BAŞKAN SEÇER, ÇOCUK MECLİSİ TOPLANTISI’NA KATILDI

SEÇER’DEN ÇOCUK MECLİSİ’NE“KENTİMİZE DEĞER KATIYORSUNUZ, ÇOCUK MECLİSİ’NİN DEVAMLILIĞINI ARZU EDİYORUM, ÇOCUKLARIMIZA DEMOKRASİ BİLİNCİNİ AŞILAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gündem Yayın: 24 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2024 06:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
77 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, ÇOCUK MECLİSİ TOPLANTISI’NA KATILDI

SEÇER’DEN ÇOCUK MECLİSİ’NE“KENTİMİZE DEĞER KATIYORSUNUZ, ÇOCUK MECLİSİ’NİN DEVAMLILIĞINI ARZU EDİYORUM"

"ÇOCUKLARIMIZA DEMOKRASİ BİLİNCİNİ AŞILAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi 1. Dönem Çocuk Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

 Çocuk Meclisi’nin yaptığı çalışmaları çok önemli bulduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Görüyorum ki Mersin’e hizmet etmenin bilinci ve şevkiyle çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Zaman zaman aldığım bilgiler doğrultusunda çalışmalarınızdan da haberdar oluyorum. Son derece önemli değerli çalışmalar yapıyor, kentimize değer katıyorsunuz. Bundan dolayı da sizleri kutluyorum” dedi.

 Demokrasilerde seçilmişlere yetki verenin de o yetkiyi geri alanında halk olduğuna dikkat çeken Seçer, “2019 seçimlerinde Mersin halkı 5 yıllık görevi şahsıma verdi. Şimdi 5 yılın sonuna geldik. 31 Mart’ta tekrar Mersin halkından güven tazelemelerini isteyeceğiz” diye konuştu.

 Devlette devamlılığın esas olduğunu ve Meclisi üyelerden de Çocuk Meclisi’nin çalışmalarının devamlılığını arzu ettiğini dile getiren Seçer, “Mersin’de küçük yaşta çocuklarımıza, geleceğimizin umudu olan evlatlarımıza, demokrasi bilincini aşılamak için Çocuk Meclisi’nin devamını isterim” dedi.

 Yaklaşık 1 hafta sonra seçimlerin gerçekleşeceğini hatırlatan Seçer, “Sükûnet içerisinde, demokrasimize yaraşır, birliğimize beraberliğimize halel getirmeyen bir süreci tamamlarız ve 31 Mart akşamı doğal olarak ‘Sayılı gün çabuk geçer, Mersin için Vahap Seçer’ sloganıyla ikinci 5 yıllık görevi vatandaşlarımızdan devralırız” diye konuştu.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi 1. Dönem Çocuk Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

 “Kentimize değer katıyorsunuz”

Konuşmasına Meclis Başkanı nezdinde tüm üyelere kendisini toplantıya davet ettikleri için teşekkür ederek başlayan Başkan Seçer, “Görüyorum ki Mersin’e hizmet etmenin bilinciyle ve şevkiyle çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Zaman zaman aldığım bilgiler doğrultusunda çalışmalarınızdan da haberdar oluyorum. Son derece önemli değerli çalışmalar yapıyor, kentimize değer katıyorsunuz. Bundan dolayı da sizleri kutluyorum. Sizlere Mersin adına teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimizin kent hakkında bilgilerinin geliştiğini, Mersin’in sorunlarına daha vakıf olduklarını ve bu konuda da kafa yorduklarını, çözüm ürettiklerini, yeni projeler konusunda çalışmalar sergilediklerini görüyorum” dedi.

 Çalışmaları kapsamında ilçelerde sürdürdüğü programlarda Çocuk Meclisi üyelerinin zaman zaman kendisine eşlik ettiğini aktaran Seçer, “Umut ediyorum bundan sonra da Mersin’in her noktasında yaptığımız çalışmalarda sizlerin bizlere desteği olur” dedi.

 “Mersin halkından güven tazelemelerini isteyeceğiz”

Demokrasilerde seçilmişlere yetki verenin de o yetkiyi geri alanında halk olduğuna dikkat çeken Seçer, “2019 seçimlerinde Mersin halkı 5 yıllık görevi şahsıma verdi. Bana ‘5 yıl Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapma yetkisini size veriyoruz Sayın Başkan’ dediler. Şimdi 5 yılın sonuna geldik. 31 Mart’ta tekrar Mersin halkından güven tazelemelerini isteyeceğiz. Diyeceğiz ki Mersin halkına; ‘Halkımız; bizim 5 yıllık hizmetlerimizden memnunsanız, biz de 5 yıl daha size hizmet etmek istiyoruz. Bize destek verin.’ ” ifadelerini kullandı.

