BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİM VE ÖĞRETİME BİR KATKI DAHA

BÜYÜKŞEHİR LGS KURS MERKEZİ TURGUTREİS ŞUBESİ AÇILDI

Eğitim Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 19:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİM VE ÖĞRETİME BİR KATKI DAHA

BÜYÜKŞEHİR LGS KURS MERKEZİ TURGUTREİS ŞUBESİ AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ne bir yenisini daha ekledi. 2023- 2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kurs merkezinin yeni şubesi, Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde açıldı. Hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek olan kurs merkezinde, öğrencilerin öğle yemekleri de Büyükşehir tarafından karşılanıyor.

Kent genelinde eğitime yaptığı yatırımlarla fırsat eşitliğini önceleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerin faydalandığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ne yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni şubesini Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde açan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kurs merkezinde LGS öğrencilerine yönelik hizmet veriyor.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kurs merkezinden hem okulda sorumlu oldukları dersleri destekleyici, hem de LGS’ye yönelik eğitim alan çocuklar, haftanın beş günü sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında kurstan faydalanabiliyor. Ücretsiz kaynak kitap, soru bankaları, öğretmenlerle birebir etütlerin yanı sıra denemelerle birlikte öğrencilerin desteklendiği kurs merkezinde, öğrencilerin öğle yemekleri de Büyükşehir tarafından karşılanıyor.

Vurucu: “Eğitimde fırsat eşitliğini önceliyoruz”

Dezavantajlı mahallelerde her geçen gün kurs merkezi sayısını artırdıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Turgutreis Kurs Merkezi Sorumlusu Yahya Vurucu, kayıtlar esnasında öğrencinin ailesinin gelir durumuna bakarak eğitimde fırsat eşitliğini öncelediklerini söyledi.

Kurs merkezinde, alanında uzman öğretmenler eşliğinde öğrencilere hizmet verdiklerini ifade eden Vurucu, “Her biri kendi alanında deneyimli öğretmen ve rehberlik kadromuzla hizmete başladık. Bununla birlikte çocuklara ücretsiz kaynak kitap ve deneme sınavları sağlıyoruz. Aynı zamanda kurumlar arası bilgi yarışmaları ve geziler de düzenleyeceğiz. Öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği hizmeti de sağlıyoruz” dedi.

“Öğrencilerimizi ücretsiz kaynak kitap, denemeler ve birebir etütlerle destekliyoruz”

Turgutreis Mahallesi’nin dezavantajı mahallelerden biri olduğunu ve mahallede yaşayan çocukların ciddi eğitim problemleri olduğuna dikkat çeken Vurucu, “Çocuklarımız ciddi eğitim sorunlarıyla karşı karşıyalar. Çünkü gittikleri okullarda sınıflar oldukça kalabalık. Bizim sınıf mevcudumuz 12 ve 15 kişi arasında değişiyor. Öğrencilerin anlamadığı konularda birebir etütlerle ve kaynak kitaplarla destek veriyoruz. Öğleden önce kursa gelen öğrencilerimiz burada yemeklerini yiyip okula gidiyor. Öğleden sonra gelen öğrencilerimiz ise önce yemeklerini yiyip sonra derslerine başlıyor” diye konuştu.

Kurs merkezinde hafta içi her gün 7 ve 8. sınıf öğrencilerine hizmet verdiklerini kaydeden Vurucu, “7. sınıflarımız haftada 3 gün geliyorlar, ama 2 gün de gelip anlamadıkları konularla ilgili öğretmenlerimizden etüt alabiliyorlar. 8. sınıflar ise kurs merkezine haftanın 5 günü geliyorlar. Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere gruplarımız değişiyor. Şu anda toplam 115 öğrencimiz var” ifadelerine yer verdi.

Aileler, mahallelerinde açılan kurstan oldukça memnun

Özel kurs merkezlerinde ücretlerin çok pahalı olmasından dolayı, kendisinin sürekli bir arayış içerisinde olduğunu dile getiren velilerden Tuğba Kılıçaslan, “Çocuğum bu sene 7. sınıfa başladı. Büyükşehir’in kurs merkezlerinden daha önce haberim yoktu. Kurs merkezine gelir gelmez, çocuğumun hemen kaydı yapıldı. Öğretmenlerimiz çok ilgili. Başkanımız Vahap Seçer’e, bu imkânı bizlere tanıdığı için teşekkür ediyorum. Evimiz çok yakın olduğu için, çocuğum kursa çok rahat gidip gelebilecek” şeklinde konuştu.

Öğrenciler kurs merkezinde hem okullarına, hem de LGS’ye yönelik eğitim alıyor

Haftanın 3 günü kursa gelen öğrencilerden Zeynep Eda Başkurt, “Burada Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen derslerinin hepsini görüyorum. Buraya geldikten sonra, okulda hocalarımın sorduğu sorulara rahatlıkla cevap verebiliyorum. Kurs merkezindeki hocalarımın anlatımlarını da çok beğeniyorum” dedi.

Kurs merkezinin açılışını sosyal medyada gördüklerini belirten öğrencilerden Murat Dağ, “Buraya gelmeyi ben istedim. Öğretmenlerimi çok seviyorum” derken, kurs merkezinde aldığı eğitimin okuldaki derslerine çok faydalı olduğunu belirten öğrencilerden Salkım Sayar, “Okuldan çıkınca direkt buraya geliyorum. Öğretmenlerimizin bize karşı davranışı ve tutumları, ders anlatışları çok güzel. Ücretsiz yemek de veriyorlar, yemek sorunumuz olmuyor” ifadelerini kullandı.

Evinin çok yakın olmasından dolayı kurs merkezine gidip gelirken ulaşım sıkıntısı çekmediğini söyleyen öğrencilerden Çınar Özsayar ise, “Burayı ilk başta sevmem diye düşünmüştüm, ama gelmeye başladıkça fikrim değişti. Çünkü evde çok çalışamıyordum. Kurs merkezinin, zaman geçtikçe çalışmama destek olduğunu anlayınca sevmeye başladım. Evime de çok yakın, yürüyerek rahatça gidip geliyorum” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.