TARSUS BELEDİYESİ İLE İLGİLİ KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN TARSUS’UN İL OLMASINI BALTALAYANLARA SERT TEPKİ

Gündem Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 10:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
237 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi’ne bağlı ekiplerin merkez ve kırsal mahallelerde hizmet seferberliği ve il olması gündemdeyken çeşitli mecralar üzerinden gerçeğe aykırı, kamuoyu üzerinde algı yaratmaya yönelik haberlerle bir takım kişilerce maksatlı manipülasyon kampanyası yürütülmeye başlandı. Karalama içeren paylaşımlara karşı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Birçok konuda öncü ve örnek bir belediye olmamız ve il olmamızın gündemde olmasının rahatsız ettiği muhalif kişilerin hırs ve öfkesi sebebiyle bazı gruplarca hizmetlerimize kasıtlı olarak hizmetlere gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Tarsus’a olan hizmet aşkımızı kimse engelleyemeyecektir. Bu tür karanlık zihniyetlere izin verilmeyecektir.” dedi.

Tarsus Belediyesi’ni baltalamaya çalışılan haberlerle kamuoyunu yanıltmaya yönelik son günlerde sosyal medya paylaşımları gündeme geldi. Halkın yoğunlukla kullandığı parklar, asfaltlanmak üzere çalışmaların devam ettiği yollar, belirli saatlerde boşaltılan ancak konteynerlerin dolu hallerinin görselleri paylaşılarak cep telefonu ile maksatlı video çeken bazı kişilerce halkı yanıltıcı karalama kampanyası başlatıldı. Belediyede yürütülen işlerin bir plan ve aciliyet sırasına göre devam ettiği bilinirken özellikle hizmet alanları dışında olan yerlerin görüntülenerek sosyal medyada paylaşılması üzerine Tarsus Belediyesi’ne karşı yanlış algı oluşturuldu. Belirlenen alanların videosu çekilerek paylaşılması ile sosyal belediyeciliği ve kamu hizmetinin sağlıklı şekilde icrasını aksatma amacı taşıdıkları anlaşıldı.

MAKSATLI KİŞİLERCE HALKI YANILTAN VİDEOLAR PAYLAŞILIYOR

Belediyeyi itibarsızlaştırmak için çekilen videoların içinde ekiplerin çalışmalarının düzenli olarak devam ettiği görüldü. Bunun yanı sıra ekiplerin asfalt altı çalışmasına hazırlık için yol düzenlemesi yaptığı ve bu sebeple çukurlar oluştuğu öğrenildi. Göç alan mahallelerde yaşanan yoğunluk sebebiyle düzenli olarak temizlenmesine rağmen halkın en yoğun kullandığı alan ve saatlerde çöp konteynerleri ve park alanları çekildi.

“BELEDİYEYİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN KAMUOYU ALGISI YARATMAYA YÖNELİK OLDUĞU BARİZDİR”

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenli olarak alınan evsel atıklar, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenli olarak temizlenen parklar ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından aciliyet ve planlı olarak devam eden asfalt çalışmalarına karşı yürütülen karalama kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, “Günlerdir cep telefonu ile maksatlı video çeken kişilerce belediyemizi suçlayıcı türde ifadeler kullanılmıştır. Belediyemizi itibarsızlaştırmak için kamuoyu algısı yaratmaya yönelik olduğu barizdir. İl olmamız gündemdeyken kamuoyunda yapay bir gündem oluşturarak dikkat çekmeye ve kendine menfaat sağlamaya çalışan bir takım kişilerin gerçeğe aykırı sosyal medya yayınları bizleri yıldıramayacaktır. Tarsus Belediyesi olarak 7/24 çalışan bir kurumuz. Türkiye genelinde sosyal belediyecilik alanı başta olmak üzere birçok konuda öncü ve örnek bir belediye olmamız sebebiyle bazı gruplarca hizmetlerimize kasıtlı olarak gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Tarsus’a olan hizmet aşkımızı kimse engelleyemeyecektir. Bu tür karanlık zihniyetlere izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.