BÜYÜKŞEHİR’İN 3 KIYAFET EVİ İLE DAR GELİRLİLERİN BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

Artan hayat pahalılığı ile baş edemeyen dar gelirli vatandaşlar, Büyükşehir sayesinde rahat bir nefes alıyor

Ekonomi Yayın: 06 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.09.2023 09:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
126 okunma
Takip EtGoogle News

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR, KIYAFET EVİ İLE İHTİYAÇLARINI KOLAYLIKLA KARŞILIYOR

KIYAFET EVİ SAYESİNDE İHTİYAÇ SAHİBİ YURTTAŞLAR, TASARRUF SAĞLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği sosyal projelerle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Artan hayat pahalılığı ile baş edemeyen dar gelirli vatandaşlar, Büyükşehir sayesinde rahat bir nefes alıyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca hayata geçirilen Kıyafet Evleri, ihtiyaç sahibi yurttaşları gider kaleminden kurtararak bütçelerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Sosyal destek projeleriyle dar gelirli vatandaşlarının cebini rahatlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kıyafet Evleri sayesinde vatandaşlar kıyafet gideri derdinden kurtuluyor. Her geçen gün artan hayat pahalılığıyla baş edemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Büyükşehir’le rahat bir nefes alıyor.

İlkini Mersin Merkez Ulu Çarşı’da, ikinci şubesini Tarsus Duatepe Mahallesi’nde açan Büyükşehir, geçtiğimiz günlerde Kıyafet Evi’nin 3. şubesini Silifke’de vatandaşın hizmetine açmıştı. Yaz ve kış sezonu olmak üzere yılda 3 kez giysi yardımından faydalanan vatandaşlar, sezona uygun ihtiyaçlarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz bir şekilde karşılayabiliyor. Çocuk dış giyiminin yanı sıra ayakkabıya kadar her yaş grubuna hitap eden Kıyafet Evi’nde ihtiyaç sahibi aileler yeni ürünleri seçip alabiliyor.

Yüksekdağ: “Kıyafet Evi ile yurttaşlarımızın bütçesine katkı sağlıyoruz”

Kıyafet Evi projesi ile birlikte, sosyal güvencesi bulunmayan veya asgari ücretin altında geliri olan ailelere giysi desteği sağlandığını ifade eden Tarsus Kıyafet Evi görevlisi Fulya Arlı Yüksekdağ, “Tarsus Kıyafet Evi’miz binlerce dar gelirli vatandaşımıza hizmet veriyor. Kıyafet Evi’nin kapsamı, 0- 12 yaş aralığında çocuğu bulunan, sosyal güvencesi bulunmayan ailelerin çocuklarına giysi yardımını da içeriyor” dedi. Kıyafet Evi projesi kapsamında yakın zamanda 3. şubenin Silifke’de açıldığını kaydeden Yüksekdağ, “Mersin Merkez, Tarsus ve son olarak Silifke’de bulunan Kıyafet Evlerimizden binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde Kıyafet Evlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın giysi ve ayakkabılarını temin ediyoruz. Bu sayede aile giderlerine de katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Nergis: “Kıyafet Evi’nden mahallemizin yanı sıra civar mahallelerde faydalanıyor”

Tarsus Kıyafet Evi projesi sayesinde Gözlükule Mahallesi’ne yakın diğer mahallelerde yaşayan dar gelirli yurttaşların da faydalandığını söyleyen Gözlükule Mahalle Muhtarı Ahmet Nergis, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in mahallemize yapmış olduğu hizmetler sınırsız olarak devam ediyor. Mahallemizde bulunan dar gelirli vatandaşlarımızın yanı sıra çevre mahallelerimizde yeni giyim hizmetinden faydalanıyor. Başkanımızın yapmış olduğu tüm hizmetlerinden dolayı şahsım ve bütün Tarsuslular adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aslan: “Dar gelirli vatandaşlar yılda 3 kez ihtiyaçlarını karşılayabiliyor”

İhtiyaç sahibi vatandaşların Tarsus Kıyafet Evi ile giyim ihtiyaçlarını kolaylıkla karşıladıklarını belirten Duatepe Mahallesi Muhtarı Kemal Aslan “Tarsus Kıyafet Evi, dar gelirli vatandaşlarımıza yılda üç sefer giyim konusunda çok yardımcı oluyor. Vahap Başkanımızın yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, sağ olsun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.