fazlasını verirdim’ demesi bile bizim için önemlidir. Niyet önemlidir, çünkü emeğe bakış, emeğe yaklaşım böyle tarif edilir. Biz de bundan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu ara protokolle beraber Başkanım da ifade etti, biz de ifade etmek istiyoruz. Mersin’de en yüksek ücreti aldığımız belediye Yenişehir Belediyesidir. Bundan dolayı hem teşekkür ediyoruz, hem şunu da biliyoruz ki gerçekten 20 bin de alsak 30 bin de alsak iktidar zamları durdurmadıktan sonra, enflasyon oranlarını düşürmediklerinden sonra, her gün yeni zamanlarda vergi yükleriyle işçiye emekçiye yüklenildikten sonra bizim zor durumda kalacağımız gibi belediyelerin de zor durumda kaldığını biz biliyoruz.”

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.