BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASI FESTİVAL’DE HAYAT BULACAK, ÖĞRENCİLER ‘TARSUSLU ŞAHMERAN’ KONULU ATÖLYE ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Kültür Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 05:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
60 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASI FESTİVAL’DE HAYAT BULACAK, ÖĞRENCİLER ‘TARSUSLU ŞAHMERAN’ KONULU ATÖLYE ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ne, geniş kitlelerin katılımının sağlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşecek olan festivalde aktif yer almaları ve içerik üretmeleri için, ‘Tarsuslu Şahmeran’ başlığı altında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ne, geniş kitlelerin katılımının sağlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

‘Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’ mottosuyla 17, 18 ve 19 Kasım’da Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşecek olan festivalde aktif yer almaları ve içerik üretmeleri için, ‘Tarsuslu Şahmeran’ başlığı altında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Çalışmalara 400 öğrenci katılıyor.

400 öğrenci, festival kapsamında atölye çalışmalarına katılıyor

Programa dahil olan tüm öğrencilere, Haldun Açıksözlü’nün yazdığı ‘Şahmeran’ adlı kitap dağıtıldı. Kitabı okuyan tüm öğrenciler, ardından Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında gruplar halinde düzenlenen ve eğitmen Çiğdem Odabaşı’nın yürütücülüğünde gerçekleşen atölye faaliyetlerine katıldılar.

Binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Tarsus’un en önemli figürleri arasında bulunan Şahmeran efsanesinin kent belleğinde yer alan hikayesini yeni nesillere anlatmak ve bu vesileyle de öğrencilerin festivalin bir parçası olmalarının amaçlandığı atölyelerde, öğrencilere metaforlar üzerinden hikayenin geçişinin sağlanması ve katılacakları diğer atölyelerde işleyecekleri temalar aktarıldı.

Öğrencilerin isteklerine göre yerine getirilecek ‘yaratıcı okuma ve yazma atölyesi’, ‘resim atölyesi’ ve ‘kısa film atölyesiyle’ yapılan çalışmalar, değerlendirmelerden sonra sergilenecek.

Odabaşı: “Şahmeran efsanesindeki zenginliği ve bilgeliği, çocukların kendi yaşamlarına da katmalarını amaçlıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Tarsus Festivali’nde, Şahmeran Okumaları yaptıklarını ve yaptıkları atölye çalışmalarının oldukça verimli geçtiğini belirten yazar ve eğitmen Çiğdem Odabaşı, “Şahmeran’ın evlerde zenginliği, bereketi, sonsuzluğu ve ölümsüzlüğü kattığı bu yolculukta, çocukların bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktardığına tanıklık etmek, yardımcı olmak, buna liderlik yapmak, aynı zamanda bunu görsellerle, nesnelerle, yaratıcı düşünme becerileriyle bir araya getiriyor olmak; çocukların hayal dünyasını zenginleştirdiği gibi, bu masalın dünya çapında neden bu kadar etkili olabildiğini de ortaya koyuyor. Umarım hepsi, bu zenginliği ve bilgeliği kendi yaşamlarına katabilirler” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.