BAŞKAN SEÇER, TARSUS TSO MECLİS TOPLANTISI’NA KATILDI

“TARSUS’A BÜYÜKŞEHİR VİZYONUNU KATMAYA ÇALIŞIYORUZ” “BU SEÇİMDE MERSİN’DE İDEOLOJİ, PARTİ, DÜNYA GÖRÜŞÜ DEĞİL, HİZMET KAZANACAK”

Gündem Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 07:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
66 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, TARSUS TSO MECLİS TOPLANTISI’NA KATILDI

“TARSUS’A BÜYÜKŞEHİR VİZYONUNU KATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“BU SEÇİMDE MERSİN’DE İDEOLOJİ, PARTİ, DÜNYA GÖRÜŞÜ DEĞİL, HİZMET KAZANACAK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

Mersin’de her noktaya eşit kalitede hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Seçer, Tarsus’a yaptıkları yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendirerek, “Biz her noktaya aynı kalitede hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Son 5 yılda Tarsus’a Büyükşehir vizyonunu katmaya çalışıyoruz” dedi.

Mersinlilerin oy kullanırken hizmete bakacağına emin olduğunu ifade eden Seçer, “Mersinliler hizmete bakacak. Bize destek verecek. Bu seçim Mersin’de ideoloji, parti, dünya görüşü değil, hizmet kazanacak. Samimiyetle gece gündüz çalışma kazanacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Meclis toplantısına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, Meclis ve Meslek Komite Üyeleri, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Seçer: “Mersin’in dinamiği göç ve çalışan insanlar oluşturuyor”

Toplantıda konuşma yapan Başkan Seçer, 80’li yıllarda üye olduğu Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2024 yerel seçimleri için de aday olarak katıldığını söyledi. Mersin’in dinamiğini göçlerin oluşturduğunu söyleyen Seçer, “Bütün dinamiği çalışan insanlar. Çünkü her biri doğudan batıdan Karadeniz'den veya başka bir bölgeden bir gerekçeyle gelmiş ama buraya tutunmasının tek çaresi çalışması. Müteahhitti, sanayicisi, ticaret erbabı, limanı, bunlar çok önemli. Mersin merkezin dinamikleri önemli. Zamanla bunu Tarsus’a da yansıtmanın yararlı olacağını düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç’ın Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olması dolayısıyla Anamur’dan Tarsus’a bütün ilçelere hizmet ettiğini belirten Seçer, “Umut ediyorum yerel seçimlerde biz başarılı olacağız, biz başarı göstereceğiz. Kendimizi hem Tarsus için hem Büyükşehir için Tarsus’lulara daha iyi ifade edeceğiz. Onların desteğiyle bu 5 yıl uyumlu bir belediyecilik sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Birçok badire atlattık ama gayretlerimizden Tarsus da payını aldı”

Görev süresi boyunca pandemiden depreme, yangından sele birçok badire atlattıklarını söyleyen Seçer, “Depremde de Mersin Büyükşehir Belediyesi konuşuldu, orman yangınlarında da. Pandemide Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikaları Türkiye'de çok konuşuldu, çok beğeni kazandı. Hakikaten sosyal politikalar konusunda bir hikaye, bir tarih yazdık ve bu koşullar altında yaptık” dedi. Seçer, “Gayretlerimizden Tarsus da payını aldı. Halkımızın ‘Büyükşehir Belediyesi çalışıyor’ dediği çalışmalar yaptık. Büyükşehir Belediyesi hiçbir ayrım yapmadan bunları gerçekleştirdi. Pandeminin etkisi ortadan kalkmaya başladıktan sonra da artık daha büyük bütçelerle yol çalışmaları da, MESKİ çalışmaları da başladı” dedi.

“2 önemli proje için 7.5 milyon Euro’luk kredi sağladık”

MESKİ tarafından Tarsus’ta yapılan yatırım ve çalışmaları aktaran Seçer, MESKİ’nin bugüne kadar Tarsus’ta içmesuyu şebekesinden, kanalizasyona, köylere yapılan çalışmalara kadar toplamda 189 milyon liralık muhtelif yatırımlar yaptığını belirtti. Dış finansman desteği ile Tarsus’ta hayata geçirecekleri 2 önemli projeden de söz eden Seçer, Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi 2. Kademe Projesi ile Yenice Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) toplam 7.5 milyon Euro’luk kredi sağladıklarını söyledi.

