ATATÜRK’ÜN MERSİN’E GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SEÇER: “MERSİNLİLER DE VATAN SAVUNMASINDA YAZDIKLARI EŞSİZ DESTANLA TARİHİMİZDE HAK ETTİĞİ YERİ ALMIŞLARDIR”

Gündem Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 06:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
58 okunma
Takip EtGoogle News

ATATÜRK’ÜN MERSİN’E GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SEÇER: “MERSİNLİLER DE VATAN SAVUNMASINDA YAZDIKLARI EŞSİZ DESTANLA TARİHİMİZDE HAK ETTİĞİ YERİ ALMIŞLARDIR”

“MERSİN’E VE MERSİNLİLERE HİZMET EDİYOR OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı. Mersin Tren Garı’nda muharip gazilerden oluşan temsili heyetin karşılanması ile başlayan kutlama programı; Tren Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen coşkulu yürüyüş ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Seçer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı özgürlük ateşi, dalga dalga tüm Anadolu’yu sarmıştır. Mersinliler de vatan savunmasında yazdıkları eşsiz destanla tarihimizde hak ettiği yeri almışlardır” dedi.

Başkan Seçer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünde ifade edildiği gibi; bugün Mersinlilerin Mersin’e sahip çıkmanın haklı onurunu ve gururunu yaşadıklarından söz ederek, “Mersin’de; bir arada, hoşgörüyle ve kardeşçe yaşıyoruz. Kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan güzel kentimizde; Atamızın yol göstericiliğinde çalışıyor, kentimize değer katıyoruz. Mersin’e ve Mersinlilere hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü kutlandı. Kutlama programına; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra muharip gaziler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kutlama programı Gar’da başladı

Mersin Tren Garı’nda başlayan programda ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri yapıldı. Ardından protokol üyeleri tarafından muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılandı. İçerisinde gazilerin bulunduğu tren, Mersin Garı’na geldikten sonra bir gazi tarafından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a Türk bayrağı teslim edildi.

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yılında coşkulu kortej

Tren Garı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na coşkulu bir şekilde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden tören, Vali Pehlivan, Tuğamiral Fırat ve Başkan Seçer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Bir öğrencinin şiir okuduğu programda Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri yapıldı.

Başkan Seçer: “Mersinliler de vatan savunmasında yazdıkları eşsiz destanla tarihimizde hak ettiği yeri almışlardır”

Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Vahap Seçer; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’i 17 Mart 1923’te Ordu Başkomutanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak ziyaret edişinin 101. yıl dönümünde bir araya gelmenin gurur ve coşkusunu yaşadıklarını kaydetti. Başkan Seçer, “Bugün, o tarihi günü anarak, geçmişimizin kahramanlık dolu sayfasını bir kez daha hatırlıyor ve minnettarlıkla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı özgürlük ateşi, dalga dalga tüm Anadolu’yu sarmıştır. Mersinliler de vatan savunmasında yazdıkları eşsiz destanla tarihimizde hak ettiği yeri almışlardır. Mersin’e ve Mersinliler’e büyük bir değer veren ve çeşitli tarihlerde kentimizi 10 kez şereflendiren Gazi Mustafa Kemal’in aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemize ve Mersinimize yaptıkları için kendisine minnetle teşekkür ediyorum” dedi.

“Mersin’e ve Mersinlilere hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz”

Başkan Seçer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünde ifade edildiği gibi; bugün Mersinlilerin Mersin’e sahip çıkmanın haklı onurunu ve gururunu yaşadıklarından söz ederek, “Mersin’de; bir arada, hoşgörüyle ve kardeşçe yaşıyoruz. Gerek ülkemizin, gerekse de güzel kentimizin hak ettiği gibi bir refah kenti olması ve kalkınması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan güzel kentimizde; Atamızın yol göstericiliğinde çalışıyor, kentimize değer katıyoruz. Mersin’e ve Mersinlilere hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“Kahramanlarımızın bu destanı, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideri ulusumuza armağan etmiştir”

‘18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünden de söz eden Seçer, bu zaferin, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık direnişinin ilk adımlarının atıldığı ve tarihimizin en önemli zaferlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, “Bu onurlu zaferde; on binlerce Mehmetçik omuz omuza çarpışmış ve yine on binlercesi şehit düşmüştür. Kaderine boyun eğmeyi reddeden kahramanlarımızın bu destanı, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dâhiyi, bir lideri ulusumuza armağan etmiştir. Bu eşsiz zaferin ardından ulusumuz, Atatürk’ün önderliğinde girdiği çetin mücadeleler sonucunda bağımsızlığa ulaşmış, Ulusal Egemenlik, Meclisimizin çatısı altında vücut bulmuştur. Egemenliğin sonsuza dek kayıtsız şartsız milletimizde kalacağına olan inancımla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunmasında gözünü kırpmadan şehit olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, bir öğrencinin şiir okumasının ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.