TARİHİ ST PAUL MEYDANI’NDA BÜYÜKŞEHİR’DEN İKİ TİYATRO OYUNU

BÜYÜKŞEHİR HER YAŞ GRUBUNU TİYATROYLA BULUŞTURUYOR

Sanat Yayın: 11 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 11.06.2023 09:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
132 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kent genelinde gösterimlerine devam ediyor. Tarihi Tarsus Evleri’nin bulunduğu Kızılmurat Mahallesi’nde yer alan St. Paul Meydanı’nda yetişkinler için ‘Kamyon’ ve çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatan ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunları sergilendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, kent genelinde gösterimlerine devam ediyor. Her yaş grubundan izleyicinin ilgisini çeken oyunları sergileyen Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Tarsus’ta sahneledikleri iki oyunla sanatseverlerden tam not aldılar.

Tarihi Tarsus Evleri’nin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesi’nde yer alan St. Paul Meydanı’nda çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatan ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ ile yetişkinlere Anadolu’nun insan özelliklerini anlatan ‘Kamyon’ oyunu sahnelendi.

Gündüz çocuklar, akşam yetişkinler için tiyatro

St. Paul Meydanı’nda ilk olarak yönetmenliğini Ozan Erdönmez’in üstlendiği, Mustafa Dincir’in de muhteşem bir performans sergilediği çocuk oyunu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu oynandı.

Akşam saatlerinde ise kırsal bir bölgede kamyonları bozulan ve kaldıkları zor durumdan kurtulmaya çalışan 4 kişinin yaşadıklarını anlatan ‘Kamyon’ oyunu izleyici ile buluştu. Memet Baydur’un yazdığı, Necati Kutlu’nun yönetmenliğinde sahnelenen ‘Kamyon’ oyununda, iş yaşamının zorlukları ve işçilerin yaşadıkları sıkıntılara sanatsal dille vurgu yapıldı.

Matyar: “Açık havada tiyatro keyfi yaşatmak istedik”

Şehir Tiyatrosu Şube Müdürü Eylem Matyar, seyircilerden olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Bugün Tarsus’a Şehir Tiyatromuzun iki oyunuyla birlikte geldik. Gündüz ‘Dünyanın Eski Zamanları’ adlı çocuk oyunumuz ve akşam da yetişkinlerimiz için ‘Kamyon’ adlı oyunumuzla, yaz akşamlarında açık havada tiyatro keyfi yaşatmak istedik. Katılım güzeldi. Seyircilerden olumlu tepkiler aldık. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

“Kamyon” adlı tiyatro oyununu çok beğendiğini belirten seyircilerden Dile Tabanoğlu, “Tarihi bir ortamdaydık. Oyuncuların performansını çok beğendik. Devamını diliyoruz, çok güzel bir oyundu. Beğenerek izledik” şeklinde konuştu.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.