BAŞKAN ÖZYİĞİT, “AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN MERSİN TEK YÜREK OLACAK”

ÖZYİĞİT, “ MERSİN’İ DÜNYA’YA TANITIYORUZ”

Spor Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 10:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
40 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN MERSİN TEK YÜREK OLACAK”

ÖZYİĞİT, “ MERSİN’İ DÜNYA’YA TANITIYORUZ”

Avrupa’da kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük turnuvası olan FIBA EuroLeague Women Final Four’u Mersin Yenişehir’de yapılacak. Final Four’un basın lansmanında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ÇBK, 12 Nisan’da yarı final maçına çıkacak, Mersinlilerin büyük desteğiyle finale kalacağımıza ve kupayı alacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

Yenişehir Belediyesinin de desteğiyle mücadele eden Mersin temsilcisi Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) geçtiğimiz yıl ikinci olduğu FIBA EuroLeague Women’da bu yıl kendi evinde şampiyon olmak istiyor. 12-14 Nisan tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek FIBA EuroLeague Women Final Four’unda maçlar, organizasyonda yer alan ÇBK Mersin’in maçlarına ev sahipliği yapan Yenişehir’deki Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak. 12 Nisan’daki yarı final müsabakalarını kazanan takımlar 14 Nisan’daki büyük finalde Avrupa şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. Mağlup olan ekipler ise aynı gün üçüncülük mücadelesinde parkeye çıkacak.

Uluslararası Basketbol Federasyonu(FIBA) tarafından düzenlenecek FIBA EuroLeague Women Final Four’unun basın lansmanı yapıldı. Lansmana Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak, Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) Asbaşkanı ve FIBA Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ve ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Özyiğit “Cumhuriyet tarihinde bir Anadolu takımının profesyonel liglerde yakaladığı en büyük başarıyı Çukurova Basket Kulübü elde etti.”

Lansmanda konuşan ve Mersin’in 2013 Akdeniz Oyunları’ndan sonra kentte düzenlenecek en büyük organizasyonlardan birine ev sahipliği yapacağını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün mutluyuz gerçekten de kentimiz için özel bir gün. Çok büyük bir organizasyonu evimize getirdik. Herhalde Mersin’de 2013 Akdeniz Oyunları’ndan sonra kentimizde yapılacak en büyük organizasyonlardan biri olacak. Bu organizasyonun bir farklı özelliği daha var. Akdeniz Oyunları’nı kentte taşımak biraz da lobi gerektiriyor. Ancak burada bilek gücü de lazım. Yani son dörde kalmadan aday olamıyorsunuz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’nın en büyük dört takımı arasına girdik. Cumhuriyet tarihinde bir Anadolu takımının profesyonel liglerde yakaladığı en büyük başarıyı Çukurova Basket Kulübü elde etti. Kulüp Başkanımız Serdar Çevirgen ve takımımızı kutluyorum.” dedi.

“Hiçbir başarı tesadüf değil”

2019 yılında Yenişehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığında attıkları ilk imzalardan birinin ÇBK’nın tesisleri ile ilgili olduğunu hatırlatan Başkan Özyiğit şunları söyledi: “Hiçbir başarı tesadüf değil. 5 yıl önce göreve geldiğimizde ilk imzalarımızdan birini Çukurova Basket Kulübü’nün modern spor tesislerinin yapımı için atmıştık. O tesise bir yatırım yaparak, Avrupa’nın değil Dünya’nın en güzel tesislerinden birini oluşturan Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Mersin Valimiz sporu seven iki yönetici, bu anlamda da şanslıyız. Dolayısıyla parçalar birleşince ortaya bir başarı çıkıyor. Ve tesislerin, altyapının ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. ÇBK çok büyük başarı sağladı. Avrupa’da büyük işlere imza attı. Türkiye’de

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kentimize getirdi. Ve daha da önemlisi altyapıda 500’ün üzerinde sporcu yetişiyor. Her branştan Milli Takımlara en az iki sporcu veren tek kulüp niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Kentimizin gelişimi, spora yaklaşımı, gençlerimizin spora yönelimine büyük bir ivme kazandıracak bir iş. Dolayısıyla büyük bir kazanım olarak görüyorum. Mersin olarak bu organizasyona sahip çıkacağız. Sayın Valimizin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın destekleriyle bu organizasyonun altından yüzümüzün akıyla en iyi şekilde çıkacağımızı düşünüyorum.”

“Mersin’i Dünya’ya tanıtıyoruz”

Bu tür organizasyonların Mersin’in Dünya çapında tanıtılmasına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit, 20-21 Nisan tarihlerinde Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’na da ev sahipliği yapacaklarını kaydetti. Başkan Özyiğit, “Türkiye dışarıdan bakıldığında İstanbul ve Ankara’dan ibaret gibi görünüyor. Ama kentimizin büyük bir potansiyelinin olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Mersin’i Dünya’ya tanıtıyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak 4 yıl önce başlattığımız triatlon yarışmalarında geçen yıl Avrupa yarışlarını Mersin’de getirmiştik. 20-21 Nisan tarihlerinde Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Mersin’de düzenlenecek. Yani bu da bizim Dünya sahnesinde yaptığımız bir organizasyon olacak. Ve kentimizin tanıtımına büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.