MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KAR NÖBETİ SÜRÜYOR

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ YOLLARI AÇIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

Gündem Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 06:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
47 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KAR NÖBETİ SÜRÜYOR

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ YOLLARI AÇIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışları dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yollarda ulaşımın aksamaması için canla başla çalışıyor. Ekipler, karla mücadele çalışmalarını birçok araç ve iş makinesi ile gerçekleştiriliyor. Kış dönemine hazırlık kapsamında daha önce tüm tedbirlerini alan ekipler, kar nedeniyle olumsuz etkilenen bölgelerde yolları ulaşıma açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

Ekipler ayrıca, kar dolayısıyla yolarda mahsur kalan vatandaşların da imdadına yetişiyor. Çalışmalar kapsamında Erdemli ilçesi Sorgun Mahallesi Koçakpınarı mevkiinde mahsur kalan vatandaşlar ile Mezitli ilçesi Fındıkpınarı Mahallesi’nde yolda kalan bir vatandaş kurtarıldı.

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışları dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yollarda ulaşımın aksamaması için canla başla çalışıyor. Ekipler, karla mücadele çalışmalarını birçok araç ve iş makinesi ile gerçekleştiriliyor. Kış dönemine hazırlık kapsamında daha önce tüm tedbirlerini alan ekipler, kar nedeniyle olumsuz etkilenen bölgelerde yolları ulaşıma açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

Karlar küreniyor, yollar kapanmadan açılıyor

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Karla Mücadele Ekipleri, gece boyu süren yağışın yolları kapamaması için kar küreme çalışması yaptı. Yağışın fazla olacağı noktalar için önceden konuşlanan ve teyakkuz halinde olan ekipler, yağış başladığı andan itibaren çalışmalara başladı. Yol Yapım Karla Mücadele Ekipleri; ana arterler, görev, yetki ve sorumluluk alanındaki kırsal mahallelerdeki yollarda kar küreme, tuzlama, biriken karları temizleme çalışması yürütmeye devam ediyor. Greyder, kazıyıcı, yükleyici, kar küreme ve tuzlama aracı ile çalışan ekipler, muhtarlar ve vatandaşlardan Teksin aracılığıyla gelen talepleri de dikkate alarak anında müdahale etme noktasında hızlı bir çalışma yürütüyor. Ulaşıma kapalı olan yollara girerek mahsur kalan vatandaşların da imdadına yetişen ekipler, gece ve gündüz vardiyası olmak üzere 7/24 esasına göre çalışıyor.

Karla Mücadele Ekipleri bu kapsamda ilçelerde de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışan ekipler; kar küreme, tuzlama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler, ana arterler ve kırsal mahallelerdeki yollarda küreme, tuzlama ve biriken karları temizleme faaliyetlerine titizlikle devam ediyor.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi bünyesinde görev yapan karla mücadele ekipleri; Toroslar, Mezitli, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut ve Çamlıyayla ilçelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalar yapıyor. Arslanköy Mahallesi, Arslanköy-Yedigöz, Değnek Tırtar Grup Yolu, Arslanköy Başpınar Mevki, Hangediği Horuzlu Mahallesi, Gözne- Ayvağediği, Tırtar- Değnek Arası, Arslanköy Çatak Mevki, Mezitli Fındıkpınarı Apsungüzlesi, Akarca Güzlesi, Denkeser Caddesi, Hangediği Çağlarca Grup Yolu, Çopurgediği Caddesi, Arslanköy Çatak ve Başpınar ana arterler, Mezitli İlçesi Fındıkpınarı-Demirışık Mahallesi Grup Yolu, Gözne Ayvagediği-Değirmendere, Alanyalı, Hangediği ve Sadiye Grup Yolu, Demirışık, Fındıkpınarı Grup Yolu, Erdemli Sorgun Mahallesi, Sarıkaya Mahallesi, Küstüllü Mahallesi, Çamlıyayla-Sebil Yolu, Çamlıyayla-Fakılar Mahallesi, Toroslar Alanyalı, Kızılkaya, Değirmendere, Ayvagediği ve Gözne Mahallelerindeki ana arterler başta olmak üzere, gece boyu birçok noktada kar küreme çalışması yapan ekipler faaliyetlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri ile Muhtarlık İşleri Dairesi iş makinaları vasıtasıyla kar küreme, yol temizleme ve açma faaliyetini koordine olarak gerçekleştiriyor.

Ekipler, kar yağışının etkili olduğu bölgelerden gelen ihbarlara da kısa sürede yanıt vererek, ivedilikle müdahale ediyor. Çalışmalar kapsamında ekipler tarafından Erdemli ilçesi Sorgun Mahallesi Koçakpınarı mevkiinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Yine ihbar üzerine Mezitli ilçesi Fındıkpınarı Mahallesi’nde yolda kalan bir vatandaş daha kurtarıldı. Yol Yapım ekipleri kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerdeki mahallelerde yolların ulaşıma kapanmaması için kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarına devam edecek.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.