BAYRAMLIKLAR BÜYÜKŞEHİR TARSUS KIYAFET EVİ’NDEN

MERSİN BÜYÜKŞEHİR SOSYAL PROJELERİ İLE YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR, ÇOCUKLAR RENGARENK KIYAFETLERLE BAYRAMI KUTLAYACAKLAR

Gündem Yayın: 24 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 24.06.2023 11:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
109 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tarsus Kıyafet Evi’nde sosyal güvencesi olmayan aileler faydalanmaya devam ediyor. Bayram öncesinde Tarsus Kıyafet Evi’ni ziyaret eden birçok aile çocuklarının bayramlık giysilerini temin ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tarsus Kıyafet Evi’nde sosyal güvencesi olmayan aileler faydalanmaya devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde Mersin Büyükşehir Tarsus Kıyafet Evi’ne gelen ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının bayramlıklarını buradan temin ettiler.

İlki Mersin merkezde Ulu Cami Meydanı’nda, ardından Tarsus Duatepe Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde açılan Büyükşehir Kıyafet Evi, dar gelirliği ailelerin çocuklarını rahatlıkla giydirebilecekleri mağaza hüviyetinde hizmet veriyor.

Tamamen yeni ürünlerin yer aldığı Büyükşehir Belediyesi Tarsus Kıyafet Evi’nde, sosyal güvencesi olmayan ve bu durumu belgelendiren aileler, her dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez 0-12 yaş grubundaki çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Her defasında iki eşyanın alınabildiği mağaza formatında ki Kıyafet Evleri’nde ayakkabı, mont, pantolon, kazak, eşofman takımını, elbise ve daha pek çok çeşitli çocuk giysileri bulunuyor.

Fulya Arlı: “12 bin 900 çocuğa ulaşmıştır”

Tarsus Kıyafet Evi görevlilerinden Fulya Arlı, “Kıyafet Evi hizmeti, 0-12 yaş çocuğa sahip sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik yapılan yardımı içermektedir. Şimdiye kadar Mersin merkez ve Tarsus’ta hizmet vermekte olan kıyafet evleri bir aileye yılda üç kez yapmış olduğu yardım ile 12 bin 900 çocuğa ulaşmıştır” dedi.

Çocukların yüzlerini güldürmenin çok güzel olduğunu kaydeden Fulya Arlı, “Başkanımız Vahap Seçer öndeliğinde bu işin bir parçası olmak bizim için çok önemli. Mersin merkez ve Tarsus kıyafet evlerinde her bayram olduğu gibi bu bayramda çocuklarımızı giydiriyoruz. Bayramlar kaynaşma, dayanışma günleridir. Özellikle de çocuklar bunu her zaman temsil ederler. Onların yüzündeki tebessüm olmak, onun bir parçası olmak bizim için çok kıymetli, çok değerlidir. Ayrıca Mersin’de hizmet vermeye yeni başlayan Silifke Kıyafet Evi’ne sosyal güvencesi olmayan 0-12 yaş çocuğa sahip tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz . Mutlu bayramlar” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.