TARSUS TİCARET BORSASI'NDAN TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN’A ZİYARET

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti

Gündem Yayın: 08 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.09.2023 07:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS TİCARET BORSASI'NDAN TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN’A ZİYARET

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke , yönetim kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz birlikte gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, bölge tarımı başta olmak üzere Tarsus gündemi ile ilgili  değerlendirmede bulundular. 

Özellikle Tarsus’un kırsal mahallelerinde sıkça yetişen dikenli incir ( Lap İnciri) ile ilgili düşüncelerini Başkan Bozdoğan ile paylaşan  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Türkiye’de resmi olarak sadece Tarsus’ta kurulan Dikenli incir üreticiler birliği ile incirimizin tanıtım çalışmaları ve faydaları konuşanda çalışmalar yapmaktayız. Tarsus Belediyemiz, bu konuda özellikle taşlık kırsal alanda, bizlere bir yer tahsis ederse bizde bu birliğin amacına uygun olarak faaliyetini belediyemizle birlikte hızlandırmış oluruz. “ dedi.

Tarsus ortak paydasında, Borsa olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke  “Tarsus Ticaret Borsası olarak, kentin ticaretinin, ekonomisinin ve sosyo kültürel alanda toplumsal hayatı da içine alan gelişmelerde elimizi her zaman taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Ortak akılla hareket etmek ilçemizin faydasına olacaktır. Borsamız geçmişten bugüne kadar kurum, kuruluş, meslek odaları ile ortak akılla hareket etmiştir. Sosyal, ekonomik ve stratejik konularda ortak projeler hazırlayıp kentimize büyük faydalar sağlayabiliriz” ifadesini kullandı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise, Borsa yönetiminin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Mustafa Teke ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar diledi.

Akil insanların ortak payda Tarsus etrafında birleşmesini kendisinin de çok istediğini dile getiren Başkan Bozdoğan, Tarsus Ticaret Borsasının özellikle son 10 yıl içerisinde Tarsus ve Borsa üyeleri için hayata geçirdiği projeleri yakından takip ettiğini belirterek, “ Ben öncelikle lisanslı depolar başta olmak üzere soğuk hava depoları, Pazar yeri projelerini hayata geçiren önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Murat Kaya ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki; mevcut borsa yönetim kurulu üyelerimizde Sayın Murat Kaya’nın abiliğinde yeni projelere imza atacaklardır.” Şeklinde konuştu.

Bu dönemde gerçekleştiremedikleri bazı projeleri önümüzdeki dönemde hayata geçirmek istediklerine vurgu yapan Başkan Bozdoğan, “ bugün il konusu bizim kırmızı çizgimiz. Bu konuda Tarsus taki tüm STK’larının temsilcilerinin desteğine ihtiyacımız var, İl konusu ile ilgili geçmiş yıllarda yaptığımız lansman sonrasında sayın murat kayanın il konusu ile ilgili yaptığı açıklama benim çok hoşuma gitmişti.

Bu konuda sizlerin de bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Özellikle Tarsus Belediyesi olarak, tarım ile ilgili çalışmalarımız ülke genelinde büyük ses getirdi. Tarsus Ticaret Borsasında tarımla ilgili çalışmalarını yakından takip ettiğim için Tarsus Belediyemizin de çalışmalarına Borsa Yönetiminin de katkı vereceğine yürekten inanıyorum. Şunun da altını çizerek belirtmek isterim ki; Sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın katkı ve destekleri bir belediyenin daha iyi hizmet vermesi noktasında önemlidir. Çünkü belediyenin yapacağı hizmetler tek başına bir yere kadar ulaşır. Biz birlikte el ele verdiğimiz zaman yapacağımız çalışmalar daha hızlı bir şekilde ivme kazanarak daha güzel noktalara taşınacaktır.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

Ziyaret sonrasında Ticaret Borsası Yönetim Kurlu Başkanı Mustafa Teke, Tarsus’a özgü borsanın coğrafi işaretini aldığı Tarsus Sarıulak zeytinyağını Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ a hediye etti.

 

 

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.