AKADEMİ DERNEĞİ’NDEN MERSİN’DE BİR İLK DAHA

AKADEMİ DERNEĞİ, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM HAKKINDA HER ŞEY BAŞLIKLI EĞİTİM DÜZENLİYOR

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2023 10:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
154 okunma
Takip EtGoogle News

Akademi Derneği, lisansüstü eğitimini tamamlamak isteyen ve akademik kariyer sahibi olmayı amaçlayan tüm adayları ve araştırmacıları, karşılaşabilecekleri süreçler hakkında bilgilendireceği bir eğitim düzenleyecek.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Elçisi, Harvard Business Review Türkiye Yazarı, Akademi Derneği Başkan YardımcısıDoktorant Fatma Yeşilkuş tarafından10 Ağustos 2023 Perşembe günü, saat 17:00’daGoogle Meet üzerinden“Lisansüstü Eğitim Hakkında Her Şey”başlıklı eğitim verilecek.

Lisansüstü eğitimin içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulunan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Elçisi Fatma Yeşilkuş, “Lisansüstü eğitim, lisans derecesine sahip olan bireylerin tercihlerine uygun olarak katılabileceği yüksek lisans ve doktora programlarından oluşan bir üst eğitim düzeyidir. Öğrenciler, belirli koşulları yerine getirerek kendi istekleri doğrultusunda lisansüstü eğitim programlarına dahil olabilirler. Lisansüstü eğitim, yüksek lisans ve doktora olmak üzere iki farklı dereceye yönelik programları içeriyor. Lisansüstü eğitimi hedefleyen öğrencilerin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve karşılaşabilecekleri sorunları belirlemek, eğitim sürecinin daha verimli ve etkili olmasını sağlayacaktır. Bu kapsamda, Akademi Derneği olarak bizler de ‘Lisansüstü Eğitim Hakkında Her Şey’ başlıklı eğitimimizde lisansüstü eğitim sürecini, aşamalarını, katkılarını aktarmakla birlikte merak edilen soruları yanıtlıyor olacağız” dedi.

Eğitimin içeriğine ilişkin detayları aktaran Doktorant Fatma Yeşilkuş “Eğitimimizde; yüksek lisans veya doktora yapmanın bireylerin yaşantısında ne tür değişimler meydana getirdiğini, profesyonel yaşantımıza katkılarının neler olabileceğini; tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru sürecinin ne şekilde gerçekleştiğini, yüksek lisans ve doktora sürecinde öğrencileri nelerin beklediğini ve lisansüstü eğitim sürecinde öğrencilerin ne gibi çalışmalar yapması gerektiğini ele alacağız. Eğitimimize katılmak isteyen adaylarımızın Akademi Derneğimizin kurumsal web adresi olan www.akademi.org.tr’de yer alan başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması önem arz ediyor. Daha detaylı bilgi almak isteyen katılımcılarımız info@akademi.org.tr e-posta adresinden de bizlere ulaşabilirler.” şeklinde konuştu.

Fatma Yeşilkuş Kimdir?

1994 yılında Adana’da doğan Fatma Yeşilkuş, ilk ve ortaokulu Süreyya Nihat Oral İlköğretim Okulu’nda; liseyi ise Hasan Adalı Anadolu Lisesi’nde okumuştur. Akabinde, Çağ Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tam burslu kazanmış ve dereceyle mezun olmuştur. Lisans eğitimi boyunca çeşitli kurum ve birimlerde stajını gerçekleştiren Yeşilkuş, bu süreçte, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi, Almanya Kehl Üniversitesi Proje Birimi ve Erasmus Ofisi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Projeler Birimi’nde görev almıştır.

Genel olarak iletişim, liderlik, girişimcilik ve politika alanlarında 50’den fazla saygın kurum ve kuruluştan sertifikası olan Yeşilkuş, yüksek lisans eğitimini Çağ Üniversitesi’nde tamamlayarak birincilikle mezun olmuştur. Yeşilkuş ayrıca, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Sosyal Girişimcilik Programı kapsamında gerçekleştirilen dijital ve sosyal girişimcilik vaka yarışmasında Türkiye birincisi seçilmiştir.

Yeşilkuş, 2021 yılında akademi dünyasını bir araya getirmek amacıyla kurulmuş olan Akademi Derneği’nin Başkan Yardımcısı’dır. Yeşilkuş’un temel çalışma alanları yönetim ve strateji, yönetim psikolojisi, nöroliderlik, nörostrateji ve örgütsel davranış olmakla birlikte; bu alanlarda ulusal ve uluslararası 25 bilimsel çalışması bulunmaktadır. “Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim” ve “Siyasetin Dijital Mimarisi: Sosyal Medya” başlıklı kitapların yazarlarından birisidir. Bununla birlikte, dünyada ilk kez gerçekleştirilmekte olan “Nörostratejik Yönetim” projesinin araştırmacılarındandır.

Harvard Business Review’ın Türkiye yayınlarında yazarlığa devam eden Yeşilkuş, Birleşmiş Milletler çatısı altında kurulan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Gençlik Girişimi Programı’na “Sürdürülebilirlik Elçisi” seçilerek 2023 yılındatüm dünyadan seçilen 100 kişiden birisi olmuştur.

İleri düzeyde İngilizce ve temel düzeyde Fransızca bilen Yeşilkuş, işletme alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.