SEÇER, AKDENİZ İLÇESİ’NDE ÇARŞI ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ “BİZ HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIZ”

“1 NİSAN’DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ, MERSİN HALKININ DESTEĞİYLE MERSİN’E DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Gündem Yayın: 09 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 09.03.2024 09:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
53 okunma
Takip EtGoogle News

SEÇER, AKDENİZ İLÇESİ’NDE ÇARŞI ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ “BİZ HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIZ”

“1 NİSAN’DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ, MERSİN HALKININ DESTEĞİYLE MERSİN’E DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 “KENT MERKEZİNİ YENİDEN CANLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Akdeniz İlçesi’nde çarşı esnafı ile bir araya geldi.

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili hiçbir endişelerinin olmadığını söyleyen Seçer, “Mersin halkının desteğiyle 1 Nisan’dan sonra da görevimize devam edecek, Mersinimize değer katmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Mersin’in her kesimin yaşadığı bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, kentte belediye başkanlığı yapacak insanın hiçbir yurttaşın siyasi, etnik, dini kimliğine bakmaması gerektiğini belirterek, “Bizim için her yurttaşımız eşittir. Biz herkesin belediye başkanıyız” diye konuştu.

Kent merkezinin tarihi bir özellikte olduğunu belirten Seçer, merkezi yeniden canlandırmak ve cazibe merkezi haline getirmek için Büyükşehir olarak çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Seçer: “Kent merkezini yeniden canlandıracak çalışmalar yapıyoruz”

Esnaf ile birlikte kahvaltı yapan Seçer, ardından esnafla sohbet etti. Mersin’in her geçen gün büyüdüğünü ve büyük AVM’lerin yapılmasıyla birlikte kent merkezinin boşaldığını söyleyen Seçer, durağanlıktan iş yapamayan esnaf için çarşı merkezde yeni bir durak açtıklarını belirtti. Seçer, “Esnaf halinden şikâyetçi. Bu durağın açılmasının nedeni sizlerin talebi. ‘Biz iş yapamıyoruz, müşteri gelmiyor en azından bu durakla birlikte buraya minibüsler, otobüsler girerse esnafta hareketlenir, faydası olur’ dediniz. Biz de bu önerinizi dikkate aldık. Şimdi minibüs ve otobüsler buradan geçiyor. Yolcu indirip, bindiriyor. Buranın da hareketlenmesine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Tarihi bir özellikte olduğunu belirttiği kent merkezinde 49 dönümlük bir alanda çalışma yaptıklarını kaydeden Seçer, kent merkezini yeniden canlandırmak için bu çalışmaların oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Çarşı merkezde yapılan ve yapılması planlanan restorasyon çalışmalarına değinen Seçer, “Kırmızı Lacivert İşhanı’nı boşalttık. Zafer Çarşısı’nın da boşaltılmasını bekliyoruz. Özel İdare İşhanı’nın tamamını yıkıp orayı kent meydanına çevireceğiz. Kasaplar Çarşısı’nı da kamulaştırdık. Oranın da restorasyonuna başlayacağız. Orayı; hediyelik eşya, kafe, restoran, her dükkânın farklı fonksiyon yüklendiği daha çok turistik bir mekan haline getireceğiz. İnsanlar bu bölgeye geldiği zaman orada zaman geçirebilecek. Azak Han’ın sahipleriyle de görüşüldü. Aynı zamanda Karamancılar Konağı’nda restorasyon çalışmalarını başlattık. Yakın zamanda onu da tamamlayacağız. Gülnar Oteli’ni restore ettik. Güzel bir gastronomi evi oldu. Bütün bu çalışmalar bölgenin canlanmasını sağlayacak çalışmalar” diye konuştu.

Kent merkezinde sit alanları olduğunu ve yapılan çalışmaların izne ve projeye tabi olması gerektiğini vurgulayan Seçer, bu çalışmaların belli prosedürler çerçevesinde yapıldığını ifade etti. Taş Bina’nın restorasyon çalışmalarına da başlandığını söyleyen Seçer, 1 Nisan’dan sonra Başkanlık makamının yeni yerine taşınacağını belirtti.

“Belediye Başkanı ayrım yapmadan herkesi kucaklar”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Mersin halkının desteğiyle ikinci dönemde göreve ve hizmete devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “İkinci 5 yılda Mersin'e katacağımız değerler için yine çalışacağız. Yine gecemizi gündüzümüze katacağız. 5 yılda imkânlarımızı en iyi şekilde nasıl kullandıysak, yine kullanmaya devam edeceğiz. Bizim aşkımız, yurttaşımız. Ben seçimlere kadar CHP’li Belediye Başkan Adayıyım ama 31 Mart’ta sandıklar açılıp Vahap Seçer’in Başkanlığı ilan edildiği andan itibaren yine parti gözetmeksizin herkesin belediye başkanı olacağız. Belediye başkanlığı böyledir. Belediye başkanının siyaseti ve ideolojisi olur ama yönetim anlayışında ayrımcılık olmaz. ‘Bu benim seçmenim, partilim, hemşehrim’ deyip ayrımcılık yapmaz, herkesi kucaklar” dedi.

Mersin’de herkesin bir arada yaşadığına dikkat çeken Seçer, Belediye Başkanlığı yaparken kimsenin etnik yapısına göre ayrımcılık yapmadan hizmet ettiklerini belirtti. Seçer, “Mersin’de belediye başkanlığı yapacak insanın kimsenin etnik kimliğini görmemesi lazım. Biz herkese saygı duyuyoruz” dedi.

“Mersin, başkanını bulmuştur”

Mersin’in kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayan siyasetçilerin yöneteceği bir şehir olduğunu vurgulayan Seçer, “Mersin, başkanını bulmuştur. Herkesi seven, herkese saygı duyan bir başkanı vardır. Hiçbir endişemiz yok. Çocuklarımızın bize olan sevgisi, yaşlı veya bakıma muhtaç yurttaşlarımızın bizlere ettiği dualar bizleri koruyor. Yurttaşlarımızın desteğiyle 31 Mart seçimlerinde açık ara farkla yine biz seçileceğiz. Yine Mersin’e aşkla hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Buluşmada taleplerini Başkan Seçer’e ileten çarşı esnafı da, Başkan Seçer’in esnafın yanında bir başkan olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir’in hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti. Buluşmanın ardından çarşıdaki dükkanları ziyaret eden Seçer, esnafa ‘Hayırlı işler’ dileğinde bulundu. Gezisi sırasında Mersinlilerin sevgisiyle karşılaşan Seçer, sık sık “Yanındayız Başkanım, yolun açık olsun” cümlelerini duydu.

Esnaf gezisinin ardından Taş Bina önünde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda çalışan kadın personel tarafından çiçekle karşılanan Seçer, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Personel de, kadınların her zaman yanında olmasından dolayı Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Bakan Seçer kendisini karşılayan kadın personele, içerisinde mor reyhan, ince yapraklı fesleğen, kadife çiçeği gibi farklı bitkilerin olduğu tohum topları paketi hediye etti.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.