TADER GELENEKSEL 6. İFTAR YEMEĞİ BULUŞMASI YAPILDI

Yoğun ilgi gören iftar yemeğine katılan 500’ü aşkın Tarsuslu katıldı

Gündem Yayın: 02 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 02.04.2024 15:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
52 okunma
Takip EtGoogle News

TADER GELENEKSEL 6. İFTAR YEMEĞİ BULUŞMASI YAPILDI

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) tarafından düzenlenen İftar Yemeği buluşması, Ankara’da görev yapan Tarsuslu yargı mensupları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, askeri ve emniyet mensupları ile 150 civarında Tarsuslu üniversite öğrencileri ve Tarsuslu ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun ilgi gören iftar yemeğine katılan 500’ü aşkın Tarsuslu hemşehrilerine hitap eden TADER Genel Başkanı Semih Özsu; ‘’Kurulduğumuz günden bu zamana kadar sizlerin katkı ve katılımlarınızla gerçekleştirdiğimiz birçok etkinlikle memleket özlemimizi gidermeye, Tarsus’un kültürünü Ankara’da yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz’’ diyerek tüm katılımcılara ve iftar organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasında hemşehricilik bilincinin ve dayanışma içinde olmanın önemini vurgulayan Özsu; “TADER olarak düzenlediğimiz etkinliklerde bu kadar Tarsusluyu nasıl bir araya getirebildiğimizi soruyorlar, neticede biz Tarsusluyuz, buradayız dediğimiz zaman bir araya geliriz diyoruz. Sizlerin etkinliklerimize gösterdiğiniz bu yoğun ilgi bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor. Sizlerden aldığımız bu güçle, hemşehricilik bilincini, birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmak için daha sık etkinlik yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

TADER Burs Fonu hakkında bilgiler de veren Özsu; “Türkiye genelindeki üniversitelerde okuyan öğrencilerimizi çatımız altında topladık. 3 yıl önce kurduğumuz Burs Fonumuzla her yıl ihtiyaç sahibi 60 öğrencimize burs veriyoruz. Sizlerden beklentimiz daha fazla öğrencimize destek olabilmek için resmi burs fonu hesabımıza az çok demeden bağış yapmanız. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Onlara güveniyoruz ve onlara destek olmak istiyoruz” dedi.

TADER ’in Geleneksel 6. İftar Yemeğine ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Tarsuslu Yaşar Neslihanoğlu başta olmak üzere, iftar yemeğine katkıda bulunan Mega Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Yıldırım’a, Alaaddin Ocakbaşı işletmesi sahibi Tarsuslu Alaaddin Doğanoğlu’na, Şıkel Organizasyon sahibi Murat Şıkel’e, Evrensel Dans Akademisi Semazen Grubuna ve İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okuyan Tarsuslu Bilal Göçer’e katkılarından dolayı teşekkürlerini bildiren Özsu, konuşmasının sonlarına doğru şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle andı. Özsu, geçen sene hayatını kaybeden TADER kurucularından merhum Ömer Kurnaz’ı andığı esnada duygusal anlar yaşaması nedeniyle konuşmasını TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’e devretti.

Başkan Kazım Ergün yaptığı kısa konuşmasında; “Gençlere yönelik olarak; Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak, geçmişimizi unutmadan geleceğimize emin adımlarla yürümek zorundayız diyen Ergün; ‘’Tarsuslu olmasam da Tarsuslulardan daha çok Tarsusluyum” ifadelerine yer verdi.

TADER ‘in Geleneksel 6. İftar Yemeği Buluşması konuklarla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.