MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL TBMM’Yİ JAPONYA’DA TEMSİL EDİYOR

MİLLETVEKİLİ UYSAL: VERİ GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ UYSAL’DAN İNTERNETİN MUCİDİ VİNTON CERF’E MERSİN DAVETİ

Gündem Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 08:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
86 okunma
Takip EtGoogle News

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL TBMM’Yİ JAPONYA’DA TEMSİL EDİYOR

MİLLETVEKİLİ UYSAL: VERİ GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

MİLLETVEKİLİ UYSAL’DAN İNTERNETİN MUCİDİ VİNTON CERF’E MERSİN DAVETİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Japonya’nın Kyoto şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler 18’inci İnternet Yönetişim Forumu’na katılıyor.

Dört gün sürecek program ile ilgili konuşan Uysal “Türkiye Büyük Millet Meclisimizi temsilen Birleşmiş Milletler 18’inci İnternet Yönetişim Forumu’na katılmak üzere Japonya’nın Kyoto şehrindeyiz. Uluslararası ölçekte sağlıklı enformasyon alanlarının oluşturulması ve veri güvenliğinin sağlanması için birbirinden önemli oturumlara katılıyoruz. Dijitalleşen dünyada güvenli internetin ve yapay zekanın temelini oluşturmamız gerekiyor. Teknolojik gelişmeleri ülkemize en hızlı şekilde kazandırmak için çalışıyoruz.” dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından Japonya’nın Kyoto şehrinde düzenlenen “18’inci İnternet Yönetişim Forumu” başladı. Ana temanın “İstediğimiz İnternet – Tüm İnsanları Güçlendirmek” olan foruma TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da katılım sağlıyor.

İnternet sektörünün dünyadaki ilerleyişini ele alan ve yol gösteren “Birleşmiş Milletler 18’inci İnternet Yönetişim Forumu” ulusal ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ve bürokratlarını da bir araya getiriyor. Japonya’nın Kyoto şehrinde devam eden forumda; “DNS: Güvenli ve Birlikte Çalışabilir İnternetin Temeli, Verileri Yönetmek: Parlamenterler Güvenilir Bir Çevrimiçi Alanı Desteklemek İçin Ne Yapabilirler?, Güvenilir İnovasyonu Kolaylaştırmak: Yönetişim Çerçeveleri Yapay Zekanın Güvenli Bir Şekilde Geliştirilmesini ve Kullanılmasını Nasıl Sağlayabilir?, Dijital Alanı Yeniden Güvenilir Kılmak İçin Dezenformasyonla Mücadele, Tüm İnsanları Güçlendiren Güvenilir İnternetin Şekillendirilmesinde Parlamenterlerin Rolü” konuları masaya yatırılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli teknoloji hamlelerinin her geçen yıl arttığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden bir ülkedir Türkiye. Robotik kodlama ve yazılımdan tutun da teknoparklara kadar teknolojide çağ atladık. Bununla birlikte hayatımızda önemli bir yere sahip olan interneti sağlıklı kullanabilmek de şart. Oturumlarda ele aldığımız konuların ana temelinde güvenilirlik yatıyor.Bilgi ve veri güvenliği tartışmasız dünya ülkelerinin yakından takip ettiği bir gündem. BM 18’inci İnternet Yönetişim Forumu’nda interneti güçlendirirken, bürokratlara, bize düşen görevler de ele alınacak. Türkiye Büyük Millet Meclisimizi temsil edeceğiz dört gün boyunca. Ülkemizin faydasına olacak her platformda her toplantında yer almaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

İnternetin mucidi matematik mühendisi Vinton Cerf’in gerçekleştirdiği sunuma katılan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Oturum sonrası Sayın Vinton Cerf’i gençlerimiz ile gelecek vizyonu hakkında konuşma yapmak üzere Mersin’e davet ettim. Gençlerimizin her gün yenilenen teknolojiden sağlıklı faydalanabilmesi adına üzerimize düşeni yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.