BÜYÜKŞEHİR’DEN SABAH SPORUNA GELENLERE SAĞLIK TARAMASI

MERSİNLİLER BÜYÜKŞEHİR İLE SABAH SPORUNDA BULUŞUYOR

Sağlık Yayın: 02 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 02.06.2023 11:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
177 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de yaşayan 7’den 70’e herkesi sporla tanıştırmak ve sağlıklı, sporla iç içe bir Mersin için yürüttüğü faaliyetlere devam ediyor. Spor yaparak sağlıklı bir hayat sürmek isteyen vatandaşlar, Büyükşehir’in profesyonel eğitmenleri eşliğinde her sabah güne spor yaparak başlıyor.

Spor yapmaya gelen vatandaşlar ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni uygulamaya alınan ücretsiz sağlık taraması hizmetinden de ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde, ‘Harekete Devam’ sloganıyla kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen sabah sporları devam ediyor. Vatandaşlar Büyükşehir’in yeni uygulaması ile spor öncesinde sağlık taraması hizmetinden de ücretsiz olarak faydalanıyor.

Sabah erken saatlerde güneşin doğuşunu karşılayan Mersinliler, güne spor yaparak başlıyor. Mezitli Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Galatasaray Meydanı, Özgecan Aslan Barış Meydanı, Fenerbahçe Meydanı, Kır Kahvesi yanı gibi kentin farklı noktalarında sürdürülen spor etkinliklerine katılan vatandaşlar, daha dinç bir vücut ve sağlıklı bir yaşam sürdürmenin tadını çıkarıyor.

Spora gelen vatandaşlar ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan sağlık taramasından da ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. Böylelikle spor öncesi sağlık taramasından geçen vatandaşlar, kendilerine uygun olan egzersizleri, profesyonel antrenörler ve sağlık ekipleri eşliğinde gerçekleştiriyor.

Erişik: “İnsanlar memnun, bu da bizi mutlu ediyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yüzme antrenörü olan Mustafa İslam Erişik, “Biz her gün sabah saat 6.30’da Galatasaray Meydanı’nda spor yapıyoruz. Fakat sadece burada değil, kentin birçok noktasında eşzamanlı olarak sabah sporu yapılıyor. Spor yapmaya gelen vatandaşlar, ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sağlık taramasından da geçiriliyor. Sağlık için spor diyorum” dedi.

Yaz aylarına girilmesinin de etkisiyle katılımın her geçen gün daha da arttığını kaydeden Erişik, “Grup sayımız gitgide artıyor. Galatasaray Meydanı’nda 20-25 kişiyle başladığımız sabah sporu, şu anda 55-60 kişiyle devam ediyor. İnsanlar memnun ve bu da bizi mutlu ediyor. Bizde basketbol, voleybol, atletizm gibi birçok spor branşı var. Mümkün olduğu kadar geniş bir kitleye sporla hitap etmeye ve sporu Mersin’e yaymaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sabah sporu çok hoşuma gitti”

83 yaşındaki Makine Mühendisi Talat Çorakçı, sabah sporu ve sağlık taramasını değerlendirerek, “Ben sahilde yürüyüş yapıyordum. Büyükşehir’in sabah sporunu ilk defa gördüm, çok da hoşuma gitti. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını zaten çok takdir ediyorum. Vahap Seçer süper” diye konuştu.60 yaşında olduğunu, yıllardır sabah sporuna katıldığını ve sağlık taramasını da çok olumlu bulduğunu belirten Fatma Çakır, “Biz sürekli buradayız. 4 yıldır Büyükşehir’le birlikte spor yapıyoruz. Çok keyifli, çok güzel. Yaşlılığımız süper geçiyor. Güzel geçiyor, mutluyuz” dedi.

“Birlikte spor yapmak keyifli oluyor”

Kalabalık olarak ve uzman antrenörler eşliğinde spor yapmanın çok keyifli olduğunu ifade eden 67 yaşındaki Gülay Anteplioğlu, sabah sporuna mümkün olduğunca katıldığını belirterek, “Ara ara koşuyorum, spora katılıyorum, hep buradayım. Birlikte spor yapmak keyifli oluyor. Çünkü insan sporu evde de yapabilir, ama sıkılıyorsun. Burada hep birlikte yapıyoruz. Hocalar da muhteşem, güzel oluyor” ifadelerini kullandı. Sağlık taramasının da önemli olduğunu ifade eden Anteplioğlu, “Çok güzel. Sık sık bekliyoruz. 67 yaşındayım, hastaneye gitme özürlüsüyüm. Onun için burada böyle bir şey yapılması çok güzel” diye konuştu.

“Hareketler bizim yaşımıza göre ve çok güzel”

65 yaşındaki Emekli Öğretmen Nermin Ömür ise sabah sporuna sürekli geldiğini ifade ederek, “Belediyemizden çok memnunuz. Her zaman geziler düzenliyor. Hele sporumuz dört dörtlük. Hiç boş kalmıyoruz. Hocalarımızın hepsi çok iyi, çok memnunuz. Mustafa hocamızla birlikte, spor sonrasında halk oyunları çalışması da yapıyoruz. O da bir farklılık katıyor bize. Hepsi değişik bir tarzda yaptırıyor, ama hareketler bizim yaşımıza göre ve çok güzel” dedi. Sağlık taramasına daha önce de katıldığını söyleyen Ömür, “Her yıl yapılıyor. Güzel bir uygulama. Sağ olsun Vahap Bey dört dörtlük çalışıyor” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.