SEÇER’DEN AĞAÇLANDIRMA ÇAĞRISI

BAŞKAN SEÇER, 100. YIL ANISINA OLUŞTURULAN HATIRA ORMANINA FİDAN DİKTİ; “ORMANLAR İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Gündem Yayın: 02 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 02.12.2023 07:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

SEÇER’DEN AĞAÇLANDIRMA ÇAĞRISI

BAŞKAN SEÇER, 100. YIL ANISINA OLUŞTURULAN HATIRA ORMANINA FİDAN DİKTİ; “ORMANLAR İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mersin Kent Konseyi öncülüğünde, TEMA Vakfı iş birliğinde ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün de katkılarıyla düzenlenen fidan dikimi etkinliğine katıldı. 2023 adet fidanın toprakla buluştuğu etkinlik ile Cumhuriyet’in 100. yılı anısına ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.

Hatıra ormanına fidan diken Başkan Seçer, çağın en büyük sorunun iklim krizi ve çevre sorunları olduğuna dikkat çekerek, orman alanlarının arıtılması için çağrıda bulundu.

Yerel yönetimler olarak çevre sorunlarına karşı duyarlı bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Seçer, “Ormanın önemini, değerini hatırlatmak, orman alanlarını artırmaya katkı sunmak ve ormanların korunması için de hep birlikte çalışacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mersin Kent Konseyi öncülüğünde, TEMA Vakfı iş birliğinde ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün de katkılarıyla düzenlenen fidan dikimi etkinliğine katıldı. 2023 adet fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte hem orman yangınlarına hem de derinleşen iklim krizine dikkat çekmek amaçlandı. Etkinlik sayesinde Cumhuriyet’in 100. yılı anısına 2023 ağaçlık ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.

Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Başkan Vahap Seçer, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, TEMA Vakfı üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.

“Ormanlar için hep birlikte çalışacağız”

Hatıra ormanına fidan diken Başkan Seçer, geleceğe nefes oldu. Diktiği fidanın ardından açıklama yapan Seçer, kent ormanı oluşturmak için fidanları toprakla buluşturduklarını söyledi. Seçer, “Çağın en büyük sorunu küresel ısınma, iklim değişikliği ve çevre sorunlarıdır. Orman; temiz hava, fauna, flora, yağmur, bereket demek. Orman; birçok canlı varlığın hayat bulduğu muazzam bir ortam, verimli bir alan ve ev demek. Mümkün olduğunca ormanlık alanlarımızı artıralım” diye çağrıda bulundu.

Mersin’in Türkiye’nin diğer şehirlerine oranla orman alanları konusunda biraz daha şanslı olduğunu hatırlatan Seçer, “Türkiye coğrafyasının yüzölçümünün yaklaşık yüzde 20-22’sini ormanlar oluşturuyor. Ancak bunların tamamı verimli ormanlar değil. Mersin’de ise mevcut alanın yüzde 50-52’sini ormanlık alanlar oluşturuyor. Orman alanlarımızın genişletilmesi için yetkili Bakanlık gerekli çalışmaları yapıyor. Ama bu demek değildir ki; ‘Yerel yönetimler bu konuda duyarsız kalsın!’ Bizler de duyarlı olacağız. Kent Konseyi gibi birçok kurumu ve okullarımızı bu işin içerisine dâhil ederek farkındalığı yaratmalıyız. Ormanın önemini, değerini hatırlatmak, orman alanlarını artırmaya katkı sunmak ve ormanların korunması için de hep birlikte çalışacağız” diyerek, ağaç dikimine katkı sunan herkese teşekkür etti.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.