ARATOS DERGİSİ ve YAZAR UĞUR PİŞMANLIK MERSİN CNR KİTAP FUARI'NDA,TARSUS BELEDİYESİ STANDINDA

14-22 Ekim 2023 tarihleri arasında sürecek olan Mersin Kitap Fuarı’nda Tarsus Belediyesi de açacağı stantla Tarsuslu yazarları ve kitaplarını Mersinli okuyucularla buluşturacak

Kültür Yayın: 17 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 17.10.2023 16:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
85 okunma
Takip EtGoogle News

ARATOS DERGİSİ ve YAZAR UĞUR PİŞMANLIK MERSİN CNR KİTAP FUARI'NDA,TARSUS BELEDİYESİ STANDINDA

Bu yıl 8. CNR Expo Mersin Kitap Fuarı 14 Ekim tarihinde açılıyor. Tarsus Belediyesi ise ilk kez Mersin Kitap Fuarı’na katılıyor. 14-22 Ekim 2023 tarihleri arasında sürecek olan Mersin Kitap Fuarı’nda Tarsus Belediyesi de açacağı stantla Tarsuslu yazarları ve kitaplarını Mersinli okuyucularla buluşturacak.

Edinilen bilgiye göre, daha önce 2022 ve 2003 Ocak aylarında Adana’daki Çukurova Kitap Fuarı’nda yer alan Tarsus Belediyesi standına gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık da kitaplarını imzalayacak.

Fuarda Uğur Pişmanlık’la birlikte Tarsuslu yazarlardan Remzi Karabulut, Ufuk Sürmeli, Hikmet Öz de kitaplarıyla yer alacaklar.

Edinilen bilgiye göre Uğur Pişmanlık’ın yayın yönetmenliğini yaptığı Aratos dergisi ve Aratos Yayınları’ndan çıkan Tarsus kitaplarının da fuarda okuyucularla buluşacağı öğrenildi.

Adana Çukurova Kitap Fuarı’ndan sonra Tarsus Belediyesi bu yıl, ilk kez Mersin Kitap Fuarı’nda bir stant açacak ve Tarsuslu yazarlarını ağırlamış olacak.

Aratos Dergisi 10 yıldan fazla İstanbul, İzmir ve Çukurova Kitap Fuarı’nda açtığı stantla bir yandan Tarsus kitaplarını okurlarla buluştururken diğer yandan da Tarsus’u tanıttı.

Aratos Felsefe Dergisi bu yıl da Mersin Kitap Fuarı’nda Tarsus Belediyesi’nin fuarda açacağı standa, Aratos dergisinin, yayımladığı 60 kadar ayrı basım kitap dışında çeşitli kurumlarca yayınlanmış Tarsus kitaplarının da tanıtımını yapacak.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, yaptığı açıklamada, “Aratos dergisi olarak Türkiye’de üç büyük kentin fuarlarında 10 yıldan fazla stant açarak Tarsus’un tanıtımını yaptıklarını ifade ederek, “Geçmiş dönem MHP yönetimindeki Tarsus Belediyesi, kentimizin yanı başındaki Çukurova Kitap Fuarı’nda stant açıp kentimizin yazarlarını ağırlamadı ve Tarsus’un tanıtımı için bir girişimde bulunmadı. Pek çok şeyle övünen Tarsus'un yerel yöneticilerin 400 bin nüfuslu bir kentin yanı başındaki bir kültür organizasyonuna sırtını dönmesi, umursamaz davranması Tarsus adına bir ayıptı.

Şimdi Tarsus Belediyesi’nin yeni yönetimi, önerimiz doğrultusunda bir girişimde bulunarak daha son iki yıldır Çukurova Kitap Fuarı’nda olduğu gibi Mersin Kitap Fuarı’nda da standı, yazarları ve kitaplarıyla yer alması, Tarsuslu yazarları okurlarla buluşturup kentin tarihi ve kültürüyle tanıtılmasına katkıda bulunması son derece anlamlıdır.

Aratos Felsefe Dergisi olarak, kitap fuarında dergilerimiz, kitaplarımız ve yazarlarımızla bulunarak okurlarla buluşacağız, kitaplarımızı imzalayacağız.

Tarsus Belediyesi’nin bu girişiminin gelecek yıllarda da devam etmesini diliyoruz. Bu anlamlı girişimden dolayı Tarsus Belediyesi’ni yönetimini kutluyor ve teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.