BAŞKAN IŞIKBAY: ÜRETİCİYE EL ÇEKTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Deva Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, çiğ süte yapılan zamma ilişkin değerlendirmede bulundu

Gündem Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 11:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
49 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN IŞIKBAY: ÜRETİCİYE EL ÇEKTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Deva Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, çiğ süte yapılan  zamma ilişkin değerlendirmede bulundu

Üretici ve tüketici dengesinin tamamıyla bozulduğunu belirten Başkan Işıkbay:" Üreticiye kepenk indirtmek, tüketiciyi zora sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar"dedi.

Başkan Işıkbay, çiğ süte gelen zamma ilişkin değerlendirmede bulundu. Üreticinin de tüketicinin de çok zor durumda olduğunu söyleyen Işıkbay açıklamasında şunları söyledi:" Çiğ süte yapılan zam kararı tam bir hayal kırıklığı. Üreticiye resmen sütten elini çek diyorlar. Tüketiciye de tüketme diyorlar. Arz- talep dengesini bozuyorlar. Türkiye üretim cennetinden tüketim cehennemine doğru emin adımlarla ilerliyor. Üreticilerimiz, düşük fiyatlarla mücadele ederken, tüketicilerimiz fahiş fiyatlarla boğuşuyor. Bu kararlara kimse bir şey diyemiyor. Fiyatlara %8,5 zam yapıldı fakat son tüketici bu sütü yüzde kaç zam ile tüketecek orası da ayrı bir muamma. Süt konseyi işinin gerekliliklerini yapmıyor. Çiftçiye destek verilmiyor, çiftçi kredilerle, fahiş fiyatlarla kasten boğuşturuluyor. Adil ve uygun fiyat politikaları şart. Yoksa Türkiye iflasa doğru sürüklenecek" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.