BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN RUM ORTODOKS KİLİSESİ’NE ZİYARET

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İDEOLOJİK BAĞNAZLIĞI, DİNSEL TAASSUBU KABUL ETMEZ”

Gündem Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 07:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
52 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN RUM ORTODOKS KİLİSESİ’NE ZİYARET

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İDEOLOJİK BAĞNAZLIĞI, DİNSEL TAASSUBU KABUL ETMEZ”

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘EŞİT YURTTAŞLIK’ VURGUSU, “5 YILI; HERKESLE KUCAKLAŞAN, HERKESİ SEVEN, HERKESE DOKUNABİLEN BİR BAŞKAN OLARAK TAMAMLADIM”

“ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ HER ŞEYİ İFADE EDİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

Belediye Başkanlığı yaptığı 5 yıllık süre zarfında Rum Ortodoks Kilisesi ile; bir belediye başkanı vatandaş ilişkisinden öte bir kardeş duygusuyla iletişim içerisinde olduğunun altını çizen Seçer, “Burası Mersin. Burada Türkiye’ye dair her şey var. Her semavi din, her etnik yapı, her inanç grubu, her sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gruba mensup insan var. Burada belediye başkanı olmak başka bir karakter ister. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok ideolojik bağnazlığı ve dinsel taassubu kabul etmez” diye konuştu.

Eşit yurttaşlık vurgusu yapan Seçer, “5 yılı; çok rahat bir başkanlık dönemi ile, herkesle kucaklaşan, herkesi seven, herkese dokunabilen bir Başkan olarak tamamladım. Belki de hayatımın en keyifli 5 yılını yaşadım” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

Başkan Seçer: “Hem Ortodoks Kilisemiz hem de Katolik Kilisemiz ile bugüne kadar çok güzel münasebetlerimiz var”

Başkan Vahap Seçer, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Coşkun İspir Teymur nezdinde tüm camiaya bu ortamı hazırladığı için teşekkürlerini sundu. Seçer, “‘Seçim yapacağız, oy istiyoruz’ demek beni üzer. Yani mesele bu gaye değil. Ama; ‘Bizim hem Ortodoks Kilisemiz ile hem de Katolik Kilisemiz ile bugüne kadar çok güzel münasebetlerimiz var. Seçim öncesi bu kadar yeri ziyaret ediyorsunuz Sayın Başkan, kısa da olsa onları onurlandırmak lazım.’ dediler. Mutlaka ilişkilerimiz çok iyidir ama insanlar bu seçim arifesinde bunları haklı olarak bekler” dedi ve kendileri ile sohbet etmek için ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etti.

“Eminiz ve vatandaşımız bizlerin yanında olacak”

CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer ile birlikte Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ettiklerini ifade eden Seçer, “Bir seçim arifesi ama biz buradayız, eminiz ve vatandaşımız bizlerin yanında olacak. Seçim stresi yaşamadığımı söyleyebilirim. Bir belediye başkanının da seçim stresi yaşıyorsa görevi bırakması gerektiğini düşünüyorum. İyi bir belediye başkanı seçime giderken çok rahat olur ve ‘Benim vicdanım rahat. Ben 5 yıldır görev yapıyorum. Zaten benim görev alanım belli, yetkilerim tanımlanmış, hukuken de dinen de vicdanen de son derece müsterihim. Vatandaşlarım uygun görüyorsa zaten beni tekrar destekleyecek, tekrar Başkan seçecek’ der. Onun ötesinde bir şey düşünmez. Ama yeni bir aday olsaydım kendimi tanıtmak için; ‘Ben şunu yapacağım, bunu yapacağım, ben şuyum, geçmişte şu referanslarım, şu başarılarım var’ diye gayret sarf ederdim. Şu anda öyle bir durumda değilim” diye konuştu.