Pamukluk Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi için de 80 milyon Euro’nun 56 milyon Euro’sunu hibe aldıklarını dile getiren Seçer, kalan kısım için de çalışmalara devam ettiklerini aktardı. Şu anda Mersin merkezin suyunun yüzde 85’ini Berdan Havzası’ndan aldıklarını ve bunu da elektrik enerjisi marifetiyle yaptıklarını kaydeden Seçer, “Bize suyun birimi merkezde çok yüksek bir bedele mâl oluyor. Pamukluk Barajı’nın devreye girmesiyle Mersin merkezin tamamının suyunu cazibe ile alacağız. Fiyatlar da düşecek. Bunu da çok kısa sürede yapacağız” dedi.

“Tarsus’a Büyükşehir vizyonunu katmaya çalışıyoruz”

Tarsus’ta yaptıkları 35 metrelik bulvar çalışmasından da bahseden Seçer, “Her noktaya aynı kalitede hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Bakın ilk 35 metrelik bulvarı biz açtık. Tamamen birinci sınıf. Biz son 5 yılda Büyükşehir vizyonunu katmaya çalışıyoruz. Karayolları standardında yollar yapıyoruz. Yol yapmak var, yol yapmak var. Bunların bitümünden asfalt malzemesine kadar son derece önemli. Alt yapısıyla birinci sınıf hizmet yapıyoruz” dedi.

“Hizmetleri oya tahvil etmek için yapmıyoruz”

Tarsus’un daha önceki kasvetli havasından kurtulmaya başladığını sözlerine ekleyen başkan Seçer, Yarenlik Alanı’yla ilgili çok şikayet aldıklarını ama yapılan çalışmalarla daha modern ve temiz bir görüntü kazandığını kaydetti. Etap etap yapılan Prestij Caddesi Projesi’ni de anlatan Seçer, “Bunlar çok ciddi bütçeler, emekler. Bahsettiğim hizmetlerin hepsini samimiyetle yaptık. Asla oya tahvil etmek ve yasak savmak için yapmadık. Tarsus’a asla kalitesiz bir parça malzeme bile göndermedik” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de ideoloji, parti, dünya görüşü değil, hizmet kazanacak”

Seçer, 5 yılda mevcut imkanlarla en fazla hizmeti yapmaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Emin olabilirsiniz ki insanüstü gayret gösterdik. Hiç para, pul, bütçe aramadık. Ben eminim Mersinliler hizmete bakacak, bize destek verecek. ‘Başkan çalışıyor, elinden geleni yapıyor. Biz de ona elimizden geleni yapacağız’ diyecek. Ben bundan çok eminim. Bu seçim Mersin’de ideoloji, parti, dünya görüşü değil, hizmet kazanacak. Samimiyetle gece gündüz çalışma kazanacak” dedi.

Tarsus’ta birçok etkinlik, festival ve spor organizasyonu düzenlediklerini aktaran Başkan Seçer, yapılan bu faaliyetlerin tamamının kentin tanıtımı için olduğunu belirterek “Burayı tanıtacak fahri elçiler yaratmak için bu tür etkinlikler yapmak lazım” dedi. Yeni dönemde Tarsus’a Kültür Merkezi yapmayı planladıklarını dile getiren Başkan Seçer, 5 yıl içerisinde Tarsus’a yapılan hizmetler hakkında da katılımcılara bilgi sundu.

“Her şey rant değil”

Büyükşehir tarafından kent genelinde hizmet veren kurs merkezlerinden 7 bin öğrencinin faydalandığını dile getiren Seçer, eğitime verdiği önemden bahsederek Çocuk Gelişim Merkezlerinin 7.’sini açacaklarını ifade etti. Topluma bir mesaj vermek için açtığı ilk Çocuk Gelişim Merkezi’nin Toptancı Sebze ve Meyve Hali’nde olduğunu ve Avrupa standardında bir Çocuk Gelişim Merkezi olduğunu hatırlatan Seçer, “Sahilde bir okuma salonu var. Biz buralara restoran da yapabiliriz. Her şey rant değil. Siz de gittiğinizde gecenin bir vaktinde veya sabahın yedisinde çocukların orada ders çalıştığını görüyorsunuz. Toplamda 12 adet okuma salonumuz var. Göreve geldiğimizde yalnızca bir adet okuma salonu vardı. Eğitime çok önem veriyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışının; yol, kaldırım, ilaçlama gibi hizmetlerden çok daha öte olduğuna dikkat çeken Seçer, ‘Hanım Evi’ projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi. Projeyle ilgili konuşan Seçer, “Kadınlar gelsin ve Hanım Evi’nde dinlensin. Kışın sıcak, yazın soğuk. Kadınlar orada çaylarını içsin, ikramlıkları da var. Çocuğunu emzirsin, dinlensin. Şimdi 2.’sini Erdemli’de bitirdik” dedi.

