BAŞARIR'IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “CUMHURİYET VE KAZANIMLARIMIZA SALDIRANLAR KARŞILARINDA BİZLERİ BULACAKLARDIR”

Gündem Yayın: 20 Mayıs 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 20.05.2023 08:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
218 okunma
Takip EtGoogle News

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 19 Mayıs 1919’un tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu belirterek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 104 yıl önce bağımsızlık ve özgürlük ruhuyla Samsun’a çıkmış ve milli mücadeleyi bu anlayışla başlatmıştır.

Bugünün bir gurur günüdür. Atamız Samsun’a çıkmış, Havza, Amasya, Erzurum, Sivas kongrelerini yapmış ve ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’, demiştir. ‘Manda ve himaye kabul edilemez’, demiştir. 1 santim toprağımızı kimselere veremeyiz, demiştir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başlatmış olduğu milli mücadeleyle ülkemizi işgalden kurtarmış ve sonunu Cumhuriyetle taçlandırmıştır.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi işgalden kurtarmamış, Medeni Kanun’u çıkarmış, laiklik anlayışını Anayasamıza koymuş, kalkınmamız için şeker fabrikaları, demiryolları, limanlar, tersaneler kurmuştur.

Bugün Cumhuriyetimize ve kazanımlarına saldıranlar, karşılarında Mustafa Kemal Atatürk’ün her söyleminde değer verdiği Türk gençliğini bulacaklardır.

Gencimizle, yaşlımızla ırk, dil, din, mezhep farkı gözetmeksizin ülkemizi her alanda daha yukarılara çıkarmak için mücadele edeceğimizden asla şüphe yoktur.

Bu sebeplerle en zor şartlarda bile azimle, kararlılıkla mücadele etmeyi ve umudu hiçbir zaman kaybetmemeyi bizlere öğreten Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve özlemle anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı onurla, gururla kutluyorum”

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.