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ideolojik bağnazlığı, dinsel taassubu kabul etmez”

Belediye Başkanlığı yaptığı 5 yıllık süre zarfında Rum Ortodoks Kilisesi ile; bir belediye başkanı vatandaş ilişkisinden öte bir kardeş duygusuyla iletişim içerisinde olduğunun altını çizen Seçer, “Burası Mersin. Burası önemli bir şehir. Burası Türkiye. Burada Türkiye’ye dair her şey var. Her semavi din, her etnik yapı, her inanç grubu, her sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gruba mensup insan var. Burada belediye başkanı olmak başka bir karakter ister. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok ideolojik bağnazlığı ve dinsel taassubu kabul etmez” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer’den ‘Eşit Yurttaşlık’ vurgusu

Herkese bir vatandaş hüviyeti ile bakmanın öneminden söz eden Seçer, Anayasa gereği herkesin eşit yurttaş olduğunun altını çizdi. Seçer, siyasetçiler olarak da kendilerine göre bir hüküm ya da düşünce geliştirme hakkına sahip olmadıklarını ifade ederek, “Anayasa ve Anayasa’ya bağlı kanunlar çerçevesinde biz ülkede görevimiz neyse yönetimde görev alırız. Bu nedenle Belediyem; Belediye Başkanı olarak bir hukuki görevden ve bir idari anlayıştan dolayı da sizlere her zaman eşit yurttaş muamelesi yapma gayreti içerisinde olmuştur. Onu bir tarafa bırakın; bir insan olarak da dünyaya bakış olarak da dünyayı özümseme, okuma olarak da ideoloji olarak da zaten dünyada herkesin kardeş olduğu düşüncesine sahip bir Başkan olarak, 5 yılı çok rahat bir başkanlık dönemi ile herkesle kucaklaşan, herkesi seven, herkese dokunabilen bir Başkan olarak tamamladım. Belki de hayatımın en keyifli 5 yılını yaşadım” dedi ve her zaman siyasetin içerisinde olduğunu hatırlatarak, belediye başkanlığının farklı olduğunu vurguladı.

“Belediye başkanı herkesin Başkanı’dır”

Belediye Başkanı’nın kentte yaşayan vatandaşların iyi ve kötü gününde yanında olması gerektiğini kaydeden Seçer, “Başkanlık vatandaşın acısıdır. Vatandaşın üzüntüsüne ortak olması Başkan’ın görevidir. Mutlu bir gününde vatandaşını yalnız bırakmamak Başkan’ın görevidir. Hastası varsa, karnı açsa, çocuğunun eğitiminde sorun varsa, sokağında sorun varsa; Başkanlık böyle bir şeydir. Belediye Başkanı herkesin Başkanı’dır. Uçan kuşun da Belediye Başkanı’dır. Bu anlayışla 5 yılı götürdük. Mersin’de de bir huzur havası olduğunu seziyorum. Kendinizi iyi hissetmeniz, güvende hissetmeniz; bu önemli. ‘Bu kentte yaşamaktan mutluyum, bu ülkede yaşamaktan mutluyum’ dedirtebiliyorsak biz başarılıyız demektir. Gerisi teferruattır” dedi.

“Çocukların yüzünün gülmesi her şeyi ifade ediyor”

Mersin’de ilçe ilçe gezdiklerini ve bunu keyifle yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Herkesin farklı bir bakış açısı, yaşam biçimi, bölgesel farklılıkları vardır. Keyifle gidiyoruz. Buraya keyifle geliyoruz. Nereye gitsek, hangi mahalleye gitsek keyifle gidiyoruz. Eğer bu huzuru ve mutluluğu bu atmosfere biz yayabilmişsek bizim için en güzeli odur. Çocuklarımızın başkanlarını görüp yüzlerinin gülmesi zaten her şeyi ifade ediyor. Çocuklar insanlara yaklaşmakta imtina ederler ama içgüdüsel olarak birini seviyorlarsa koşarlar sarılırlar. İşte bizim için de dünya mirası bu, sevgi. Biz buradayız. Büyükşehir Belediyesi burada. Zaten iletişimimiz gayet iyi, her zaman iç içeyiz. Biz kendimizi herkesle kardeş görüyoruz” diye konuştu.

Teymur: “1 Nisan’dan sonra da kendisini belediye başkanlığı görevini yenilemiş olarak kilisemizde karşılamayı arzu ediyoruz”

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Coşkun İspir Teymur da, ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “4 yıldır Mersin’e büyük hizmetler sunan Sayın Başkanımızı büyük bir sevgiyle seviyoruz. 1 Nisan’dan sonra da tekrar kendisini belediye başkanlığı görevini yenilemiş olarak kilisemizde karşılamayı arzu ediyoruz. Çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Kilise cemaati deprem zamanında Başkan Seçer’in hep yanlarında olduğunu söyleyerek, destekleri için teşekkürlerini ilettiler.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.