Borsanın gündeminde Nadas Alanları ve Atıl Tarım Arazileri Vardı

Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık toplantısının gündemi Nadas Alanları ve Atıl Tarım Arazileri oldu

Gündem Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 11:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
56 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık toplantısının gündemi Nadas Alanları ve Atıl Tarım Arazileri oldu

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in katılımıyla gerçekleşen olağan toplantının gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından geçen hafta resmi gazetede yayınlanan atıl tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması istişare edildi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Resmî Gazete’de yayınlanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine” ilişkin kararda desteklerin hibe şeklinde olup proje bedelinin azami yüzde 75’i olarak verileceğini ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “2024 yılı için açıklanan kararda destekler hibe şeklinde olup proje bedelinin azami yüzde 75’i olarak verilecektir. Üretimde sıçrama yaratılmasına en çok ihtiyaç olan bir süreçten geçmekteyiz. Ülkemizde 200 milyon dekardan fazla işlenen tarım alanları var. Ancak, bunun yanında yaklaşık 30 milyon dekar nadas alanı ve 25 milyon dekara yakında atıl alan var. Alınan bu kararın, üretimi artırarak ithalata bağımlılığın azaltılmasını temenni ediyoruz “ dedi.

Başkan yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz ise,  “Günlük zaruri tüketim maddelerimizin ana kaynağı olan ve ithalatını yapmak zorunda kaldığımız hububat ürünlerinin üretimine artı katacağını düşündüğümüz bu karar ile  bu ürünlerin üretiminde artış olmasını, temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanmasına ve gıda enflasyonunun azaltılmasına yardımcı olacağını düşünüyor ve temenni ediyoruz.” Dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.