MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİ KURS MERKEZLERİ’NDE SINAVA HAZIRLIYOR

BÜYÜKŞEHİR, DEPREMZEDELERE EĞİTİM ALANINDA DA KUCAK AÇIYOR

Gündem Yayın: 22 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.02.2023 22:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
145 okunma
Takip EtGoogle News

Afet bölgelerinden gelen depremzedelere her alanda kucak açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, barınma alanlarında kalan depremzede öğrencileri, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde lise ve üniversite giriş sınavlarına itinayla hazırlıyor. İlk etapta tespit ettiği depremzede öğrencileri kurs merkezlerine kaydeden Büyükşehir, TEKSİN veya kurs merkezi müdürlükleri üzerinden yapılan başvuruları almaya da başlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime destek verdiği en önemli hizmetlerinden biri olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri kapılarını sınavlara hazırlanan depremzede öğrencilere açtı.

Büyükşehir, lise ve üniversite hazırlık aşamasındaki depremzede öğrencilerin eğitimine katkı sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının 2. yarısında da sınavlara hazırlık eğitimlerine başladı. Afet bölgelerinden Mersin’e gelerek, Büyükşehir’in barınma alanlarında kalan ve sınava hazırlanan depremzede öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Büyükşehir, depremzede öğrencileri kurs merkezlerine kaydederek, lise ve üniversite sınavlarına büyük bir özenle hazırlamaya başladı. Büyükşehir, kurs merkezleri sayesinde, depremzede öğrencilerin eğitimden uzaklaşmadan hayatına devam edebilmesine destek olmaya ve katkı sunmaya çalışıyor. Lise veya üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında olan ve kurslara kayıt yaptırmak isteyen depremzede öğrenciler, TEKSİN ya da Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ne başvuru yapabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinden gelen ve okul nakillerini Mersin’e aldıran öğrencilere kırtasiye desteği de sunuyor. Kırtasiye desteğinden yararlanmak isteyen depremzedeler, taleplerini TEKSİN veya Alo 185 üzerinden iletebiliyor.

“Tarsus’tan Anamur’a kadar barınma merkezlerimizde kalan 51 sınava hazırlanan öğrencimizi tespit ettik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş; “Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra ilimize gelen depremzede vatandaşlarımız için barınma, yiyecek, kıyafet ve psiko-sosyal alanda destek için tüm gücümüzle çaba sarf etmiştik. Şimdi de eğitim-öğretim yılımızın 2. dönemine başlıyoruz. Bizler 10 ilçemizde 18 kurs merkezimizde ve 6 bin 589 öğrencimizle döneme başlıyoruz. Bunun yanı sıra ilimize gelen ve Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in Tarsus’tan Anamur’a kadar barınma merkezlerimizde kalan, sınava hazırlanan 51 öğrencimizi tespit ettik. Bu öğrencilerimizde bizle beraber sınavlara hazırlanacaklar. Eğitim-öğretimi destekleme kurs merkezi hizmetimizden faydalanmak isteyen depremzede vatandaşlarımız, 10 ilçemizde bulunan

18 kurs merkezi müdürlüğümüzle görüşebilirler. Ayrıca, TEKSİN üzerinden bizlere rahatlıkla ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.