Çamaşır kafe, okuma salonu gibi pek çok hizmeti hayata geçirdiklerini vurgulayan Seçer, öğrencilerin 1 liraya ulaşım sağladığını ve bu hizmetin Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığına dikkat çekti. Mersin’in 2,5 milyon nüfusu olduğunu da aktaran Seçer, Belediye Başkanlığı döneminde 272 adet yeni otobüs aldıklarını da dile getirdi. Seçer, Tarsuslu vatandaşların daha rahat ve daha konforlu seyahat etmesi için de 67 adet otobüsü Tarsusluların hizmetine verdiklerini belirtti. Yeni bir projeye imza atarak Matematik Evi’ni de hayata geçireceklerini söyleyen Seçer, “Bir Matematik evi açıyoruz. Çok muhteşem. Bu da bir ilk. Bir de Mersin merkezde çocuklarınızı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ne götürün. Hafta arası okullar randevulu geliyor ama hafta sonları herkese açık. Oraya çok emek verdik. Bu yüzden bir gidip görmenizi istiyorum” dedi.

“Tarsus’ta OSB ile ilgili birçok konu çözüme kavuşacak”

Tarsus OSB’de 5 bin 300 yüz dönüm alan üzerinde yatırımların hızla ilerlediğini hatırlatan Seçer, “OSB bir an önce oluşsun, yatırıma dönüşsün diye samimi katkılarımız oldu. Orada yapılan çalışmalar istihdamı çözüyor, istihdamı çözdüğün zaman da birçok konuyu çözüyorsun. Ne kadar çok iş alanı olursa, o kadar çok refah, zenginlik, huzur, sanat, kültür, modern kent, modern caddeler, modern araçlar ve restoranlar olur” diyerek, OSB yatırımının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Boltaç: “Tarsus’u Büyükşehir Belediyesi ile daha dinamik, adil ve uyumlu bir şekilde yönetmeye talibiz”

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, Tarsus’a güzel hizmetler yapmak istediğinin altını çizdi. Bu süreçte Başkan Seçer’in kendisine büyük deneyim kattığını da vurgulayan Boltaç, “Bu konuda da mihmandarımız Vahap Seçer’dir” dedi. Tarsus’un tarihinin oldukça eskiye dayandığını ve kadim bir kent olduğunu hatırlatan Boltaç, belediye başkanı seçildiği takdirde Tarsus’un tekrar canlandırılması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Kendisinin Meclis üyeliği yaptığını da hatırlatan Boltaç, belediye başkanı seçildiği takdirde Büyükşehir ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını söyleyerek, “Tarsus’u Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’le birlikte iyi bir uyum, iyi bir çalışma prensibiyle yöneteceğiz” sözlerine yer verdi.

Koçak: “Başkanımızdan Tarsus’a yapılabilecek maksimum katkıyı aldık”

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ise, Organize Sanayi Bölgesi’ne verdiği destekten dolayı Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “İş dünyasından geldiği için tabi ki iş dünyasının dilinden anlayan ve bizlere her zaman sonsuz destekleri ileten bir kişi. Bu konuda Tarsus’a yapılabilecek maksimum katkı neyse biz sonuna kadar kendisinden aldık. Almaya da devam edeceğimizi umuyoruz. Yeni adaylıkları hayırlı olsun” dedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, yerel seçimlerde Seçer’e başarılar dileyerek, “Evinize geldiniz başkanım. Tekrar hoş geldiniz” dedi.

Başkan Seçer Meclis toplantısında toplu fotoğraf çekiminin ardından Tarsus OSB Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışanlara iyi çalışmalar diledi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.