BÜYÜKŞEHİR’LE KADIN DAYANIŞMASI HER YERDE

YENİ YIL HEDİYESİ BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİCİ KADINLARINDAN ALINIR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR KADIN EMEĞİNİ EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Ekonomi Yayın: 18 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2023 06:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
96 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’LE KADIN DAYANIŞMASI HER YERDE

YENİ YIL HEDİYESİ BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİCİ KADINLARINDAN ALINIR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR KADIN EMEĞİNİ EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Kadın emeğini önceleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yıla girerken de üretici kadınları desteklemeye devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı üretici kadın stantları bu kez, birbirinden eşsiz tasarımlarıyla Palm City AVM’de kuruldu. Yeni yıl temasıyla kurulan pazar, yıl sonuna kadar AVM’de alıcıları için açık olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi hem kadın elinden üretimi desteklemek, hem de kadın emeğine vurgu yapmak ve kadınlara yeni gelir kapıları oluşturmak amacıyla kent genelinde sürdürdüğü üretici kadın stantlarına, bir yenisini daha ekledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı üretici kadın stantları bu kez, yeni yıl kapsamında Palm City AVM’de kuruldu. 1 Ocak'a kadar üretici kadınların stant açacağı AVM’de kadınlar; el emeği yeni yıl temalı ürünlerle ve hediyelik süs eşyaları ile birlikte stantlarının başında olacaklar.

Üretici kadınlar yeni yıl için birbirinden eşsiz tasarımlar ortaya koydu

Ürettiği ürünlerden elde ettiği gelirlerin bir kısmını sokak hayvanlarına, kimsesiz çocuklara ve engelli bireylere ayırdığını söyleyen Tülay Pekol, “Hem evime büyük bir katkı sağlamış oluyorum, hem de bütçemin bir kısmını ayırdıktan sonra sokak hayvanlarına, kimsesiz çocuklara, engelli arkadaşlarımıza destek oluyorum” sözlerine yer verdi. Üreten bütün kadınların bu stantlarda yer alması gerektiğini söyleyen Pekol, “Üretici firmaların mağazalarına nazaran, bizlerin üretmiş olduğu ürünler daha kişiye özel ve fiyatı uygun. Örneğin dış piyasada satış fiyatı 2 bin lira olan ürünleri, daha uygun fiyata bizlerden alabilirler. Bütün arkadaşlarımıza da aynı şekilde destek olmuş olurlar” diye konuştu.

Bankacılık sektörünü bırakmasının ardından hobilerine yönelen ve Büyükşehir sayesinde hobilerinden para kazanmaya başlayan üretici kadınlardan Esin Özöksüz ise, ilk kez yılbaşı konseptiyle stant açtığını belirtti. Yılbaşı temalı kapı süsü, nazar boncukları ve seramikten yapılma pek çok ürünü sergilediğini belirten Özöksüz, “Tüm üretici kadınlarla, yılbaşı sonuna kadar buradayız. Sabah 10 akşam 10 saatleri arasında bütün Mersinlileri standımıza bekliyoruz” diyerek, destek olan herkese teşekkür etti.

“Kendi standımızda kadınlarla birlikteyiz”

Seramik öğretmeni olan Özge Emine Yılmaz, ablasıyla birlikte üretim yaptıklarını belirterek, el emeği ürünlerini stantta sattıklarını ifade etti. Üreten tüm kadınlarla birlikte ilerlediklerini kaydeden Yılmaz, “Karaduvar’daki kadınların elinden çıkan ürünlerimiz de burada var. Birçok kadına, kadın üreticinin ürünlerini satıyoruz. Kendi standımızda kadınlarla birlikteyiz” dedi. Özel sipariş de aldıklarını kaydeden Yılmaz, “Yıl biterken kadın üreticiler için, AVM’ye gelerek bizlere destek olmalarını bekliyoruz” çağrısı yaptı.

Üretici Özlem Yılmaz da yeni yıl teması içeren ürünleri ile stantta yerini aldı. Keyifli bir şekilde yeni yılı karşılayacaklarını söyleyen Yılmaz, “Kadın üreticiler olarak biz her sene belirli dönemlerde ve dönüşümlü olarak burada stantlar açıyoruz. Herkesi üretici kadın ürünlerini almaya davet ediyorum. Hep beraber yeni yılı karşılayabiliriz” diye konuştu.

Mersinli kadınlar üretici kadın stantlarını yakından takip ediyor

Kadınların açtığı her pazarı takip ettiğini söyleyen müşterilerden Gülseren Yıldız, “Hem kadın girişimcilere destek olmak için geliyorum, hem de her stantta engelli ve SMA’lı çocuklar için bir destek yerleri oluyor. Oradan elde edilen gelirleri direkt onlara aktarıyorlar” dedi. Sadece özel günlerde değil, her zaman pazarın açık olması çağrısı yapan Yıldız, “Ben gerçekten çok beğeniyorum ve özellikle de her dönemde stant açtıkları yere mutlaka uğrayıp alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Tüm Mersinlilerin de destek vermelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Üretici kadınların stantlarını gezen ve hediyeler alan Öznur Ünsal ise, “Çok güzel, herkes emek vermiş, rengarenk bir alan olmuş. Buraya gelmek isteyenler kesinlikle pişman olmazlar. En azından neler yapıldığına dair fikir edinmiş olurlar ve belki katılmak isterler” ifadelerine yer verdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.