TARSUS TİCARET BORSASI, KURULUŞUNUN 72. YILDÖNÜMÜNDE YILDIZLARI ZİRVE YAPTI

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünü bu yıl Tarsus Üniversitesi’nin ev sahipliğinde kutlarken, ‘100. Yılımızda Yıldızlarımız’ ödül töreni ise ‘Bay Protokol’ ile bilinen Protokol Uzmanı İhsan Ataöv’ün anlatımları ile zirve yaptı

Gündem Yayın: 17 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 17.03.2024 07:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
73 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS TİCARET BORSASI, KURULUŞUNUN 72. YILDÖNÜMÜNDE YILDIZLARI ZİRVE YAPTI

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünü bu yıl Tarsus Üniversitesi’nin ev sahipliğinde kutlarken, ‘100. Yılımızda Yıldızlarımız’ ödül töreni ise ‘Bay Protokol’ ile bilinen Protokol Uzmanı İhsan Ataöv’ün anlatımları ile zirve yaptı.

Üniversite Konferans Salonu’nda, Tarsus Ticaret Borsası Yönetici Asistanı Ezgi Fındık Güngör’ün sunumu ile başlayan program daha sonra saygı durusu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, programın açılışında yaptığı konuşmasında, Tarsus’un ürettiğini, geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek “Türkiye değişiyor, dünya değişiyor. Bizim de değişmemiz lazım. Yarınlarımıza daha iyi hizmet sunmak için sürekli bir değişim içinde olmamız lazım. Yürüttüğümüz projeler ile ihracatçı üye sayımızı beşe katladık, ihracat rakamlarımızı 10 kat arttırdık. TOBB akreditasyon sistemi içerisinde Türkiye birincisi olduk. 350 kw.’lık Güneş Enerjisi Sistemini kurarak ‘Yeşil Borsa’ olduk” dedi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Teke, son 3 yılda, Tarsus Ticaret Borsası üyelerinin tescil ücreti ile birlikte ödediği vergi tutarının da çok fazla olduğunun altını çizerek “Tarsus ilçesindeki toplam tahakkuk eden vergisinin yüzde 44’ü olarak devletimize kazandırılmıştır.

Bu başarı bizim doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır. Bizim için, kayıtlı ekonomiye katkı sağlayan her bir üyemiz işte bu yüzden birer yıldızdır. Ülkemiz ve milletimiz için daha büyük azimle çalışacak ve Türkiye’yi el birliğiyle büyük hedeflerine taşıyacağız” ifadesini kullandı.

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya ise, 11 ayın sultanı Ramazan ayının başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Tarsus’un, İl’in en üretken ve en büyük ilçesi olduğunu belirten Meclis Başkanı Murat Kaya,

 “Tarsus, İl’inin sahip olduğu 3 milyon dekar tarım arazisinin 1 milyon dekarına sahip tarımsal gücü ile lokomotif bir kenttir. Üretim, yatırım, ihracat yapan, istihdam sağlayan her firmanın bir yıldız olduğunu ve ödülü hak ettiğini belirtmek isterim. Şunun altını da çizerek belirtmek isterim ki, neredeyse bir asırdır üyesine hizmet veren, ilçesine değer katan Tarsus Ticaret Borsası kurucularını ve emeği geçenleri saygı ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Tarsus Ticaret Borsası’nın kurulduğu günden bu yana hizmet çıtasını devamlı yükselttiğinin altını çizen Kaya “Hizmet çıtasını devamlı yükselten Tarsus Ticaret Borsası’na emek veren, hizmet eden tüm üyelerimize ve personellerine teşekkür ediyorum. Şu anda tarım sektörü dünyanın en stratejik sektörlerinden biri haline geldi. Pandemi sürecinde de açıkça görüldü. Şu an ülkeler için enerji, uzay teknolojileri, savunma sanayi ve benzer sektörleri ne kadar önemliyse,  tarım ve gıda kaynakları da aynı öneme hatta fazlasına sahip hale geldi” şeklinde konuştu.

Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, Lisanslı Depolar başta olmak üzere üyelerinin hizmetine sunduğu projeler hakkında da katılımcılara bilgiler verdi.

Tarsus Ticaret Borsası’nın 72. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ise konuşmasında, koronavirüs salgını döneminde, iş dünyasının bu krizde tarımsal üretimin önemine ve insanlığın yaşamak için üretmek zorunda olduğunu ifade etti.

Tarsus Ticaret Borsasının çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Kaymakam Akyüz

“Ülke için üreten, katma değer sağlayan, istihdam oluşturan iş insanlarının her birine teşekkür ederim. Ticaret Borsamızın kuruluşunun 72. yılında Tarsus için bölge için yaptığı çalışmaları kutlar, bugün burada ödül alacakları ve ekonomiye katkı sağlayan tüm iş insanlarımızı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmalar sonrasında ‘100. Yılımızda Yıldızlarımız’ ödül törenine geçildi. Tarsus’un Coğrafi işaretli ürünü Tarsus Sarıulak Zeytinyağı ile yöresel ürünlere katma değer yaratan zeytin dostu ‘17. Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Efsus Markası ile ‘Altın Kalite Ödülü’ alan Gözde Bucak’a, ödülü Kaymakam Mehmet Ali Akyüz verdi.

İhracat ödüllerini ise yüksek düzeyde 1. sıra ihracat işlemi yaparak Koltaş Gıda, Ambalaj, Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yüksek düzeyde 2. sıra ihracat işlemi yaparak Agrohoby Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yüksek düzeyde 3. sıra ihracat işlemi yapan Çukurova İrmik Anonim Şirketi aldı

Yüksek düzeyde tescil ödülü alanlar da 1. sıra tescil ücreti ödeyen Biberciler İç Dış Gıda Maddeleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi 2. sırada Seçer Tarım Gıda Yağ Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 3. sırada Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 4. sırada Kaya Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 5. sırada Burak Şendağ, 6. sırada Titizler Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 7. sırada Sarıkaya Narenciye Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, 8. sırada Arıdağ Agro Paketleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 9. sırada Say Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi ve 10. sırada  Beyaziler Toprak Mahsulleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ödüllerini aldılar.

Ödül töreni sonrası Türkiye’de ‘Bay Protokol’ olarak bilinin Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv katılımcılara nezaket kurallarını anlattı.

Giyim, Hitap, Beden Dili ve Tokalaşma gibi konularda yaklaşık iki saat sunum yapan İhsan Ataöv, katılımcılardan büyük alkış alırken, program sonrasında ise Ataöv’e günün anısına Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya ve Borsa yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke tarafından plaket takdim edildi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.