BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BÜYÜK KENT KÜTÜPHANESİ İÇİN İMZAYI ATTI

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve hayırsever iş insanı Mehmet Kürk arasında, Yenişehir Büyük Kent Kütüphanesi’nin yapımı için iş birliği protokolünü imzalandı

Gündem Yayın: 09 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 09.12.2023 10:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
75 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BÜYÜK KENT KÜTÜPHANESİ İÇİN İMZAYI ATTI

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve hayırsever iş insanı Mehmet Kürk arasında, Yenişehir Büyük Kent Kütüphanesi’nin yapımı için iş birliği protokolünü imzalandı. Eğriçam Mahallesi, GMK Bulvarı üzerinde yapılacak kütüphane bin metrekareden oluşacak.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in göreve gelmesiyle 2020 yılında Bebek Kütüphanesi, 2021 yılında Ülkü Ongun Kütüphanesi ve geçtiğimiz ay da Nuri Ulusu Kütüphanesi’ni kurarak, hizmete açan Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Büyük Kent Kütüphanesi için de harekete geçti. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve hayırsever iş insanı Mehmet Kürk arasında Yenişehir Büyük Kent Kütüphanesi’nin inşaatı için iş birliği protokolü imzaladı. Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Büyük Kent Kütüphanesi ile bilgiye erişimi kolaylaştıran ve kültürel etkileşimi destekleyen bir adım daha atmış oldu. Yenişehir Büyük Kent Kütüphanesi, zengin ve çeşitli bir kitaplarla donatılacak, kitapların yanı sıra dijital kaynaklar, dergiler, akademik yayınlar ve çok daha fazlasını barındıracak. Yenişehir halkına, farklı yaş gruplarına ve ilgi alanlarına hitap eden geniş bir içerik yelpazesi sunarak, sürekli öğrenmeyi teşvik edecek ve bilgiye kolay erişimi sağlayacak.

Halkın eğitimi ve gelişimini destekleyecek projelere devam edeceklerine dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Büyük Kent Kütüphanesi, göreve geldiğimizden bu yana hayata geçireceğimiz dördüncü kütüphanemiz olacak. Yenişehir, eğitimin merkezi haline gelen bir kent. İki üniversiteye ev sahipliği yapıyor ayrıca Türkiye’deki özel okul sayısının en çok olduğu birkaç ilçeden biri. Okuryazarlık oranı ortalamanın çok üstünde. Kentimizin bu yapısına cevap verecek işlere imza atıyoruz. Bu kütüphane sadece Yenişehir için değil tüm Mersin için çok önemli bir proje. Büyük bir boşluğu dolduracak. Şimdiden kentimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, inşaatını üstlenen hayırsever iş insanı Mehmet Kürk’e ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.