‘7.ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI’ NIN BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde bu yıl 7.’sini organize ettiği ‘Uluslararası Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi

Spor Yayın: 21 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 21.11.2023 06:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
103 okunma
Takip EtGoogle News

‘7.ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI’ NIN BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

 ‘7. ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI’NDA SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde bu yıl 7.’sini organize ettiği ‘Uluslararası Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 7’den 70’e her yaştan sporcunun katıldığı turnuvaya 13 ülkeden, 26 şehirden 291 sporcu katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde bu yıl 7.’sini organize ettiği ‘Uluslararası Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. 7’den 70’e her yaştan sporcunun olduğu turnuvaya ülkemizden 234 sporcunun yanı sıra Azerbaycan’dan 31, İran’dan 10, Rusya’dan 4, Suriye’den 3, Gürcistan’dan 1, Hindistan’dan 1, Kırgızistan’dan 1, Norveç’ten 1, Türkmenistan’dan 1, Filistin’den 1, ABD’den 1, KKTC’den 2 olmak üzere 291 sporcu katıldı.

A kategorisi sıralama ödüllerinde birinci Karthik Venkataraman; En iyi Türk sporcu Eke Salih; En iyi yerel sporcu İskandarov Misratdın; yaş üstü en iyi sporcu Ulybin Mikhail; En iyi kadın sporcu Mahidan Anousha oldu. B kategorisi sıralama ödüllerinin birincisi Ünsal Görkem; En iyi yerel sporcu Özen Saadet Alperen; En iyi yaş üstü sporcu Kadrash H.; En iyi kadın sporcu ise Zahedifar Anahita oldu.

C Kategorisi Sıralama Ödülleri birincisi Gafarov Niyazi; En iyi yerel sporcu Öz Ege; En iyi kadın sporcu ise Bassari Senem Gül olurken; D kategorisi sıralama ödülleri birincisi Okuyan Zeynep İmge; En iyi yerel sporcu Atfe Omar; En iyi kadın sporcu ise Okuyan Zeynep İmge oldu.

Tok: “Sporcular, yedi gün boyunca çok başarılı müsabakalar geçirdiler”

Ödül Töreni’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, turnuvaya, 26 farklı ilden, 14 ülkeden toplam 291 oyuncunun katıldığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde ki yoğun programı dolayısıyla törene katılamadığını ve tüm sporculara selam ve başarı dileklerini ilettiğini söyleyen Tok, “Sporcular, yedi gün boyunca çok başarılı müsabakalar geçirdiler. Biz de sizlere ilimizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Turnuvada emeği geçen başta Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı, tüm hakemlerimiz, katılımcı sporcularımız ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personele çok teşekkür ediyorum. Hepinizi önümüzdeki sene düzenleyeceğimiz satranç turnuvasına da bekliyoruz” dedi.

Tulay: “Yerel yönetimlerle işbirliği yapmamız son derece önemli”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 7. Uluslararası Satranç Turnuvası’nın her zaman olduğu gibi bu yıl da başarıyla sonuçlandığından söz ederek, “Bizim yerel yönetimlerle işbirliği yapmamız son derece önemli. Türkiye Satranç Federasyonu’nun bugün geldiği noktada aldığı başarılar, uluslararası etkinlikler, yurt içi ve yurtdışı organizasyonel yeteneğine baktığımızda baktığımızda; yerel yönetimlerin de desteği ile yaptığı uluslararası turnuvaların faydalı ve önemli olduğunu görüyoruz. Ben burada 7 yıldır bize destek veren ve son yıllarda da desteğini çok daha farklı şekillerde artıran çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Kendisi satranç sporuna ayrı bir destek veriyor. Her zaman olduğu gibi her platformda desteğini açıklıyor. Ben Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Olcay Tok, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’a plaket takdim etti.

Sporcular turnuva boyunca şampiyonluk için ter döktü

Sporculardan Zeynep Görkem, “Hem kadınlarda hem genel kategoride birinci oldum. Depremden sonra böyle bir turnuvaya katılmak ve başarı göstermek beni çok gururlandırıyor. Ayrıca kız çocuklarına da özellikle satranç konusunda ilham olmak beni çok mutlu ediyor. O yüzden çok mutlu ve gururluyum. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ ne bu kadar güzel ve kaliteli bir turnuva düzenledikleri için teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

B kategorisinde birinci olan sporculardan Görkem Ünsal da, turnuvada zorlu rakiplerin olduğunu söyleyerek, “Turnuvayı sağlayan herkesin eline emeğine sağlık çok güzel bir turnuva olmuş, daha nice turnuvalara. Benim açımdan güzel geçti. Bazı oyunların 3-4 saat sürdüğü oldu ama biraz çalışınca, güzel de oynayınca başarı geliyor. Bol bol soru çözsünler açışlarını tekrar etsinler. Bunları yaptıktan sonra zaten kendilerini bir anda şampiyon olduklarını kendileri görecekler” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.