MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, 2 TİYATRO OYUNUYLA SEYHAN’DA SAHNE ALDI

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, YARIYIL TATİLİNDE SEYHANLI İZLEYİCİLERLE BULUŞTU

Sanat Yayın: 04 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 04.02.2024 07:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
83 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, 2 TİYATRO OYUNUYLA SEYHAN’DA SAHNE ALDI

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, YARIYIL TATİLİNDE SEYHANLI İZLEYİCİLERLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, Adana Seyhan’da tiyatroseverlerle buluştu. Seyhan Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yarıyıl Tatili Etkinlikleri’ kapsamında yetişkinler için Matruşka, çocuklar için de Gökkuşağı’nın Altında oyununu sahneleyen ekip, büyük beğeni topladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, Seyhan Belediyesi’nin yarıyıl tatili dolayısıyla düzenlediği ‘Yarıyıl Tatili Etkinlikleri’ kapsamında Seyhanlı tiyatroseverlerle buluştu. Matruşka ve Gökkuşağı’nın Altında oyunu ile seyirci karşısına çıkan ekip, izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

Kadın-erkek ilişkileri Matruşka ile ele alındı

24 Ocak Çarşamba günü Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Matruşka oyunu ile seyirci karşısına çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sergiledikleri performans ile seyirciden tam not aldı. Tuncer Cücenoğlu’nun en çok sahnelenen oyunlarından biri olan Matruşka, kadın-erkek ilişkilerini her yönüyle ele alıyor.

Gökkuşağı’nın Altında oyunu miniklerle buluştu

Şehir Tiyatrosu aynı etkinlik kapsamında 28 Ocak Pazar günü Gökkuşağı’nın Altında oyunu ile minik tiyatroseverlerle buluştu. Bir kumpanyanın dört sanatçısının birlikte yaşama pratiklerini öğrenmek zorunda kalmaları ve bunun için bir dizi sınavdan geçmelerini konu alan Gökkuşağı’nın Altında oyununu, Nilbanu Engindeniz kaleme aldı. Oyunun yönetmenliğini Ozan Erdönmez üstlenirken, sahne tasarımını Alev Tol, ışık tasarımını Arif Temel, dramaturgluğunu Taner Çelik üstlendi. Oyun, renkli kostümleri ve sahne tasarımlarıyla minikleri adeta büyüledi.

Sadece Mersin’de değil, Türkiye’nin farklı illerinde de oyunlarını sahneleyen Şehir Tiyatrosu’nun turneleri devam edecek.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.