“Sayılı gün çabuk geçer, Mersin için Vahap Seçer”

Gelişmiş ve uygar toplumlarda demokratik yarışların, etik kurallar çerçevesinde, bağımsız, tarafsız ve devlet erkinin müdahalesi olmadan sürdürüldüğünün önemini anlatan Seçer, “Bugüne kadar Mersin’de yaptığımız kampanyada ne mutlu ki bizi üzecek, ‘Keşke olmasaydı’ dedirtecek, toplumumuzu geren, üzen herhangi bir hadiseyle karşı karşıya kalmadık. 1 hafta sonra zaten seçimlere gideceğiz ve umarım şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da sükûnet içerisinde, demokrasimize yaraşır, birliğimize beraberliğimize halel getirmeyen bir süreci tamamlarız ve 31 Mart akşamı doğal olarak ‘Sayılı gün çabuk geçer, Mersin için Vahap Seçer’ sloganıyla ikinci 5 yıllık görevi vatandaşlarımızdan devralırız” diye konuştu.

 “Evlatlarımıza, demokrasi bilincini aşılamak için Çocuk Meclisi’nin devamını isterim”

Devlette devamlılığın esas olduğunu ve Meclisi üyelerden de Çocuk Meclisi’nin çalışmalarının devamlılığını arzu ettiğini dile getiren Seçer, “Devlet yönetiminde makamlar vardır ama makamı işgal edenlerin devamlılığı yoktur. Belli bir süre bir kişi görev yapar daha sonra bir başkasına bayrağı teslim eder. Görevi alanda görev süresi boyunca hizmetlerine devam eder. Şu anda belediye başkanınızım, umarım ikinci 5 yılda devam edeceğiz. Her hal ve şartta Mersin’de küçük yaşta çocuklarımıza, geleceğimizin umudu olan evlatlarımıza, demokrasi bilincini aşılamak için Çocuk Meclisi’nin devamını isterim” dedi.

 Seçer, Meclis üyelerinin taleplerini yanıtladı

Konuşmasının ardından Çocuk Meclisi üyelerinden gelen talepleri dinleyen ve notlar alan Başkan Seçer, aktarılan istekler hakkında bilgi verdi. Okuma Salonu ve deniz temizliği talebi ile ilgili konuşan Seçer, “Mersin genelinde toplamda 12 adet okuma salonumuz var. Her geçen gün bunun sayısını da artıracağız. İlçelerimizde mümkünse her ilçemizde bir değil birden fazla okuma salonu olmasını arzu ediyoruz. Dikkatimi çeken bir diğer konu, deniz ve çevre temizliği ile ilgili iki ayrı meclis üyemizden geldi. Bu konuda toplumu daha iyi bilinçlendirmek için Çocuk Meclisi’mizin de katkılarıyla, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımıza, çevre temizliği ve deniz temizliği bilincini aşılayacak bilgilendirme toplantılarının yapılmasını istiyorum” sözlerine yer verdi.

 İklim ve Sıfır Atık dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni çok önemsediğini de sözlerine ekleyen Seçer, “Buradan velilerimizi de haberdar etmek istiyorum. 29 Ekim’de açtığımız Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni şu ana kadar 60 bine yakın çocuk ziyaret etti. Yaklaşık 120 deney atölyesi, Türkiye’nin en büyük planetaryumu ve uzay teleskopunun olduğu izleme odası var. Mutlaka çocuklarımızın oraya gitmesini arzu ediyoruz” dedi.

 İlçelerden gelen park talepleri hakkında da Çocuk Meclisi üyelerini bilgilendiren Seçer şunları kaydetti:

“Elbette ki yeşil alanlar arttırılsın. Özellikle ilçelerimizde her mahallede. Küçük parkların sorumluluğu ilçe belediyelerinde ve bu konuda çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Daha büyük parklar, örneğin Kültür Park, Atatürk Parkı, 68’liler Ormanı ve yeni yapacağımız 500 dönümlük Müftü Deresi Yaşam Parkı bizim sorumluluğumuzda. Bu park bizim önümüzdeki 5 yılda en önem verdiğimiz projelerden bir tanesidir. Mersinlere sözümüzdür, gelecek 5 yıl içerisinde Müftü Deresi Yaşam Parkı’nı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 500 dönümlük çok büyük bir yeşil alan, park olacak. Şimdiden Mersinlere hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

 Konuşmaların ardından Çocuk Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis üyeleri önergelerin okunmasının ardından komisyonlardan gelen konuları görüştü.

Meclis Toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.