“MUHTEŞEM GATSBY” BALESİ MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ SAHNESİNDE

Mersin Devlet Opera ve Balesinin büyük beğeni toplayan ve biletleri önceki gösterimlerinde de günler öncesinden tükenen “Muhteşem Gatsby” 2 Mart 2024 Cumartesi saat 20:00’de Opera Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak

Sanat Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 08:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
73 okunma
Takip EtGoogle News

“MUHTEŞEM GATSBY” BALESİ MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ SAHNESİNDE

Mersin Devlet Opera ve Balesinin büyük beğeni toplayan ve biletleri önceki gösterimlerinde de günler öncesinden tükenen “Muhteşem Gatsby” 2 Mart 2024 Cumartesi saat 20:00’de Opera Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

20. yüzyılın en önemli yazarlarından F. Scott Fitzgerald’ın baş yapıtı olan “Muhteşem Gatsby”de gizemli genç milyoner Jay Gatsby ile saplantılı şekilde aşık olduğu Daisy Buchanan arasında geçen olaylar, bir başka roman karakterinin gözünden (Nick Carraway) anlatılır. Romandaki aşk temasının ekseninde “Caz Devri” tasvir edilmektedir. Eser edebiyat dünyasının klasikleri arasında yer almakla kalmamış, bir çok kez beyaz perdeye ve sanatın diğer alanlarına uyarlanarak da herkes tarafından bilinen bir üne kavuşmuştur.

Muhteşem Gatsby, bale uyarlaması ile Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde hayat buluyor. G. Gershwin’in harika müzikleri, jazz solistinin vokal tınıları, jazz piyanistinin virtüözite isteyen yorumları, neo-klasik jazz adımlarının stilize edildiği koreografisi ve “Jazz Devri” döneminin yansıtıldığı dekor ve kostümleriyle heyecanlı, sürükleyici bir teatral anlatıma kavuşan “Muhteşem Gatsby”, bale olarak Mersin’de sahnelenecek.

Koreografisi ve librettosu ödüllü koreograflarımız A.Volkan Ersoy ile G. Armağan Davran’a ait olan “Muhteşem Gatsby” balesinin müzik düzenlemeleri Aytuğ Ülgen tarafından yapıldı. Eserin orkestra şefi Orkhan Hashimov olacak.

Dekor tasarımı Özgür Usta’ya , kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye ve ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait olan “Muhteşem Gatsby” balesi, 2 Mart 2024 Cumartesi saat 20:00’de Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek, biletler Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanat cepte uygulamasından temin edilebilir.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.